Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ecliptek ecxo-932

Postări Recomandate

am dat peste oscilatorul ăsta într-un modem terapro tcm200 de care n-am idee dacă mai e bun sau nu, că a venit fără alimentator... și oricum, n-am avut niciodată upc, pe care vreau să-l ”canibalizez”... mai degrabă doar pentru oscilatorul ăsta... și aș cam vrea să evit ”ridicatul schemei” de pe plăcuță...

am găsit un ”datasheet”, cu ghilimele, că în afară de semnificația pinilor nu mai zice nimic, cică e „secret de firmă” :ras:

ce mă interesează să aflu e valoarea tensiunii de alimentare și valoarea tensiunii de control.

dacă există și o schemă de utilizare sau de probă, cu atât mai bine.

mulțumesc.

:jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

4

• misuraelectronic

3

Top autori în acest subiect

orice notificatie MIL-STD-bla bla bla dintr-un data-sheet oarecare semnifica destinatia clara a produsului respectiv , anume APLICATII MILITARE / NAVALE / AEROSPATIALE ... in cazul nostru concret e vorba despre acest oscilator ...! MIL-STD reprezinta standardul militar nr bla bla bla , iar parametrii tehnici si/ sau schemele de aplicatie sint , in general , la secret , desigur...! tare ma tem ca nu prea se va gasi cine sa va ofere informatiile dorite , avind in vedere natura produsului ...! accesul direct la astfel de informatii clasificate poate avea numai o firma / organizatie care activeaza in domeniul militar ...!

Link spre comentariu
:ras: și de-aia găsești tone de ”surplus sales” pe ebay, la prețul de 10 dolari 50 de bucăți???că e ”secret”??? :ras: în fine, cred că o să mă apuc să stau cu lupa și creionul în mână, să văd care e ideea...a, și modemul cu oscilatorul ”cu specificații militare secrete” s-a vândut cu sutele de mii de bucăți peste tot... cred că numai în antarctica nu!!! :ras:
Link spre comentariu

rideti exact degeaba ...! accesul EFECTIV la o piesa electronica X SAU Y oarecare pe piata internationala nu-l poate restrictiona absolut nimeni in lumea aceasta , insa accesul la INFORMATIILE TEHNICE DESPRE X SAU Y se poate restrictiona extrem de usor folosindu-se legea copy-right-ului , sau chiar se ajunge uneori pina la refuzul publicarii informatiilor detaliate de catre anumiti producatori de componente electronice , la cererea expresa a clientilor exclusivi ...! eu asta am afirmat , nimic altceva...! daca dvs va place sa confundati marfa cu ambalajul , atunci asta este doar problema dvs...!

Link spre comentariu

da, râd degeaba: am dat peste datasheeturi de integrate gen 400 sau 4001, la care se dădeau specificațiile, și se menționa diferența dintre versiunea ”militară” și cea ”civilă”: capsularea ceramică (nu de plastic), și plaja de temperaturi de funcționare garantată (extinsă cu vreo 20 de grade în plus șo minus față de cea, civilă).atât.dacă vorbeam de vreun ”gândac” greu de găsit, folosit în unul-două device-uri, mai înțelegeam... dar aici NU discutăm despre cine știe ce cipuleț de controlat rachete, ci de un banal oscilator cu cuarț, folosit în milioane de exemplare, în zeci de mii de aparate cu destinații diferite, pe care în mod sigur cineva îl produce exact la fel, doar cu o plajă de specificații mai proaste, și în versiune „civilă”.ce naiba poate să fie secret la un oscilator cu cuarț???că are o derivă de miimi de hertz???ce, s-a tâmpit lumea, și nu mai știe ce e ăla ”oscilator cu cuarț” în ăștia 50-60 de ani, de când există așa ceva??? :rade:

Link spre comentariu

eu sint total de acord ca e o piesa cit se poate de banala , insa daca asa este politica firmei fabricante , apai puteti sa stati dvs si in fund si cu capul in jos in fata ambasadei lor din rsr , in semn de protest , ca tot nu veti schimba nimic in acest sens...!ca o idee de ajutor...in general , specificatiile militare depasesc intotdeauna specificatiile civile...ma refer la intervalele minim---maxim ale oricarei functii...! aveti dimensiunea fizica , aveti frecventa de oscilatie , aveti site-ul ...intrati acolo si cautati un cuart de dimensiune identica , de o frecventa cit de cit asemanatoare , care sa n-aiba destinatie militara...si luati de bune specificatiile tehnice ale aceluia ...!

Link spre comentariu

m-am uitat mai amănunțit:- TOATE produsele lor au în datasheeturi cuvintele magice MIL-STD-xxx unde xxx sunt diverse- am pinoutul dat pe pdf-ul ăla- am găsit niște specificații telegrafice care spun că se alimentează cu 5 volți, e în tehnologie cmos, și are o precizie de 20% (?????? MIL, hai???)- mai există o notă fix sus: ”PLEASE NOTE: Due to the inherent proprietary nature of custom part numbers, certain parameters are intentionally excluded from this specification sheet.” asta înseamnă că NU sunt militare, ci doar că cineva a avut nevoie de câteva țâșpe mii de oscilatoare d-alea, cu frecvență ”custom”. în cazul de față, 28.672 MHz.- când am căutat la ei pe site, au zis că ăla e cod pentru ”custom parts”, și să le dau mail. o să le dau... dacă nu-mi iese! :ciuda: mâine îmi fac curat pe masă, că e plin de piese extrase dintr-un vechi radio românesc, și n-am chef de adunat acuma, și mă apuc să-l alimentez și să-i măsor minunile...bineînțeles, e ”activitate proprietară”, așa că nu mai suflu o vorbă... :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări