Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Semiclona Quad 2 2xGU50

hpavictor

Postări Recomandate

Va prezint viziunea mea despre cum trebuie sa fie amplasate infasurarile unui trafo out pentru un amplificator PP GU50 cu reactie CFB de genul Quad 2 In cazul cand schema folosita este clasica si nu are prevazute infasurari de catod , K1 si K2 se vor ignora .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

12

• bobo_romania

2

• 300B SE

2

• Den

1

Top autori în acest subiect

Atasez si schema adaptata la tuburi rusesti 6J9P-E si GU50 pentru delectarea lui Viobio .Rog un moderator sa infiinteze un subiect nou " Semiclona Quad 2 2xGU50 PP CFB " Multumesc anticipat , Victor

Link spre comentariu
Vizitator viobio

in buna traditie vor urma urmatoareleo rugaminte catre dl Lazaroiu pt o simulareo discutie interminabila despre traful de iesireo polologie daca EF86 este mai buna sau mai proasta decit pentoda ruseasca lupte crincene despre atacul lui GU50aproximarea distorsiunilor si puterii debitate de amppropun sa se instituie un subforum la audio pe tuburisa se numeasca hpavictor & prietenii iubesc GU50 sincer nu am nimic cu nimeni ,fiecare e liber sa discute ce doreste,parerea mea este ca lumea este satula de GU50,parca sunt prea multe discutii si NICI un amp care sa rupa gura tirguluidaca ne scutesti de articolele cu GU50 ,primesti cadou de la mine urmatoareledoua trafuri de iesire Hammond de 50w4xEL43 Philips nos/noi 2xECC83 Philips nos/noi2xE80CC Philips nos/noiasa poate reusesti sa construiesti un amp care sa fie intradevar de calitateconditia este urmatoarea sa recunosti ca mai ai un id adica YO3IMW ,unde tu propui tu raspunzi si sa nu ne mai stresezi cu GU50

Link spre comentariu

Stii ca te respect prea mult ca sa raspund glumet sau agresiv ...Multumesc pentru oferta !Username-ul YO3IMW este indicativul meu de radioamator , dar este folosit de fratele meu Andrei . Cu siguranta vei vedea si asculta cele doua amplificatoare SE si PP cu GU50 cand vor fi gata , dar mai intai incerc sa pun la punct partea teoretica ...nu ma pricep suficient si am nevoie de ajutorul Dvoastra . Orice idee sau solutie tehnica este binevenita !Sper ca macar unul dintre amplificatoare sa rupa gura targului , prin faptul ca am reusit sa duc un proiect la bun sfarsit !

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Stii ca te respect prea mult ca sa raspund glumet sau agresiv ...Multumesc pentru oferta !Username-ul YO3IMW este indicativul meu de radioamator , dar este folosit de fratele meu Andrei . Cu siguranta vei vedea si asculta cele doua amplificatoare SE si PP cu GU50 cand vor fi gata , dar mai intai incerc sa pun la punct partea teoretica ...Sper ca macar unul dintre amplificatoare sa rupa gura targului , prin faptul ca am reusit sa duc un proiect la bun sfarsit !

raspunde cum vreiabtine-te de la aberatia cu fratele,eu vreu sa te aduc cu piciorele pe pamint,stim multi ca nu ai nici un frate,cum a aparut asa brusc pe forum ???Victor.. incearca sa fii serios daca ceri seriozitate de la altiipacat... datorita modului tau de a fi ai reusit sa pierzi un prieten ,sa fii sigur ca si alti colegi forumusti stiu de gaselnita cu YO ,din bun simt nu zic nimic dar ...stiu cine se afla in spatele lui YO
Link spre comentariu

raspunde cum vreiabtine-te de la aberatia cu fratele,eu vreu sa te aduc cu piciorele pe pamint...

Credeam ca de la " aberatia " cu GU50 , ca asta este tema subiectului !O sa venim pe la tine la atelier...
Link spre comentariu

in buna traditie vor urma urmatoarele : - o rugaminte catre dl Lazaroiu pt o simulare- o discutie interminabila despre traful de iesire- o polologie daca EF86 este mai buna sau mai proasta decit pentoda ruseasca- lupte crincene despre atacul lui GU50- aproximarea distorsiunilor si puterii debitate de amp

Ai mare dreptate , multumesc pentru sfaturi !Asa ca incep : Am rugamintea catre Dnul Lazaroiu , in masura timpului liber disponibil , sa simuleze functionarea schemei de mai sus .
Link spre comentariu

O ideeDaca vrei un super transformator (cum scrie in imagine) si sa rupi gura targului,ar trebui sa folosesti in bobinaj minim cupru placat cu argint,de ce nu fir de argint... Dar parca nu ar merita gu50 asa ceva..

Link spre comentariu

@Den :ras: De la tine nu avem nevoie de idei . :ciuda: Ai mai incercat sa emanezi idei si in proiectul comun de amplificator , asa ca stiu ce iti poate pielea . :nebun: Te rog sa nu mai intervii niciodata intr-un subiect deschis de mine , aici nu esti binevenit . :freaza: Misto-uri poti face doar cu cei ca tine . :jytuiyu

Link spre comentariu

Functioneza foarte bine pe masa cu sarme etc , montajul este probat doar cu 6J9P-E . Poate ai avut ghinion si posezi un amarat de exemplar defect , varianta militara cu E in coada este antimicrofonica din constructie !!! Scrie si in prospect ...

Link spre comentariu

Draga Bobo

diferenta intre 6j9p si 6j9p-e este atat dpdv al formei exterioare cat si al parametrilor interni.

Suntem obisnuiti ca intre tuburile xxxx si xxxx-e sau -eb sa nu fie diferente decat de durata de viata sau rezistenta la vibratii.

La acest tub lucrurile nu stau asa!

Vezi foto si cata datele de catalog!

PS. uneori in loc de litera j se foloseste z

Priveste ce getter are tubul su "e" care spune multe!

Posted Image

image

6Z9PE.pdf

6Z9P.pdf

Link spre comentariu

Am probat ambele modele,atat varianta militara cat si cea de uz general. Dupa cum am precizat,am folosit inclusiv E180F Philips SQ cat si TESLA.Toate erau microfonice.Le-am probat ca etaj de intrare intr-un amplificator de chitara cu tuburiAM FOLOSIT MAI MULTE TUBURI,DIN LOTURI DIFERITE,fara un rezultat satisfacator.Sunet placut,sensibilitate mare dar microfonice de la un anumit nivel.Poate sunt eu mai ghinionist.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări