remus68 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Oricine repara / construieste linii electrice de medie / inalta tensiune are asa ceva. E imposibil sa nu ai in zona cel putin o filiala de la Electrica / Enel sau oricum altfel ii spune pe acolo... Bucata aia de cupru cu diametrul de 20mm e o gluma pentru scula de care spuneam mai sus. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Asa ceva trebuie.Grig Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Cred ca o sa-mi confectionez personal asa ceva.Detin o presa hidraulica de 10 tone, iar bacurile cred ca merg facute dintr-o cheie tubulara despicata in 2 si intarita bine cu ceva bucata de metal pe exterior.Revin cu intrebarea, ce diametru al bacurilor ar fi potrivit pentru bara mea de cupru? pt ca nu as vrea sa stric 2 chei tubulareRog pe Dl Ion daca poate sa-mi faca o poza la partea presei unde vin fixate bacurile Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Realizarea e diferita insa principiul e acelasi.Grig HP%2050.pdf Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Multumesc de detalii, ultima intrebare fiind: stiti ce diametru al hexagonului e potrivit pentru bara mea rotunda de 20mm? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Din pacate nu stiu ce s`ar potrivi eu le am date pe sectiuni de cablu si papuci standard .Cel mai simplu e sa faci 2 clupe cu flexul din ceva fiersi gata.Grig Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Dintr-un simplu calcul al suprafetelor sectiunilor si pentru a asigura si stringerea manunchiului de fire rezulta ca poti utiliza o cheie tubulara de 17 pentru confectionarea perechii de bacuri. Cine vrea poate verifica calculind aria cercului, respectiv a hexagonului.Am vazut si prese de mufat construite artizanal din cricuri hiraulice de 6...12tf.Pentru constructia bacurilor artizanale poti lua o bucata de tabla de 12...20mm grosime, ii dai o gaura cu diametrul egal cu cel al exteriorului cheii tubulare si apoi o tai pe mijlocul gaurii; tai cheia tubulara in dreptul a doua virfuri opuse si o prinzi in sectiunea semicirculara a bucatii de tabla (puncte de sudura) apoi lasi sa se raceasca lent, in aer. Link spre comentariu
nicusor1961 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Exista o solutie mult mai simpla pe care eu am folosit-o cu rezultate foarte bune . In bara de cupru se da o gaura cu adancimea de 3 cm in care cablul flexibil intra cat se poate de strans . Dupa introducerea cablului in gaura , se indoaie firele circular obtinand in acest fel o "stea" . In centru , se bate un bolt din otel de 6 mm diametru si 3 cm lungime , ascutit conic . Daca firele au fost bine asezate , trebuie sa intre greu . Daca totusi firele nu s-au presat bine , se repeta operatia cu un bolt de diametru mai mare . Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2012 se indoaie firele circular obtinand in acest fel o "stea" .Nu am inteles partea de mai sus, gaura din bara fiind infundata dupa introducerea cablului nu vad cum as mai putea indoi firele.Sau va referiti cumva sa dau gaura in lateralul barei? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Bagi firele in gaura , cablul e dezizolat mai lung si desparti firele in mod egal pe circumferinta si bati un ic in centrul lor. Asa cum ai bate un ic in secure dar prin coada ei.Grig Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Multumesc de explicatie, intr-adevar metoda e extrem de simpla si rezultatul intuiesc ca e la fel de bun ca si in cazul sertizarii. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Nu`i la fel de bun dar merge daca nu ai altceva Grig Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 In timpul baterii cuiului in interior se vor reteza din fire. Daca ai sectiune suficienta a cablului nu te va deranja. Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Cablul are 12mm diametru sau 115mm2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum