Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

National VS 43-614

Vizitator GlowingStar

Postări Recomandate

Vizitator GlowingStar

Buna ziua,Din schema electrica de principiu a TV National VS 43-614 si Luchian VS 47-632, am extras schema amplificatorului cu PCL82.Va rog sa-mi spuneti daca lipseste ceva.Tensiunea anodica si de ecran o voi lua direct de la retea, o voi redresa si filtra si adapta conform schemei.Sanatate,

post-1-139829507541_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

5

• zal

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator GlowingStar

Buna seara,Daca se da tubul de ex. PCL82 si vreau sa fac un amplificator din el, cum aflu eu care sunt valorile componentelor?Mi-ar placea sa stiu toate formulele, afara de rezistorul de negativare al grilei. PCL82:(P) Va= 170VccVg2=170VccVg1= -11.5VIa=41mAIg2=9mAS=7.5mA/Vfactorul de amplificare g2g1=9.5Ri=16kO(T) Va=100VccVg=0VIa=3.5mAS=2.2mA/Vfactorul de am.=70As dori sa stiu cum afla un inginer electronist valorile pieselor din aceasta schema, pe care eu am atasat-o paginii. Formulele ma intereseaza.Stima,

post-1-139829507726_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Buna ziua,Va multumesc pentru informatii, dar nu vad cum as putea gasi pe google formule legate de tuburile electronice.Poate imi puteti recomanda o carte... sau niste carti :)Multa stima,

Link spre comentariu

Pai mai sefu,privesti lampa ca pe un consumator care, pentru a functiona corect are nevoie de un curent si o tensiune pe A,K,G, H.Apoi descarci datasheet_ul lampi , postat mai sus si vezi cei trebuie fiecaruia.Abia atunci treci la calculele elementare studiate in clasa ... ( pe vremea mea era a X sau Xl , ca nu mai retin)Sper ca m'am facut inteles.PS.Daca tot ai ales o schema (foarte simpla de altfel) COMPLETA , dece nu folosesti datele ei ?Ori vrei s'o ... verifici prin calcul !

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Buna seara,Eu vad ca nu ma intelegeti...Haideti sa va explic altfel ce caut eu.Sa zicem asa:Datele despre tubul PCL82 cred ca l-e are toata lumea.In ultimul meu post a fost atasata si o schema de amplificator cu acest gen de tub.Apar acolo toate componentele montajului, rezistori de scurgere la masa a electroniilor captati de grilele de comanda, condensatorul de 100nF de cuplaj la grila, condensatorul de antiparazitare a grilei ecran(22microF), rezistorii de pe partea anodica a triodei, celulele RC de negativare a grilei in raport cu catodul si condensatorii de decuplaj al curentului alternativ fata de cel continuu.Toate aceste componente au anumite valori.Asa cum am mai spus, ma intereseaza sa cunosc formulele matematice prin care proiectantul a ajuns la asemenea concluzii.De ce are condensatorul de cuplaj la grila 100nF si nu 16nF??Fiecare piesa din montaj serveste unui anumit scop(or mai multe) si are atribuita o anumita valoare. Care este formula matematica prin care se afla valoarea potrivita acelei componente?Stima,

Link spre comentariu

Mai de grabă, proiectantul a pus nişte valori calculate brut, pe care le-a ajustat pînă a obţinut un compromis satisfăcător. În funcţie de tensiunea de alimentare şi curentul anodic suportat de lampă se poate alege din grafic un psf şi se calculează rez din anod (Ra ptr finală) şi catod. Cu cond de trecere e mai complicat... Nu trebuie uitat că ampliful acelui tv avea o bandă audio limitată.

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Buna ziua,Da...Dar tot trebuie sa fie niste formule de calcul pentru amplificatorul postat mai sus de cineva de pe forum cu numele ''leoncris''.Si nu cred ca oamenii de stiinta care au proiectat TV National or Luchianpuneau piese pana ce se ''potriveau''... Aveau niste formule de calcul...Stiau ce faceau...Stima,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări