Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tester acumulator auto

electrocatt

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electrocatt

8

• miron1947

4

• briobit

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator pisica matache

Cu 35 lei se obtine un ''sunt'' reglabil cu un potentiometru,intre un miliohm si cativa ohmi,sau zeci ohmi,la cca 2KW.E drept ca radiatorul va costa mai mult...

Link spre comentariu

Aveti dreptate, ca se gasesc pe internet diferite dispozitive care ne-ar scuti de atata vorbarie, dar sunt interesat de scheme si alte idei care pot fi folosite la acest dispozitiv dar si la altele. Poate ne sunt de folos...

Link spre comentariu

Ce schema doriti sa gasiti pentru un dispozitiv asa de simplu, un voltmetru si o rezistenta?O solutie suprascarpinata cu tranzistori care sa joace rolul de schunt?Problema este confectionarea rezistentei si calibrarea, atat.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Asta ar fi varianta cea mai simpla...Un mosfet e o rezistenta comandata in tensiune.Modificand tensiunea GS,se modifica Rds de la minim,sa zicem 20 miliohmi in cazul IRFZ44N,la infinit,teoretic,cand mosfetul e blocat.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Ce schema doriti sa gasiti pentru un dispozitiv asa de simplu, un voltmetru si o rezistenta?O solutie suprascarpinata cu tranzistori care sa joace rolul de schunt?Problema este confectionarea rezistentei si calibrarea, atat.

Pe langa situatia de fata,care ar permite testarea acumulatorilor de diverse capacitati,la diversi curenti,solutia ''suprascarpinata'' ar putea avea multe aplicatii.De exemplu o sarcina variabila utila in testarea surselor de tensiune,de pana la un KW,sau mai mult.O sarcina variabila pentru testarea panourilor solare,sau generatoare eoliene...Cel putin eu o sa-mi fac asa ceva,pentru surse.Sa am o rezistenta variabila de la zero,la orice valoare doresc,capabila sa disipe puteri de sute de watti,sau mai mari,reglabila dintr-un potentiometru ,ar fi ceva.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări