Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe pe 3 cai cu 4 basi LPT 175/25/120

Luca

Postări Recomandate

Mi-a picat in mana 8 difuzoare de calitate noi LPT 175/25/120 POZA de 17,5 Cm , 60w 8 ohmi bucata, m-am gandit sa fac niste boxe pe coloane bune pt petrecerii ce solicita o sonorizare de calitate cat si pt auditii in casa.

Din pacate nu cunosc parametrii difuzoarelor, insa 2 difuzoare identice sunt folosite intr-o incinta Arcus TS 800 POZA ce este pe 2,5 cai si are 110w pe 4 ohmi.

Asa ca am facut o cutie ce in interiorul ei are 2 incinte Arcus TS 800, cele 4 difuzoare vor fi cate 2 in paralel apoi in serie POZA dand impedanta de 8 ohmi si o putere de 240w (60w x 4)

incinta va fi pe 3 cai 6 difuzoare, Momentan nu m-am hotarat ce medii si ce tweetere voi folosi.

Porturile de bass reflex vor fi unul in fata si unul in spate, de grosime dubla fata de cele 2 de la arcus.

Poza schita:

Posted Image

Cutiile in lucru:

Posted Image Posted Image

Posted Image

Va urma :rade: .....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Luca

7

• zal

3

• maxente

2

• franzm

2

Top autori în acest subiect

Cutiile şi proiectul sînt discutabile, alegerea lor ţine de părerea fiecăruia, importante sînt rezultatele. Şi dacă nu-i vor aduce satisfacţie, nici o problemă, se pot refolosi difurile cu alte cutii, nu e o tragedie, nici o comicărie.

Link spre comentariu

Ideea de a face aceste boxe mi-a venit findca am avut norocul sa gasesc 8 difuzoare NOI IN CUTIE de o calitate foarte buna ITT/NOKIA folosite in boxe B&W, sony es, arcus la un pret mic.

Cutiile din pal m-au costat o bere si un pachet de tigari.

Ce am observat eu la aceste difuzoare este ca coboara foarte jos, pe o incinta cu 2 difuzoare punse in paralale am obtinut aceleasi bass ca o pereche de boxe JBL E60 (vezi foto).

de altfel inghite destul de multa putere fara sa distorsioneze si fara sa se incalzeasca. SPL-ul lor nu il cunosc dar o boxa de raft cu 1 difuzor identic are un spl de 86DB.

M-am gandit ca este mai bine sa montez porturile de bass reflex sus si jos la fiecare camera ce cupride 2 difuzoare in oglinda.

Posted Image

Link spre comentariu

Eu te-am intrebat daca le-ai calculat nu din rautate, mai ales ca difuzoarele alea nici nu se pot compara cu nenorocirile alea de dibeisi, junfun, futaki etc. si este pacat sa nu faci o incinta mai aproape de adevarNu era mai bine sa fi vorbit cu un user de aici ii trimeteai un difuzor si iti facea o masuratoare pentru dimensionarea incintelor a bass portului cat si a filtrelor?Si in felul asta te mandreai cu niste boxe mai mult decat decente :da

Link spre comentariu

Ar fi sost foarte bine si asa, insa momentan fac cutiile dupa dimensile altor boxe ce folosesc aceleasi difuzoare iar portul de bass reflex il voi dubla fata de cel original. Pe viitor o sa vad, poate gasesc totusi parametrii difuzoarelor pe net, o sa ma decid cand o sa cumpar si medile + teweeterele, filtrele le voi lasa la urma.

Oricum boxele sunt destinate mai mult pt petreceri si mici sonorizari mai calitative, sunt prea mari pt auditia de zi cu zi camera mea este mica.

O sa fac alte boxe cu difuzoare gen seas, vifa, scanspeak pt auditii de mare calitate insa pe viitor acuma strang bani, studiez si experimentez.

:da

Link spre comentariu

Dacă copiezi cutiile unor boxe cu aceleaşi difuri, dar care folosesc doar două, atunci lasă toate dimensiunile la fel, practic faci două boxe cu cîte două difuri suprapuse, dar izolate fonic între ele, iar filtrele şi difurile de medii şi înalte le distribui în aşa fel cît să ocupe un volum aproximativ egal în fiecare compartiment, deşi poţi să le faci unul separat, între cele două ptr joase.

Link spre comentariu

daca ai camera mica si difurile au deja bas manelistic,plaseaza porturile pe fata boxei si cat mai departe de podea,fara nici un fel de misto!iar cand zici ca vei dubla portul ,ce exact intelegi prin asta?eu as folosi cate o teava de instalatii de 75mm ext. pt fiecare camera,lungimea o vei stabili la urmadegeaba copiezi dimensional dupa alte boxe,sansele sa se nimereasca la fel sunt minime,din pacatedin cele 2 cerinte(petreceri si calitate) cu siguranta nu le vei obtine pe amandoua daca nu abordezi putin si partea teoretica

Link spre comentariu

Cutiile si proiectul sunt intradevar discutabile ...Probabil ca o solutie tip incinta inchisa ar fi de preferat pentru camera de auditii a colegul nostru Ionut , posibil aflat in criza de idei bune . Saracul , nu are experienta !Incinte tip Tento Kashtan 1 ar fi o solutie excelenta pentru el , parerea mea !Pentru sonorizari recomand difuzoare Pro , in genul 12"+1" sau mai mari , dupa buget...

Link spre comentariu

Am mai gasit alte boxe cce au acleasi difuzoare doar ca sunt rotunde, Arcus TC 80...

Nu sunt aceleasi difuzoare, chiar daca scrie LPT175/25/120F(G) pe ele. Tipul exact e dat de cele doua numere suplimentare. Fiind modele OEM, producatorul nu a publicat datele. Diametrul bobinei e de 25mm iar inductia în întrefier e de 1,2T.
Link spre comentariu

Arcus TC 80 Cred ca sunt tot aceleasi doar ca are rama mai mare si se numesc LPT 180/25/120, se pare aceleasi difuzoare ca pe Arcus TC 80 este si pe ARCUS TS 100 MKIII magnetu si menbrana sunt lafel ca LPT 175/25/120 pe care le detin eu.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări