Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RTX home made ?

hpavictor

Postări Recomandate

Nu am avut probleme cu suprimarea purtatoarei la MC1496.Tin minte ca am masurat peste -50dB raportati la nivelul benzilor laterale obtinute prin modularea cu 1Vvv/1,5KHz sinusoidal. Am incercat mai multe valori pentru nivelul oscilatorului de purtatoare, in final am injectat aprox. 170mVvv/10,7MHz.Nici valori ceva mai mari nu au dat rezultate proaste.Este indicat sa se foloseasca un raport cat mai mare intre nivelul oscilatorului si nivelul semnalului audio.Nu am masurat ce nivel al purtatoarei apare la iesirea integratului cand semnalul modulator este 0 (carrier feedthrough).In timpul testelor am observat o dezechilibrare a modulatorului echilibrat. Astfel in prima secunda din emisie, in antena aparea un nivel mare de purtatoare.Fenomenul este cauzat de condensatoarele electrolitice de pe langa MC1496.Problema am rezolvat-o prin micsorarea puternica a valorilor, fara a sesiza probleme in functionarea corecta a etajului.

post-11720-139829553688_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

6

• BodoRF

3

• sebi_c

2

• gauss

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări