Vizitator anonim78777 Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 O sa postez in curand si niste poze cu el cu tot .Am inteles teoria ,nu ma mai bateti la cap ,stiu ca asa cum ziceti voi e corect si sunt de acord ,eu vam spus ce am obtinut in speranta ca va veti da seama ce se intampla atat, nimic mai mult.Da recunosc ca nu prea le am cu masuratorile adica sa masor orice ,dar lucrurile de baza la o instalatie elctrica si alte chesti mai simple nu am probleme,dar la circuite electronice complexe nu am experienta foarte mare adica sa stiu intre ce si ce sa masor .Folosesc intuitia si cunostiintele ca sa-mi fac o parere general a care ar fi vlaorea masuratori si daca are rost o astfel de masuratoare,dar sa stiu sigur ca trebuie sa testezi aia cu aia si sa obtii sigur acea valoare nu inteleg si faptul ca electronica e vasta si trebuie sa ai vaste cunostiinte in domeniu,nu am putut si n-am timp liber ca sa citesc si sa invat, sa retin toate acele carti.Am foarte multe pdf-uri despre electronica si am lucrat si in eagle .Din aceasta cauza am apelat la voi.Am facut si la fizica despre RLC ,stiu comportamentul lor in curent continuu si alternativa si care este rolul lor . Link spre comentariu
Vizitator anonim78777 Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Hai sa facem altfel, spui ca atunci cand a functionat ok aveai pe iesire dupa condensator toti cei 14Vcc de pe alimentare, ei bine pune tu 14Vcc pe un difuzor din asta banal de putere mica si spune-mi te rog cum se comporta. Pai si eu m-am mirat cand am vazut ,nu mi-a venit sa cred ,e un votaj mare,dar nu mint si nici nu vreau sa-mi bat joc.Mi s-a parut ciudat dar cum niciodata nu se gaseste timp ca eram cu scoala am lasat-o balta.Paii se auzea un barait cand statea jackul liber si cam atat ,nu facea rau.Am folosit duppa un dif de bas dupa si un unul de inalte,diful de bas avea 90w diamtru 20 cm si mergea destul de bine .Nu am avut probleme 2 luni,ca dupa am luat vacanta de vara. Link spre comentariu
__farad__ Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Ai spus că ai măsurat 14Vcc după condensatorul de iesire când mergea.Sa inteleg ca aveai si semnal la intrare? Pt ca atunci masuratoarea aia, cu voltmetrul pe Vcc nu isi are rostul. Masoara din nou exact dupa imaginea postata de mine. Mai intai pune voltmetrul intre masa si pinul 4, cu intrarea in scurt (nu pune direct pinul 1 la masa, ci prin condensatorul de intare) si cu difuzorul cuplat. Daca inaintea lui ai preamplificatoare sau corectoare de ton decupleaza-le de la intrarea integratului. Foloseste un fir, chiar daca ai potentiometru de volum inaintea integratului. Daca integratul este ok trebuie sa masori jumatate din tensiunea de alimentare. Daca ai jumatate din tensiunea de alimentare muta aparatul de masura pe bara de alimentare (pe amperi bineinteles, scala cea mai mare-10A sau 20A nu stiu ce multimetru ai) in serie cu integratul. Intrarea este inca in scurt. Ar trebui sa masori un curent mic, cativa zeci de miliamperi. Ce aflam din aceste masuratori: daca unul din tranzistorii finali din integrat este in scurt, atunci tensiunea mediana nu este 1/2Vcc. Daca avem 1/2Vcc dar curentul absorbit in repaus este mare (sute de miliamperi sau chiar amperi) atunci este probabil ca integratul sa autooscileze.Alte teste pe care le poti face: schimba condensatorul de iesire cu altul despre care stii ca este bun iar cel de intare micsoreaza-l pana la 1uF-2,2uF. Este posibil sa oscileze si din combinatia condensator intrare+impedanta de iesire a sursei de semnal. Poate ai doua surse de semnal diferite si una din ele nu se adapteaza cu ampliful. Am avut un TDA 2040 care oscila cu un cond de intrare de 4,7uF dar nu si cu unul de 2,2uF (celalalt canal mergea ok). La cat de prost sunt facute 2003-urile nu m-as mira. Alta idee: mareste putin rezistenta de 2,2ohmi (2,7-3,3) ca sa mai scazi amplificarea si vezi daca dispare oscilatia. Link spre comentariu
Vizitator anonim78777 Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Ms farad am sa incerc sa pun in aplicare tot ce ai zis.Dar maine si poimaine am lucrari ,in weekend ma duc la tara si luni si marti la fel:((.De asta e viata,o sa incerc cat de curand sa vad ce obtin. Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Eu ma intreb cam ce arata un voltmetru pus pe armatura flotanta a unui condensator in conditiile in care, sa zicem, cealalta armatura e conectata (direct sau prin alte componente) la 14 VDC. N-am testat niciodata, da' cu prima ocazie o s-o fac.Astazi am reusit sa fac testul cu 2 condensatori, un electrolitic de 1000 uF si un ceramic mic (max 100 nF, da' sunt sanse sa fi fost mai mic, am uitat sa ma uit ce valoare are ).Testul a constat in conectarea unui terminal al condensatorilor la 5VDC si masurarea tensiunii de pe celalalt terminal lasat in aer (ma rog, conectat la masa prin voltmetru) Rezultatele nu sunt deloc surprinzatoare: - la condensatorul de 1000 uF tensiunea initiala de pe terminalul flotant a fost de... 5V, scazand lent in timp; - la condensatorul ceramic tensiunea initiala a fost de cateva sute de mV, scazand rapid la 0. Sper ca micul meu test sa faca putina lumina in topicul asta. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Ăsta e şi motivul ptr care s-a renunţat la amplifurile cu ieşire prin cond. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum