mihaih Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Salutare, Am o placa Asus M2N-E, cu scurt pe o anumita linie, derivata din 5V/5VSB. Condensatorii electrolitici care sunt conectati la linia asta, sunt imprastiati pe toata placa, iar multimetrul indica scurt total (0 in modul dioda) pe terminalele lor. Am verificat cativa dintre ei, scotandu-i. Exista un stabilizator SMD (Niko-Sem L1085DG) care se incinge tare, sub ultimul slot PCI. Inainte de a-l scoate, nici macar tensiunea 5VSB nu se ridica (ramane sub 2V). Dupa ce l-am scos, tensiunea 5VSB normala, dar nici asa ledul de standby nu se aprinde pe placa de baza (are un led intre sloturile PCI). Cu placa intreaga (inclusiv stabilizatorul respectiv), uneori sursa pleaca, cu tensiunile mult cazute (de ex, in loc de 12V, am aproape 5V). Daca stresam placa fizic, intr-un anumit mod, tensiunea pe care o urmaream (cea de 12V, care imi indica 4,xx volti) crestea pana la 5,xx volti, lucru care se auzea si in ventilatorul sursei. Placa asta a mai avut probleme, scurt pe etajul de alimentare al procesorului (sursa pleca doar cu conectorul de 4 pini deconectat), dar a redevenit functionala dupa ce am scos 1 sau 2 condesatori pentru masurare (care masurati, erau ok). Poate sa fie scurt cauzat de PCB-ul placii? Nici nu pot urmari trasee pe placa, din cauza lacului inchis la culoare. Si nici nu ma pricep prea bine. Se poate face ceva? Poate sa-mi ofere cineva vreun sfat, o idee? Hidden text: ONAvailable only to registered users. Hidden text: OFF Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 IT-8716F defect. Link spre comentariu
mihaih Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Nu, nu era el. L-am scos si n-a disparut scurtul. Cu ocazia asta, am distrus si placa :DMultumesc oricum Link spre comentariu
riderinblack Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Cu ce unealta ai incercat sa-l scoti de ai defectat placa de baza? Link spre comentariu
mihaih Postat Octombrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Am o statie cu aer cald. Dar prea putine cunostinte/experienta, si fara flux (banuiesc ca si asta-i important la dezlipire). Sunt amator, ce mai. Traseele de sub 3 pini, exfoliate. N-am inteles niciodata de ce par topite contactele, piesa pare libera (la apasare usoara, de ex), dar nu se desprinde cu pompa.Dupa asta, de curiozitate, am luat un alimentator 12V 1A si am aplicat tensiune, intermitent, pe traseul problema (cu polaritatea corecta). A iesit fum dintr-un condensator smd de pe chipsetul placii de baza, dar scurtul tot acolo era. Apoi fum din chipul Marvell (PHY LAN), si scurtul a disparut. Cel putin nu mai indica 0. Acum sunt 3,4V pe iesirea stabilizatorului care se supraincalzea. Ledul de standby se aprinde. FIXED Link spre comentariu
danb1974 Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Cam asta se intimpla cind se duce filtrajul de pe 5vstby din sursa, apar virfuri de tensiune si se arde placa de baza, cedeaza unul din chip-urile alimentate de pe linia asta. De obicei il prinzi usor ca se supraincalzeste. Pretul platit pentru economia facuta la sursa. Link spre comentariu
Radu Mircea Postat Iulie 26, 2022 Partajează Postat Iulie 26, 2022 am si eu.o.problema cu placa de baza ami.clipeste ledul si.nu se aprinde .am verificat tot si totul este bun ce scurt este pe placa de baza? Si mai am o placa de baza asemănătoare dar ca aceasta are alta problema , la aceasta nu mai clipește ledul . Link spre comentariu
Bercu Giuliano Postat Iulie 27, 2022 Partajează Postat Iulie 27, 2022 La 14.10.2012 la 12:01, mihaih a spus: Am o statie cu aer cald. Dar prea putine cunostinte/experienta, si fara flux (banuiesc ca si asta-i important la dezlipire). Sunt amator, ce mai. Traseele de sub 3 pini, exfoliate. N-am inteles niciodata de ce par topite contactele, piesa pare libera (la apasare usoara, de ex), dar nu se desprinde cu pompa.Dupa asta, de curiozitate, am luat un alimentator 12V 1A si am aplicat tensiune, intermitent, pe traseul problema (cu polaritatea corecta). A iesit fum dintr-un condensator smd de pe chipsetul placii de baza, dar scurtul tot acolo era. Apoi fum din chipul Marvell (PHY LAN), si scurtul a disparut. Cel putin nu mai indica 0. Acum sunt 3,4V pe iesirea stabilizatorului care se supraincalzea. Ledul de standby se aprinde. FIXED asa se invata!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum