Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 2, 2006 Partajează Postat Iunie 2, 2006 cu ce as putea izola o incinta , ma refer la materiale disponibile si ieftine, da rbune, stiti voi ce folositi :yawinkle: am inteles ca R-19 si R-25 sunt de preferat ? Link spre comentariu
radue Postat Iunie 2, 2006 Partajează Postat Iunie 2, 2006 pai neaparat sa lipesti peretii incintei cu aracet/orice alt adeziv pt lemn bun care si etanseaza ( silicon )eu recomand sa folosesti aracet intre placi si sa le prinzi intre ele si cu holtzsuruburi pt ca aracetul se usuca mai bine sub presiune si este mai rezistentrecomand folosirea holtzsuruburilor negre, acelea pt rigips, sunt foarte bune si la lemn :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 3, 2006 Partajează Postat Iunie 3, 2006 si fibra aceea de sticla, sau ce o fi, pentru volum aparent mai mare si care impiedica reonanta in interiorul cutiei care apare datorita peretilor paraleli ? eurosuruburile nu sunt bune ? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iunie 3, 2006 Partajează Postat Iunie 3, 2006 1. Fibra de sticla este cea mai proasta idee posibila, foloseste vatelina , sau un alt material care nu se sparge in mici particule.2. Imbinarile se pot face si cu eurosuruburi fara probleme, dar de-a lungul timpulu, am descoperit ca holzsuruburile de rigips sunt cele mai buneCa adeziv eu folosesc Bison Montage Kit :yawinkle: e cel mai bun Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 3, 2006 Partajează Postat Iunie 3, 2006 Ok, I've got it: vatelina+holzsuruburi de rigips. Vatelina asta e de mai multe feluri ? Sau cu diferiti coeficienti de absorbtie ?pe langa adezivul acela mai siliconezi pe interior imbinarile ? sau face toata treaba foarte bine adezivul ? Link spre comentariu
Extrem Postat Iunie 3, 2006 Partajează Postat Iunie 3, 2006 pe langa adezivul acela mai siliconezi pe interior imbinarile ? sau face toata treaba foarte bine adezivul ?Oricum e bine ... dar eu recomand si silicon dupa sa fii 100 % sigur Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 3, 2006 Partajează Postat Iunie 3, 2006 mai ales la 300W de bass :finga: , eu zic sa pun !!! dar cu vatelina aia nush cat de multa sa pun si nici de care :( tot ce stiu e ca trebuie sa-mi absoarba frecventele care se formeaza cand undele sonore se reflecta de peretii paraleli ai incintei, si au o anumita lungime de unda si frecventa. asta o pot determina, iar daca e prea mare o pot micsora cu intarituri pe peretii incintei...stiti voi despre ce vrobesc. Link spre comentariu
Extrem Postat Iunie 3, 2006 Partajează Postat Iunie 3, 2006 Cat de multa vatelina sa pui simulezi si tu in programu ala stii tu :finga: Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 3, 2006 Partajează Postat Iunie 3, 2006 pai nu se conoaste aproape nici o diferenta :( ce ar trebui sa incerc sa obtin? o curba cu un varf cat mai plat pe un interval cat mai mare ? e vorba de o incinta band pass de ordinul 4 Link spre comentariu
radue Postat Iunie 3, 2006 Partajează Postat Iunie 3, 2006 vatelian este cea mai ieftina...o varianta mai expensive ar fi buretele cofrat, sau buretele sub forma de cofraj de oua...care sparge undele stationare...oricum nu cred ca trebuie sa-ti faci griji impotriva undelor statioanre pt ca distanta dintre pereti va fi destul de mica...totusi iti recomand sa pui vatelina ( un strat mai subtirel cam de vre-o 2-3 cm ) pe toti peretii, sau daca vrei sa pui mai putin obligatoriu sa pui pe unul din 2 pereti care sunt paraleli :yawinkle:diferenta este de max 2 dB, dar poate sa mai linerizeze un pic din raspuns, oricum pt inceput pune pe 3 pereti cum ti-am recomandat si vezi daca iti place, daca nu pune pe toti peretii... Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 3, 2006 Partajează Postat Iunie 3, 2006 stiu de cofrajul acela de ou, si de pus pun obligatoriu pe peretele opus difuzorului si pe cei paraleli din incinta, si in rest daca mai ramane pe restu, vad eu, dar nu stiu daca trebuie si pentru camera cu aerisirea. banuiesc ca da, ca si acolo sunetul are de suferit, nu ? Link spre comentariu
radue Postat Iunie 3, 2006 Partajează Postat Iunie 3, 2006 stiu de cofrajul acela de ou, si de pus pun obligatoriu pe peretele opus difuzorului si pe cei paraleli din incinta, si in rest daca mai ramane pe restu, vad eu, dar nu stiu daca trebuie si pentru camera cu aerisirea. banuiesc ca da, ca si acolo sunetul are de suferit, nu ?si acolo sa pui, pt c si acolo se formeaza unde starioanare...la fel sa pui si acolo...ideea este sa pui cat mai putin pt ca cu cat folosesti mai mult cu atat mai scade spl-ul, chiar daca scade cativa dB, dar totusi 3 dB inseamna o dublare a puterii... Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 3, 2006 Partajează Postat Iunie 3, 2006 pai vatelina asta e ca un fel de rola de grosimi diferite, sau e ca o vata !? :smt004 Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iunie 3, 2006 Partajează Postat Iunie 3, 2006 e ca o patura Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 3, 2006 Partajează Postat Iunie 3, 2006 atunci o sa pun un strat de 1 cm daca gasesc :supz: mc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum