Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

adaptare transformator cadre de pe rubin pe radio traviata

Vizitator rxqueen

Postări Recomandate

Vizitator rxqueen

am o problema, am un radio traviata si nu are transformatorul de iesire.am inteles de la al meu tata, care este electronist ca se poate pune un traf de cadre de la rubin 102.el nu este in tara si nu ma poate ajuta, asa ca am o intrebare, cum fac aceasta adaptare, pt ca traful de traviata are 5 fire iar cel de rubin are 4 fire.nu ma pricep f bine si vreau sa fac radio-ul sa functioneze.va rog ajutati-ma.ca la prosti sa explicati ca sunt mai greu de cap.sunt disperat.multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariand

3

• adrian_pintea

1

• yo9hrb

1

Eu as face asa: masor rezistenta bobinajelor. Cel cu cea mai mare rezistenta este primarul (are si sarma mai subtire) iar cel cu rezistenta mica (si sarma mai groasa) este secundarul si mere la dif. Cel de-al 5-lea este o priza mediana si n-o bagi in seama, dar o izolezi, sa nu faci vreo boacana.

Link spre comentariu

Pt. rxqueen Ti-am zis unde sa vi sa-ti dau traf de iesire,de ce vrei sa adaptezi de cadre?Si ca sa-l adaptezi faci cum ti sa explicat mai sus de catre YO9HRB.Rezistenta cea mai mare este primarul iar cea mai mica este secundarul se vede si dupa grosimea sarmei.Si acum pentru ca esti in dubii fiindca traful original avea 5 fire iar cel de cadre are 4 fire.Gandeste un pic in primar se folosea bobina cu 3 fire ,o bobina era a trafului de iesire (primarul) si una era pe post de filtru de retea.

Link spre comentariu
Vizitator rxqueen

pai vreau sa adaptez de cadre pt ca nu ma descurc sa ajung pe acolo si pt ca nu vreau sa mai deranjez (nu am telefon si sunt greu de cap si nu stiu sa ajung)...poate reusesc saptamana asta sa ajung.(offtopic) desi am reusit sa leg eu traful de cadre (cred ca bine, deoarece m-am uitat pe schema), nu se aude nimic, doar un zgomot de fond foarte sensibil in difuzor. precizez ca toate filamentele se aprind, dar nu da nici un parazit, nici cand am facut scurtcircuit cu surubelnita pe intrare.posibil sa nu fi legat traful bine, ceea ce e cel mai probabil.poate imi face cineva un desen mai rudimentar, cineva care a mai facut adaptarea aceasta ca sa inteleg si eu. ideea e ca traful de cadre avea pe el un condensator, la intrare iar eu l-am lasat acolo, nu l-am dat jos.sa fie aceasta problema?

Link spre comentariu

Este simplu.Poate nu m-am facut inteles.Din pacate nu am avut net aseara ca postam exact modificarea.Traful original avea 5 fire,doua erau secundarul iar celelalte 3 vin asa : alimentare cu +Ua al doilea fir Ua si al treilea fir Ualim. receptor (filtru retea).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări