Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator chitara electrica

Postări Recomandate

Salut!As vrea sa imi fac un aplificator de chitara,fara mari pretentii.Din cate am citit,pe langa amplificator mai trebuie un corector si un preamplificator.Costul nu vreau sa fie tare mare..pana in 50 lei daca s-ar putea.Tot din documentatii am vazut ca nu trebuie sa imi bat capu cu lampi...(tensiuni mari de lucru),sau cu tranzistoare.Asa ca va trebui sa ma orientez spre circuite integrate.Multi folosesc seriile tda 2xxx sau tda 7xxx.Pretentiile cum ziceam is mici dar nici pentru paraituri nu vreau sa imi bat capu...Am observat ca multa lume se plictiseste si mai ajuta si pe cei care nu stiu...Daca se ofera cineva sa ma ajute,as fi recunoscator.Nu am mai facut vreun cablaj cap coada pana acuma...doar lipit cate un fir...o componenta... , nu prea am habar de etaje sau mai stiu eu ce minuni din domeniu.Chitara care o am e una cu placa de sunet usb incorporata ieftina...vreun roacker sau electronist dispus sa ma ajute?eventual sa aiba si ceva rabdare..Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu 50 de lei abia faci un amplificator cu TDA2030, asta pentru ca pe langa amplificator, mai ai nevoie si de alimentare.

Alimentarea consta intr-un transformator, punte redresoare, ceva condensatori de filtraj (depinde ce faci), astea costa mai mult decat amplificatorul.

Ca incepator cel mai bine iesi daca cumperi un kit gata facut, sunt useri pe aici care fac ceva kituri bune cu tranzistoare (sorteh) sau poti cumpara un kit din magazin cu vestitul TDA7294. Probabil multi o sa recomande amplificatoare mai exotice din cauza ca e vorba de amplificator de chitara, insa eu incerc sa ma incadrez cat de cat in bugetul tau, asa ca propun sa nu incepem sa visam la lampi.

Cu preamplificatorul e mai nasol, pe piata sunt niste porcarii, cred ca aici ai putea incerca sa-l faci tu.

Daca ai un kit facut decent, alimentat dintr-un traf dimensionat bine iar conexiunile (mai ales pe partea de semnal) sunt facute bine atunci o sa sune ok.

Ca sa poti sa primesti un sfat trebuie neaparat sa zici ce difuzor o sa folosesti, de fapt conteaza puterea si impedanta lui, in functie de difuzor stabilesti amplificatorul si abia apoi sursa de alimentare in functie de amplificator. Corectiile le lasi la urma cand vezi ce bani mai ai :salute:

PS: trebuie mutat la incepatori.

Link spre comentariu
Sa se inteleaga bine, este vorba de A20320 , nu este aceiasi lucru cu TDA 2030.Cred ca se poate inlocui cu succes cu Lm1875, original bineinteles.TDA2030 este pentru chitara , metalica. :rade: Parerea mea.
Link spre comentariu

@flores72

As vrea sa imi fac un aplificator de chitara,fara mari pretentii......

........Pretentiile cum ziceam is mici ......

Asa ca nu vad de ce nu ar merge si un TDA2030, odata ce omul nu are mari pretentii.
Nu trebuie sa ai mari pretentii ca sa sesisezi diferenta.

Categoric , nu TDA2030.

Mai ales la ce se gaseste pe piata la cativa lei.

Hai sa nu indemnam omul sa faca ceva de care va fi dezamagit.

Mai ales daca il foloseste la un instrument.

Ar trebui ceva pe tranzistori , ceva dedicat, nu TDA2030.

Dar daca vrea ceva simplu, ii recomand LM1875.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări