Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fulie motor

silent_light

Postări Recomandate

Doresc sa confectionez cateva fulii pentru un proiect.Initial as cauta gata facute , e mai simplu si nu asa costisitor.Sunt din Oradea si daca stiti unde as putea gasi sau daca are cineva pe-acasa de vanzare.Personal am cautat in multe locuri si nu am gasit nimic.M-ar interesa 2 buc cu diametrul de aproximativ 30cm si una cu diametrul de 10cm.Mentionez ca este turatie mica si forta mica, nu trebuie sa fie foarte rezistente sau groase, ma gandesc ca ati prins ideea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• silent_light

2

• molioa

1

• radu ionel

1

Amprins ideie ,dar,ce fel de fulie(D=300mm si D=100mm,)...ptr.transmisii prin curele inguste,trapezoidale,late...ce profil trebuie sa aiba canalul curelelor.BAZA CALCUL ptr transmisii la distanta prin curele;P=puterea motorului(Kw),nr. de rot/min,Mt=momentul de torsiune,raportul de transmsie i1/i2,distanta dintre axe(conducator/condus),momentul de inertie,alegerea tipului de curele ptr.fulii,cite nr/rinduri de curele,planul in care se transmite translatia(vertical,orizoltal,inclinat cu cite grade,momentul de patinare(dispozitiv de intindere),,,,etc...EHEHEI!!!...Nu prea este asa,la voia intimplarii>>>toate trebuie sa reiasa din calcul,ca si functional ptr executie>>>altfel acela ,nu este proiect ,ci o batjocora hala-n dala.... :da :rade: Aceasta este ESENTA>>

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ca si idee despre proiect, fulia se va folosi la un uruitor de porumb (sfarmator de porumb) electric deci nu este un proiect foarte stralucit sau din viitor. :jytuiyu

Am deja o fulie de masina de spalat cu diametrul de 30cm cu canal pentru curea de 12.5 care e la fel si cu a motorului.Singura impediment va trebuii sa merg la strung si sa mai fac un ax al masinii cu 1.5cm mai lung si sa aiba prinderea la fel cu a fulie si asa am 2 ax-uri , unul pentru manual si unul pentru motor.

http://www.google.ro/imgres?q=fulie+mas ... 7,s:0,i:89

Link spre comentariu

Antrenarea echipajului mobil al unei mori de uruit, nu se face prin intermediul curelelor de frictiune, ci de regula direct de la un motor de minimum 3000 rpm, prin intermediul unui cuplaj elastic adecvat.

Link spre comentariu

Cu fulia aia eu zic sa nu te apuci de proiect. Ori faci fulie dubla, ori faci un cuplaj elastic. N-o cumpara, ca arunci banii aiurea.Si nu trebuie sa-ti fie de 300mm in diametru. La 100-130 este suficient.Apropo de uruitoarele manuale -alea au o volanta care amplifica forta. Asa cum vrei s-o faci, pe manual ai sa-ti rupi mana de oboseala, iar pe motor o sa-ti patineze, si intr-o zi o sa-ti zboare. :nebunrau:Sti cum o sa-ti zboare fulia aia? Aschii se face! :da

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator U_lee

Intreb si eu, nu radeti de mine (intreb doar ca sa invat, nu sa testez): cum e ala un cuplaj elastic? Ma gandesc ca este necesar la angrenaje ce pot intampina socuri in exploatare (cum este ambreiajul la auto), dar cum se realizeaza un cuplaj elastic "home made"?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări