Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indicator de acord pt. radio Pescarus

Kostas1

Postări Recomandate

Buna ziua!Am nevoie de (mult) ajutor intr-o problema.Posed un aparat de radio ''Pescarus S'' si vreau sa-i adaug un indicator de acord cu LED care sa se APRINDA cand detecteaza un post. Am descoperit intr-o revista unul facut pentru situatia in care minusul radioreceptorului este la masa iar LED-ul SE STINGE la detectarea unui post.Pe mine ma intereseaza urmatoarele:-LED-ul sa se aprinda la detectarea postului;-schema sa fie adaptata la situatia cu plusul la masa.Am rugamintea ca cine ma ajuta sa imi faca modificarile pe schema (ex. cu Paintbrush) ca sa vad clar ce am de facut (folosesc un tranzistor de tipul X sau Y). Adica nu explicatii la modul general ''inlocuiesti un tranzistor NPN cu unul PNP si gata''.Atasez schema, care este aparent simpla, precum si schema radioreceptorului sus-mentionat.Va multumesc anticipat!

post-34608-139829507575_thumb.jpg

post-34608-139829507593_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

2

• Kostas1

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Totuşi mi-e mai uşor să vă explic decât să vă desenez.În schema pe care aţi preluat-o din cartea lui I.C. Boghiţoiu(Electronica peste tot) nu trebuie decât să schimbaţi întreele poziţiile T1 şi T2, sensul lui D1 şi al LED-ului(şi bineînţeles, polaritatea alimentării montajului).R1 se va conecta în anodul diodei detectoare din schemareceptorului "Pescaruş" (respectiv R205-C208).Vi se pare complicat ?

Link spre comentariu

Pai cam da, un pic complicat, desi schema este simpla. Am facut si un desen din recomandarile dvs. , asa cum le-am inteles. In caz ca ce am inteles nu e bine, as vrea totusi daca se poate sa faceti modificarile pe desenul meu, ca e mult mai usor asa. De asemenea, daca polaritatea, LED-ul si D. Zenneer sunt pozitionate corectMultumesc!

post-34608-139829507611_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări