Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare incinta

Putz

Postări Recomandate

Salut! Doresc sa fac o incinta pentru difuzorul atasat mai jos. E un difuzor de bass de la Mobile Authoriry de 10". Avand in vedere ca nu am parametrii difuzorului si nici nu stiu daca i-a masurat cineva vreodata , cam ce incinta mi-ati recomanda sa-i fac aproximativ?

post-20993-139829504164_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Putz

7

• Luca

2

• wally_gatter

1

• maxente

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

un 35-40 de litri cred ca ar fi suficient , si un port de 10 cm adancime la 7 cm diametru.. Spun astea deoarece am vazut un subwoofer auto care era realizat dupa cum am spus , si semana foarte mult cu difuzorul prezentat de tine ..

Link spre comentariu

Vorbeste si tu cu un user care are experianta sa iti masoare difuzorul, altfel sa incerci incinte aiurea nu vei rezolva nimic

Unde e topicul acela cu masurarea parametrilor ca nu mai dau de el ?
Link spre comentariu

Din pacate nu am echipament necesar pentru masurare dar am gasit parametrii de la un difuzor de la aceeasi firma dar de 8" nu de 10" . Practic e acelasi difuzor doar ca au schimbat dimensiunea membranei. Fs: 47 HzMms: 24,2 gSd: 176,7 cm^2Re: 7,6 ohmXmax: ~10mm. Mecanic diful se duce peste 3cm (varf-la-varf) fara sa faca urat.Qms: 3,63Qes: 1,05Vas: 21 LLe: 1.25mH @ 1kHzSensibilitate: 86dB @ 1W

Link spre comentariu

Din parametrii de mai sus - daca sunt corecti - reiese un Qts de aprox. 0.81 -ceea ce e foarte mare - combinat cu un Fs mare si el. Asta indica un difuzor naspa.Totusi am facut o simulare. Rezultatul ar fi ca nu poti folosii decat cutie inchisa (nu e surprinzator datorita Qts-ului foarte mare), si cutia poti sa o faci tu cam cat de mare vrei - rezultatele vor fi cam la fel. De la 30L la 300L poti sa faci o cutie inchisa cum vrei tu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări