Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

iluminare camera cu leduri, proiect interesant

Big

Postări Recomandate

@Big de ce nu ai facut ca in video de pe youtube? Mi se pare mai simpla chestia aia, iei tabla de dimenziunea care ai pus la leduri, o pui in 2 sau in 3 ca sa ajungi la grosimea necesara, dupa care o incalzesti cu feonul sau cu lampa de gaz, in mijlocul tablei poti pune un surub de diametrul ledului, sau chiar sa pui un star dar fara led iar in loc de led un surub lipit, asta ca sa imiti exact suportul de led care este prins pe tavan, eu cel putin asa voi face, ce este mai greu este sa centrez exact toate ledurile sa se nimereasca pe centrul placilor de tavan fals dar sa se si imbine placile de tavan fals intre ele.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Big

24

• Cilibiu

13

• costy

6

• Dr.L

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

proiectul asa era initial, insa bazandu-ma pe cotele date de producatorul de "biscuiti" si anume 500x500 mm/biscuite, am montat ledurile exact asa. marea surpriza am avut-o cand am observat ca un pachet de biscuiti are 495x497 mm iar altul 496x497 mm. clar cel din filmuletul de pe youtube nu a intampinat problema asta :aplauze am cautat in toate magazinele de profil niste biscuiti care sa respecte intocmai cei 500x500 insa nici o sansa. asa ca ledurile sunt montate la 500 mm iar biscuitii cu abatere de pana la 30 mm in capatul tavanului. din cauza asta am si cautat biscuiti fara margine, adica sa pot lipi placa langa placa si sa nu se observe inbinatura.

Link spre comentariu

Problema asta am observato si eu, asa ca mam gandit la alta chestie , putin mai ciudata dar "perfecta" zic eu. Mulajul in biscuite il fac ca pe youtube, iar in tavan fac gaura de 5cm la o distanta fixa una de alata, iar montajul il pun pe biscuite, pe "dosul" montajului pun banda dubla adeziva, pun biscuitele pe pozitie fara sa ii pun adeziv pe el, presez bine in jurul montajului, dau jos biscuitele,iar montajul ramane exact acolo unde trebuie, bag suruburile ca sa ramana acolo montajul, adeziv pe placa, si gata.Pare complicat, dar defapt nu prea e..........

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

cine ma ajuta si pe mine? am o problema, am 28 de leduri ce trebuiesc aprinse simultan, imi ies 9 serii de cate 3 leduri si imi ramane un led stingher. intrebarea mea e : cum fac sa se aprinda ledul stingher la aceeasi intensitate ca restul? folosesc ledul 3535 de la samsung iar rezistenta de limitare este 1,6 ohmi la 5 wati parca. poate pot folosi tot aceleasi rezistente pt ledul stingher pt ca am cumparat mai multe. ms.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Aceelasi curent ca la restul sirurilor ,masori curentul pe un sir normal (3 leduri) . Daca nu ai incredere in calculatoare poti sa calculezi rezistenta cu formula lui Ohm in care scazi Uled din Ualimentare =>R=(Ualimentare - Uled )/I iar puterea rezistentei e (Ualimentare - Uled) * I .Practic se pune o rezistenta de 5 ori (sau mai mult) puterea nominala, sa nu se incalzeasca cand e strabatuta de curentul nominal .

Link spre comentariu

le alimentez la 12 volti, la specificatiile ledului imi apare 3volti si 1500mA. eu folosesc ledurile in serie de 3 cu rezistenta de limitare de 1,5 ohmi si puterea de 5 wati. ma intereseaza ca ledul ce il alimentez simgur sa lumineze la aceeaso intensitate ca restul.

Link spre comentariu

Deci. Din datele care mi leai dat tu, reiese asa.Pentru 3 leduri si o rezistenta inseriata ai nevoie de o rezistenta de 2 ohm ca sa limitezi curentul la 1.5A, la 1.5 ohm limitezi curentul la 2A, cea ce este foarte mult.Pe un led si o rezistenta alimentata la 12V rezulta o rezistenta de 6 ohm, daca pui rezistentele care zic eu, toate ledurile vor lumina la fel.Rezistenta de 2 ohm trebuiesa fie de minim 4.5W iar cea de 6 ohm trebuie sa fie de minim 13.5W.De unde stiu ce rezistenta trebuie??? uite mai jos formula.R=(Us-Ud)/IdR=rezistenta ce trebuie inseriata VALOAREA este in OHMUs=Tensiune sursa , scrisa in VOLTUd= Tensiune LED, scrisa in VOLTId= Curent LED , scrisa in AMPER.Si avem asa, pentru 3 leduri inseriate la 12VR=(12-9)/1.5R=3/1.5R=2Numarul "9" este de la 3V x 3Leduri.Pentru un LED la 12V.R=(12-3)/1.5R=9/1.5R=6Pentru puterea rezistentei.Pr=(Us-Ud)*IdPr=(12-9)*1.5Pr=3*1.5Pr=4.5Pr=puterea rezistentei, se noteaza in WATI.Sper ca iti e de folos de acum inainte. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări