a_sorien Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Salutare .Fiind nou in ale assembler si C# am si eu unele nelamuriri si as ruga pe cineva initiat deja , sa ma lamureasca .1 . Pot seta la inceput 2 pini dintr-un port ca intrari si apoi dupa un numar de linii de program sa le fac inapoi iesiri ?2. daca la inceput in __CONFIG nu scriu nimic , programul compileaza fara erori , dar setez sigurantele din softul programatorului , PIC ul isi face treaba..? Nu e redundanta chestia cu _config , daca tot o fac in programator..?3 . se poate scrie un program C# mixat cu assembler ..?4. urmarind tutoriale (diverse programele ) in assembler , fiecare are stilul si sintaxa proprie , ca nu mai stiu uneori de unde scot anumite " cuvinte" pe care le folosesc . Exista undeva sintaxa sau cuvintele acceptate de assembler sau C# ?5 . exista in assembler echivalenta din C# a buclei IF ELSE ,DO WHILE , afara de btfss, btfsc ..?Multumesc..! Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Nu știam că se pot programa PIC-uri folosind C#, unde are loc runtime-ul ? Link spre comentariu
a_sorien Postat Octombrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Nu știam că se pot programa PIC-uri folosind C#, unde are loc runtime-ul ? As fi fericit sa inteleg ce e ala runtime..?!si mai este una : - unde sunt listate codurile de erroare la compilarea in mplab? Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 uite linkul de pe wikipedia, parca vorbim de lucruri total diferite: http://en.wikipedia.org/wiki/C_Sharp_(p ... g_language) Link spre comentariu
lama Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Sper sa nu spun prostii dar cred ca se refera doar la C, caci la o cautare pe net nu am gasit decit compilatoare de C/C+, Pascal, Basic si Jal pentru Microchip.Nu am gasit nici o referinta ca ar fi dezvoltat cineva un compilator de C# pentru Microchip. Link spre comentariu
godFather89 Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Salutare .Fiind nou in ale assembler si C# am si eu unele nelamuriri si as ruga pe cineva initiat deja , sa ma lamureasca .1 . Pot seta la inceput 2 pini dintr-un port ca intrari si apoi dupa un numar de linii de program sa le fac inapoi iesiri ?2. daca la inceput in __CONFIG nu scriu nimic , programul compileaza fara erori , dar setez sigurantele din softul programatorului , PIC ul isi face treaba..? Nu e redundanta chestia cu _config , daca tot o fac in programator..?3 . se poate scrie un program C# mixat cu assembler ..?4. urmarind tutoriale (diverse programele ) in assembler , fiecare are stilul si sintaxa proprie , ca nu mai stiu uneori de unde scot anumite " cuvinte" pe care le folosesc . Exista undeva sintaxa sau cuvintele acceptate de assembler sau C# ?5 . exista in assembler echivalenta din C# a buclei IF ELSE ,DO WHILE , afara de btfss, btfsc ..?Multumesc..!Banuiesc ca te referi la C, nu C# (care e cu totul altceva). Personal, nu am lucrat cu PIC-uri dar lucrurile astea sunt general valabile indiferent de arhitectura.1. da2. nu stiu despre ce _config e vorba3. se poate scrie C cu assembler in acelasi cod sursa in unele compilatoare. in altele, se scrie/compileaza separat si se link-uie impreuna.4. sintaxa in assembler (daca te referi la instructiuni) variaza in functie de arhitectura si uneori de la model la model (unele modele pot avea instructiuni speciale pentru functionalitate sporita). instructiunile fiecarei arhitecturi de procesoare, le gasesti in foile de catalog specifice. uite, dupa un search rapid pentru "PIC instruction set": http://www.dcc.unicamp.br/~celio/mc404/pic/pic_instructionset_summary.html5. exista, dar nu ca in C. scopul C-ului este sa abstractizeze procesorul. C-ul este acelasi, indiferent de arhitectura (atata timp cat nu folosesti chestii specifice extinse in C de fiecare producator). in asamblare, in schimb, pe fiecare arhitectura exista alte instructiuni cu functionalitati de comparare, bucla, etc. Link spre comentariu
10vid Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 2. Config-ul de obicei se scrie in codul sursa. Din programator se da, banuiesc, pentru a testa una-alta. Ca daca ai multe programe facute mai demult si vrei sa incarci unul din ele, mai tii minte care au fost cele 7-8 optiuni din config specifice acelui program?5. Mai sunt si DECFSZ si INCFSZ, pentru a crea bucle echivalente cu FOR. Link spre comentariu
a_sorien Postat Octombrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Multumesc ! M-am luminatsi eu un pic , si DA C# se referea la C nu C sharp ...dar ..e greseala mea . Link spre comentariu
a_sorien Postat Octombrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2012 multumesc se poate inchide ! Link spre comentariu
Postări Recomandate