BodoRF Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Nu am avut probleme cu suprimarea purtatoarei la MC1496.Tin minte ca am masurat peste -50dB raportati la nivelul benzilor laterale obtinute prin modularea cu 1Vvv/1,5KHz sinusoidal. Am incercat mai multe valori pentru nivelul oscilatorului de purtatoare, in final am injectat aprox. 170mVvv/10,7MHz.Nici valori ceva mai mari nu au dat rezultate proaste.Este indicat sa se foloseasca un raport cat mai mare intre nivelul oscilatorului si nivelul semnalului audio.Nu am masurat ce nivel al purtatoarei apare la iesirea integratului cand semnalul modulator este 0 (carrier feedthrough).In timpul testelor am observat o dezechilibrare a modulatorului echilibrat. Astfel in prima secunda din emisie, in antena aparea un nivel mare de purtatoare.Fenomenul este cauzat de condensatoarele electrolitice de pe langa MC1496.Problema am rezolvat-o prin micsorarea puternica a valorilor, fara a sesiza probleme in functionarea corecta a etajului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum