Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Drive cu 12AU7

hades19

Postări Recomandate

Momentan nu am acces la transfer.ro . Dar ce se intampla ? Este doar bazait fara sa auzi si semnalul de chitara ???Ca in situatia asta , inseamna ca ai montat ceva gresit intre anodul de la V1a si grila de la V1b...unde sunt doar un C=47nF si un R=470K .Fi sigur ca semnalul catre grila lui V1b este luat in punctul dintre C2 si R4 .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hades19

15

• Kosmin

7

• ggg

5

• allexx1968

2

Top autori în acest subiect

Imi lasi te rog o adresa de mail in care sa pun imaginile? Multumesc.

*edit: am verificat, semnalul, pleaca la pinul 7 dintre cond si rezistor

da, bazaitul nu este "insotit" de semnalul din chitara :cry:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Trioda pare a fi ceva din familia 12AT/U/X7 dupa anozi...

Am editat poza cu legaturile si par a fi ok, iar daca lampa are filamentul aprins asta inseamna ca filamentul se alimenteaza. Intrebarea e daca nu ai conectat gresit mufa de alimentare, ca filamentul ala se poate aprinde indiferent de polaritatea sursei :rade:

Daca pui multimetrul(aparatul de masura) pe curentcontinuu conectat cu borna neagra pe pinul 4 si cea rosie pe pinul 5 ce indica aparatul? +9V sau -9V ?

Posted Image

Link spre comentariu

E82CC am folosit m-am uitat si pe datasheet, e identica cu 12AU7, deci am respectat exact indicatiile din desen. Te-ai uitat cumva la diferenta dintre schema si layout? e diferit sau doar mi se pare mie? :nas:

Link spre comentariu

Conexiunile pieselor par ok din cate am vazut, la fel si valorile, dar am impresia ca tu ai conectat invers mufa de alimentare, de aceea te-am rugat sa masori exact unde am scris eu 4H si 5H pe poza si sa postezi aici ce tensiune ai gasit, cum ai conectat multimetrul etc.

Link spre comentariu

Trioda pare a fi ceva din familia 12AT/U/X7 dupa anozi...

Am editat poza cu legaturile si par a fi ok, iar daca lampa are filamentul aprins asta inseamna ca filamentul se alimenteaza. Intrebarea e daca nu ai conectat gresit mufa de alimentare, ca filamentul ala se poate aprinde indiferent de polaritatea sursei :rade:

Daca pui multimetrul(aparatul de masura) pe curentcontinuu conectat cu borna neagra pe pinul 4 si cea rosie pe pinul 5 ce indica aparatul? +9V sau -9V ?

Posted Image

Daca pun borna neagra pe Pin 4 si cea rosie pe 5 arata + 11.8 V, e de bine nu?
Link spre comentariu

Da e bine, tensiunea de alimentare e conectata corect. Cumva mufa din stanga are masa pe inelul exterior si cea din dreapta (iesire) are masa conectata pe limba din centru? ca nu imi dau seama din poza.Verifica daca ai continuitate intre inelele exterioare ale celor 2 mufe jack. Par a fi conectate in oglinda... (cea de iesire e posibil sa fie conectata gresit).

Link spre comentariu

Da e bine, tensiunea de alimentare e conectata corect. Cumva mufa din stanga are masa pe inelul exterior si cea din dreapta (iesire) are masa conectata pe limba din centru? ca nu imi dau seama din poza.Verifica daca ai continuitate intre inelele exterioare ale celor 2 mufe jack. Par a fi conectate in oglinda... (cea de iesire e posibil sa fie conectata gresit).

Cred ca aici am gresit , refac acum
Link spre comentariu

Ok... distractie placuta, pe viitor foloseste asftel de socluri h**p://angela.com/fendertubeshieldsforfenderninepinsockets.aspx, lampa aia lasata asa afara pt impresie artistica o da bine, dar daca o sa trebuiasca sa cari pedala sau pur si simplu o lovesti din greseala atunci poti sparge lampa.La partea cu distors nu ma bag fiindca nu sunt chitarist.

Link spre comentariu

Nu ai ce sa te joci cu alte lampi, la 12V anodica schema e o jucarie si 12AU7(ECC82,E82CC) e singura care amplifica ceva la tensiunea aceea. Eventual alimenteaza cu 12V alternativ filamentul si in cutie fa un redresor triplor cel putin pentru tensiunea anodica.

Link spre comentariu

Din ce am experimentat,ecc82 e moarta la 12v,nu misca nimic,trece semnalul chior prin ea,se comporta mai mult ca un condensator. Totusi,ar fi trebuit sa bage ceva distorsiuni,eu am testat in trecut doar trecerea semnalului prin o singura trioda si semnalul era destul de rau distorsionat dar foarte slab,mai slab decat cel injectat. Desii nu e vorba de aceeasi schema,arat unde am testat : viewtopic.php?f=205&t=85349Daca gasesti,incearca ecc88 in locul ei..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări