lama Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 SalutAm nevoie de ajutor cu o problema.Am schema de mai jos.E intrarea de la termocupla Pensol.Eu stiu ca formula cistigului (gain) e G=1+((P1_T+R3_T)/R2_T)Cu valorile la maxim ar trebui sa am un cistig de 600.Comform celei de-a doua imagini as avea pe la 50 grade aprox 2mV pe termocupla.Practic am primul ADC la aprox 70 grade(referinta pe tensiunea de alimentare, 1023 pasi, deci 4,9 mV per pas)Unde gresesc?Din calculele initiale mi-ar fi ajuns ptr R3_T=62K SI P1_T=50K, as fi avut un cistig suficient dar....PS:miine schimb semireglabilul cu unul de 1M, sa vad ce iese..... Link spre comentariu
10vid Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Nu prea inteleg care e intrebarea. Dar ce-i cu acea rezistenta de 1M la iesire spre ADC?Cu acea combinatie RC pe iesire nu o sa ai o valoare realista la ADC in primul minut dupa stabilizarea tensiunii la intrare. Link spre comentariu
lama Postat Octombrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Nu prea inteleg care e intrebarea. Dar ce-i cu acea rezistenta de 1M la iesire spre ADC?Cu acea combinatie RC pe iesire nu o sa ai o valoare realista la ADC in primul minut dupa stabilizarea tensiunii la intrare.ok. o sa schimb rezistenta de 1M cu una de 100k.Intrebarea era de ce nu am amplificarea dorita? Ce gresesc? Link spre comentariu
puiu Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 1. Si care este problema legata de PIC? Link spre comentariu
Postări Recomandate