caris Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 sal, am si eu o sirena care nu ma pot baga in ea sa umblu , e in garantie si nu are volum, e pe direct, si vreau atunci cand conectez difuzorul de 100w cu 4 ohmi cred impedanta , am masurat cu aparatul si imi arata 4,4 ohmi, dar spus mai pe scurt cum fac sa nu imi tiuie urechile cand o testez in casa si conectez diful la sirena? Link spre comentariu
iora Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 sal, am si eu o sirena care nu ma pot baga in ea sa umblu , e in garantie si nu are volum, e pe direct, si vreau atunci cand conectez difuzorul de 100w cu 4 ohmi cred impedanta , am masurat cu aparatul si imi arata 4,4 ohmi, dar spus mai pe scurt cum fac sa nu imi tiuie urechile cand o testez in casa si conectez diful la sirena?inseriati o rezistenta de 330 ohmi/3w sau apropiata cu difuzorul Link spre comentariu
caris Postat Octombrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2012 ok, asa pe viitor totusi, cum ai ajuns la acea rezistenta de 330 ohmi ? si apoi sa vad de unde gasesc eu o rezistenta apropiata de 100w ca putere, sau cea de 3w ramane. Link spre comentariu
iora Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 ok, asa pe viitor totusi, cum ai ajuns la acea rezistenta de 330 ohmi ? si apoi sa vad de unde gasesc eu o rezistenta apropiata de 100w ca putere, sau cea de 3w ramane.la orice amplificator de putere care are disponibila o iesire de casti veti gasi aceasta rezistenta inseriata cu iesirea de casti.cu legea lui ohm puteti calcula puterea exacta disponibila dupa rezistor in functie de puterea la intrare si de sarcina difuzorului. practic acea rezistenta va atenua foarte mult semnalul in difuzor (pana la 1W),insa conteaza ce putere debiteaza amplificatorul Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Pentru testare mai silentioasa se pune la iesire o rezistenta de 5 ohmi (improvizata din niste sarma) si in paralel cu ea difuzorul inseriat cu 47 ohmi. Finalul va lucra in regim nominal, dar tensiunea pe difuzor va fi de 10 ori mai mica. Link spre comentariu
caris Postat Octombrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2012 stai sa vad daca am inteles bine, se pune pe iesirea amplificatorului o rezistenta de 5 ohmi in serie pe unul din firele care duce la difuzor si apoi se mai pune o rezistenta in paralel de 47 ohmi la care vine montat si difuzorul in paralel cu aceasta rezistenta , hmm nu cred ca am inteles, si inca o alta idee, cum as putea avea si un fel de volum pe iesire ? pot monta direct in serie un potentiometru de 100k sa zicem, si regland de el modific rezistenta si prin asta si volumul. Link spre comentariu
mircea888 Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Cel mai bine este sa reduci semnalul de intrare, restul solutiilor nu sunt prea bune. Uite aici gasesti tot ce trebuie sa stii despre potentiometre, incearca sa citesti tot nu doar ceea ce ai nevoie tu acum. http://sound.westhost.com/pots.htm Link spre comentariu
caris Postat Octombrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2012 ok si cum il reduc, una la mana, si apoi ca sa il reduc trebuie sa desfac sirena ca altfel nu am cum sa ajung la semnalul de intrare Link spre comentariu
mircea888 Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Normal ca trebuie sa o desfaci, vezi cu ce e facuta, pune niste poze...Daca nu te pricepi atunci apeleaza la altcineva sa te ajute. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum