Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune maxima LM3886 si TDA7294

Vizitator costy65

Postări Recomandate

Vizitator costy65

Am un transformator toroidal de 250VA ce scoate 2 x 32 V si vreau sa cumpar un kit de amplificator, am gasit la cineva 2 kituri, unu cu LM3886 celalat cu TDA7294

Intrebarea mea este care ar fi mai bun si care sar potrivi cu transformatorul meu (de 2 x 32 V 250VA)?

Mentionez ca ambele kituri au punte redresoare si filtraj de 2 x 10.000UF la 50V.

Poza kit LM3886:

Posted Image

Poza Kit TDA7294

Posted Image

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Tensiunea de iesire trafo este mult prea mare (tine cont ca dupa redresare si filtrare tensiunea de 32V se va multiplica de 1,41 ori plus eventuale cresteri temporare de tensiune pe reteaua de 220V) si vei depasi parametri maximi de functionare ai integratelor. Orienteaza-te spre un etaj final pe tranzistori ce permit tensiuni mult mai mari de alimentare sau foloseste un traf corespunzator.

Link spre comentariu

Dintre cele doua doar tda7294 va suna bine pana cand se va arde. LM3886 va fi la limita, plus ca are o protectie f bine implemntata care nu te va lasa sa scoti mai multa putere din el decat poate duce dpdv termic.Dupa cum s-a mai scris: ori alegi alt kit, ori reduci tensiunea de alimentare. DAca traful e tor, poti sa scoti niste prize. la 25V ar fi recomandabil pt ce ai acolo.

Link spre comentariu

Atit TDA7294 cit si LM3886 functioneaza fara probleme si "storci" tot din ele la o tensiune de +-40V pe sarcina de 8 Ohmi. La tensiunea asta, daca reusesti sa o tii constanta si in sarcina, vei avea surpriza ca puterea de iesire e 90W respectiv 68W. Functionarea la +-40V nu prezinta nici un pericol pentru integrate, chiar in conditii grele de functionare si scurt circuit pe iesire.In cazul tau, tensiunea e un pic prea mare pentru amindoua. Pentru acel traf poti folosi integratul TDA7293, cu care vei obtine 100W pe sarcina de 8 ohmi. Ceea ce am scris e valabil in urmatoarele conditii:1. Piesele sa fie originale.2. Tensiunea sa nu scada in sarcina mai mult de 2-3V in sarcina pe ramura.3. Radiatorul si contactul termic cu radiatorul sa asigure o racire suficienta a cipului. Contactul termic cu radiatorul e deosebit de important. Merita acordata maxima atentie altfel totul intra in protectie termica. (care chiar functioneaza!)Comentariul l-am facut in urma testelor facute de mine, nu in urma documentarii de pe tubu'tau sau alte surse dubioase.

Link spre comentariu

Nu.

Ti-a explicat modoran cum sa calculezi.

32Vca = 43Vcc, dupa ce scazi tensiunea cazuta pe diodele puntii redresoare.

Poti citi si singur ca Ualim max la LM4780 este de 2 x 42Vcc

Tine seama ca reteaua poate urca la 240V (sau mai mult) asa ca traful tau va da temporar si 34Vca, deci 46Vcc [!!]

Link spre comentariu

Si eu sunt de parere ca ar fi mai bine sa alimentezi cu transformatorul ala niste kituri cu TDA7293 care practic este TDA7294 alimentat cu ceva tensiune mai mare.Poti lua kit cu TDA7294 si le inlocui cu TDA7293, si sa ai grija sa nu lipesti pinii 5, 11 si 12 ai lu' 7293 ca ei au alte functii, in rest va fi ok.N-are rost sa mai dai jos din sarma de la trafo, te complici prea mult

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări