ASZ12 Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 salut!am urmatoarea nelamurire,intr-o problema se dau doi rezistori cu valoarea:R si 2R,unde trebuiesc legati in paralel(1) 1/Rp=1/R1+1/R2 in cazul meu: 1/Rp=1/R+1/2R=3/2R(2) Rp=R1*R2/R1+R2 in cazul meu: Rp=R*2R/R+2R=2R/3Racum,nelamurirea mea este ca,folosind formulele de gruparea rezistorilor in paralel,am obtinut doua rezultate diferite.daca am utilizat prima formula (1) rezultatul a fost 3/2R trebuind (si aici am vazut si la alte probleme) sa-l notez ''invers'' adica 2R/3(lucru care era corect in rezolvarea data)deci,de ce se omite ''R''de la numitorul fractiei formulei (2)si de ce trebuie (trebuia)scris invers rezultatul primei formule ca sa fie corect ???multumesc !va multumesc!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Problema este ca ai omis un lucru si anume ca R*R = R^2(adica R la puterea a doua), care se reduce cu R de jos si rezultatul obtinut este acelasi . Link spre comentariu
leoncris Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Re = R x 2R / R + 2R = 2R/3Mama ei de electrica , electronica, matematica ... Link spre comentariu
Postări Recomandate