alex_n2011 Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Nu stiu exact daca acest subiect a mai fost abordat: reconditionare TESLA 420A. Am mai vazut imagini cu acest aparat pe forum dar nu inca cu niste indicatii de reconditionare. Daca am gresit si exista un subiect asemanator ii rog pe moderatori sa-l mute daca e cazul. Asa cum am facut si in alte cazuri cu aparate pe care am incercat sa le "reconditionez" am sa las imaginile sa vorbeasca, alaturi de citeva indicatii constructive. Sper sa para interesant... mai intii starea initiala: a fost abandonat ani multi intr-o magazie... 1 Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Primul lucru pe care l-am facut dupa demontare si o verificare "organoleptica" a fost reconditionarea panoului difuzorului, initial facut din placaj; am ales OSB ca asta imi era la indemina dar va sfatuiesc sa folositi totusi placajul... Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Asa arata carcasa dupa ce a fost spalata si curatata; sub scala exista o garnitura care a fost inlocuita si masca difuzorului a fost demontata, curatara si lipita din nou, sper sa placa... Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Citeva detalii constructive ale partii electronice: Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Si acum despre condensatoare electrolitice de filtraj: e putin sa probabil sa mai gasiti condensatoare electrolitice bune (chiar si NOS), asa ca solutia acea mai la indemina este inlocuirea cu altceva decit original:1. unii le lasa "in pace" pe sasiu si lipesc diverse sub sasiu;2. eu am ales sa pastrez carcasa condensatorului original si sa montez in el doi condensatori uzuali, in incercarea de a pastra design-ul original.... Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Sasiul a fost demotat pe cit posibil (potentiometru, trafo, tuburi, etc.) curatat si spalat; potentiometrul nu este cel original, dar a fost inlocuit cu multi ani in urma cu unul cit de cit asemanator, acum a fost demontat si curat: mai pirie putin dar in lipsa altuia nou nu avem ce face, in principiu e multumitor... tinind cont de vechime Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Capacul din spate se monteaza original prin insurubare in carcasa de bachelita, in gauri cu filet in bachelita; acestea se largesc in timp asa ca in ele am montat bucsi metalice filetate; elementele scalei au fost curatate si revopsite Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Cam asa arata aparatul spre final: am reparat si capacul spate din carton pentru ca avea urechile de prindere rupte; au fost inlocuite cu tuburi noi primele doua, 6H31 (obosita) si 6F31 (arsa).... citeva condensatoare uscate .... Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Aparatul "merge" dupa 52 de ani... poate mai trebuie inlocuite ceva componente pentru a-l pune la punct perfect, nu sint expert in scheme cu tuburi, cind l-am reparat prima oara aveam 14 ani... dar pentru asta mai trebuie timp, rabdare, timp si bani: Radio Romania merge OK intr-un bloc de beton ! cu o antena de 1m. A fost radio-ul copilariei mele! Daca va place e OK! si detalii foto mai gasim... Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Multumesc celor care au dus subiectul unde trebuie ! Pentru viitor ar putea urma cu ajutorul dvs. Siemens GW13 din 1939... Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Felicitari! Frumos, dar daca mai schimbati panoul frontal ar fi indicat sa folositi tot placaj.Succes pentru urmatoarele restaurari! Link spre comentariu
Kosmin Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Felicitari si din partea mea!! Asa ar trebui sa arate un topic ce descrie reconditionarea unui radio cu tuburi. Imi place ca ai avut rabdare si ai decupat vechiul electrolitic, putini mai fac asta in ziua de azi. Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 ...ar fi fost un articol bun in revista Pro Radio Antic... Felicitari! Link spre comentariu
Vizitator CaeIndru Postat Ianuarie 5, 2018 Partajează Postat Ianuarie 5, 2018 Salut! Frumoasă treabă! Te interesează să mai restaurezi unul(contra cost desigur) în aceeași manieră? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum