Vlad Mihai Postat Octombrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2012 M-am apucat de testat acest montaj. am făcut montajul din ultima schemă postată cea cu totem pole. Am folosit un ventilator de sursă pe post de motor cu condensator de 1000uf în paralel. turaţii îi creşte în trepte de la 0-4 % factor de umplere deja la 5% are turatia maximă. ataşez o formă de undă care mi se pare acceptabilă. Osciloscopul nu e strălucit. photo hosting LE: Schimb frecvenţa o fac la jumătate! Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Și am rezolvat şi problema asta. Ventilatorul consuma prea puţin să fie controlat cum trebuie am adăugat o rez de sarcină de 3w pe 15ohmi în paralel cu motorul. şi acum turaţia maximă e undeva la 40%. Deci trebuie un motor mai puternic ca să consume ceva 1-2A ca să fie controlat cum trebuie pwm cu această jucărie. Pot să mă declar mulţumit. Frecvenţa e de 10khz. Mosfetul nu se incinge deloc, formele de undă sunt acceptabile deci e bună partea mea de prepolarizare şi nici nu am de gând să o schimb. Ataşez un fişier hex.Dacă timpul îmi permite cred că implemetez şi un turometru tot la acelaşi montaj. Link spre comentariu
costi002 Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 lasa doar ventilatorul , fara acel condensator de 1000Uf si se va regla mult mai bine.La un consum de 1 amper este logic sa nu se incalzeasca, ce ar face la 30 A atunci? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Eu personal nu am nevoie de 30A, să zicem un vârf maxim de 3A dacă v-a fi la mine. Da se reglează mai bine, dar condensatorul are şi el rolul lui. Netezeşte tensiunea ca să nu chinuie motorul aiurea. Link spre comentariu
costi002 Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 motorul nu se chinue, va functiona f bine. Pwm-ul nu se face cc doar cu un condensator. Renunta la el cond si motorul va fi fericit.LE: poti pune te rog o oscilograma din poarta mos-ului? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2012 uită-te mai sus! Link spre comentariu
costi002 Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 este fix in poarta mos-ului? Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Nu este nevoie de condensator acolo, asa cum si @costi002 a mentionat un simplu condensator nu face din Vca, Vcc, de fapt condensatorul ala mai rau incurca motorul decat sa-l ajute. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2012 fix pe pin. Dar precizez că osciloscopul nu e strălucit. L-am luat de la cineva, dar e vai de capul lui.Atunci îi dau remove la condensator. Pe prima pagină a acestui topic aşa se spune că ar fi bine de pus un condensator.pe LCD se afişează factorul de umplere care e selectabil din push butoane cu un pas de 1% Link spre comentariu
costi002 Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 pai eu mai mult de 4 volti nu vad in poarta mos-ului. schema parca era ceva cu 12 V. nu mai inteleg nimic. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Osciloscopul nu afişează bine amplitudinea semnalului... e cu probleme. doar un canal merge bine. E doar ceva orientativ. Oscilograma la o tensiune de 12vcc. arată undeva la 2.25v. photo storage Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Si mai bine ar fi sa mai inseriezi o bobina. Iar daca mai pui o dioda si un condensator,rezulta fix o sursa buckSa pui cond fara bobina e o idee proasta,practic suprasolicita sursa si mos-fetul prin incarcarile repetate la un curent limitat doar de mos,fire si sursa! Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2012 citisem postul tău cu condensatorul.... dar poate se referea la alt montaj. În fine am lămurit problema... am testat merge ok. urmează implementarea unui cablaj şi gata. Mulţumesc de lămuriri. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2012 În noaptea asta i-am făcut un nou cablaj şi am refăcut testele, şi e ok. Ataşez formele de undă, sonda x10. online photo sharing Semnal ieşire de la etajul inversor: photo hosting sites Semnal poartă mosfet: upload picture Semnal drenă: free image hosting Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2012 o chestiunie, mă jucam aseară cu prostia asta, reglajul de turaţie depinde de ce fel de motor se foloseşte, am folosi şi steper(ventilator) pe la 93% umplere e turaţia maximă după care poţi să dai up până de saturi el de 99 se duce la 0 şi tot aşa! Ca să scazi turaţia dai down. Ideea e că dacă la 99% ai turaţia maximă când sari deodată la 0% nu se opreşte merge tot la turaţue maximă, trebuie redus factorul de umplere treptat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum