Big Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 pai tocmai asta e, plus ca orice as opta sa fac trebuie sa fie si fiabil, nu pot sa folosesc un montaj/schema experimentala, sa functioneze ok o perioada si apoi sa inceapa problemele. asa ma gandeam la 2 surse de pc puse frumos intr-o cutie pe hol, se strica una, no problem, o inlocuiesc cu alta si la revedere. surse de pc se gasesc pe toate drumurile. cu dimmerul cum procedez? trebuie intercala intre sursa de alimentare si leduri presupun nu? o schema pt dimmer imi poate recomanda cineva? sau eventual un kit de cumparat de undeva? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 @CilibiuVezi ca HV9910 merge si in configuratia buck ,oricum la 160 te scutura de nu-i adevarat . Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Stiu ca este periculos cei 160 v CC, dar actual am 230V AC, deci nui diferenta la pericol , atat timp cat aceasta tensiune este in tavan.Pot folosi si UC3843, sau alte integrate, dar vreau sa folosesc ce am eu pe acasa, ca ,costurile sa fie cat mai mici, deja ma costat 280 lei 110 leduri. Ce ma mai costa tavanul fals, si baghete.....etc. Link spre comentariu
Big Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 am gasit schema asta cu pic pt pwm: viewtopic.php?f=66&t=87224&p=1123928&hilit=dimmer#p1123928imi poate tine cele 40 de leduri de pe o sursa? Link spre comentariu
costy Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 eu zic sa folosesti batranul 555, Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Cu 555 , e sigur ca peste 10 luni nu o sa ia calea peste campie .Oricum trebuie tinut cont si de Rds al tranzistorului si 555 nu trebuie programat.Acesta schema merge garantat (probata) ! Link spre comentariu
Big Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 da, sa vad unde gasesc rezistente de 1,6 ohmi de 5 wati ca am vazut ca e o valoare atipica... o sa dau o tura pe M.D. sa vad daca gasesc. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Pt PWM cu 555 e bine sa fie un tranzistor cu Rds cat mai mica pt a putea configura dupa bunul plac ;de ex daca ai numai 3 serii de leduri aprinse si dimate curentul e mai mic decat daca ai 6 serii dimate la aceeasi valoare procentuala => rezistenta mai mare. Ori la tranzistor rezistenta e constanta la aceeasi comanda . Un tranzistor potrivit e : http://www.tme.eu/ro/Document/b98858661 ... l2203n.pdf ; facute 2 variatoare sau pt fiecare sectiune cate unul (sectiunea de citit -partea de deasupra patului ,sectiunea de zi -tot al doilea rand de leduri,sectiunea din coltul muzical -coltul cu scule de muzica ,etc ) Rezistente - http://www.tme.eu/ro/katalog/#id_catego ... 3A25812%3B Link spre comentariu
Big Postat Ianuarie 14, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 integratul "555" e asta? http://www.tme.eu/ro/details/ne555p/cir ... truments/# nu de alta dar in pdf zice ca e timer, nimic de pwm... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Timer,timer dar se configureaza in astabil iar reteaua de temporizare e modificata in asa fel incat sa poata varia factorul de umplere . Link spre comentariu
Big Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 va salut, stiu ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai zis nimic de leduri insa lucrarea a avansat pana la urma am folosit ledul de la samsung 3535, am comandat starurile tot de la ei, am zis ca asa scap de surprize si imi usurez viata. ca alimentare la sfatul domnului Tyc am folosit 2 surse de pc putin modificate, mai exact am schimbat firele de iesire de pe ramura de 12v cu unele mai groase. fiecare sursa alimenteaza 30 de leduri si functioneaza perfect. ledurile au fost inseriate cate trei, iar rezistenta de limitare este de 1,5 ohmi/5w. pe partea de dimmer am folosit montajul cu 555 si am impartit tavanul in 4, fiecare sfert este controlat de cate un montaj cu 555. deocamdata numai de bine, am ramas surprins de cata lumina fac numai 6 leduri. aproape ca erau suficiente pt intreaga camera. bataie de cap mai mare am intampinat la lipirea ledului pe placuta si acum la final cu "biscuitii" de polistiren ce se aplica peste leduri, dar despre asta in episodul urmator ca deja imi este somn si incep sa mananc litere. ledurile vrac: primele 6 leduri aprinse: deja nu ma mai puteam opri din montat, era 11 noaptea dar am ramas sa vad jumatate din tavan luminat si in sfarsit lumina maxima: se vad superb, lumina maxima, stiu ca unii vor spune ca lumina este prea rece insa mie asa imi place. mai am o gramada de poze in telefon dar nu mai stau acum sa le descarc, in curand o sa le rastorn si pe restul. multumesc celor care m-au ajutat si celor ce au avut rabdarea sa imi explice ce si cum. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Felicitari, ai muncit ceva! Daca prin rezistenta serie nu te-ai apropiat razant de curentul maxim suportat de led, e ok. Intra in calcule si firele de alimentare. Exemplu concret: 14leduri galbene puse in paralel, pe 5V cu o rezistenta. Cele mai indepartate de alimentare inca mai rezista, cele imediat langa deja au slabit. La curentul consumat de fiecare ai zice ca e o nebunie sa ai cadere pe o litza de 0.3. Similar se intampla in lanternele chinezesti cu turma de leduri paralel-mor cateva si le trag pe restul in jos. Am inceput si eu luminatul pentru o camera, leduri de 5W 2700K inseriate, alimentare prin LM2577 sau 2576, schemele fiind foarte apropiate. Diferenta la pret intre ele e mare, primul mergand pana la 60V, al doilea pana la 40. Avantajul e ca nu depasesc curentul maxim stabilit (pun 75% din valoarea maxima), existand diferente de temperatura in camera (aer conditionat, de ex.). Link spre comentariu
Big Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 multumesc, intradevar e de munca, dar satisfactia de la final merita toata osteneala. ledurile nu merg la capacitate maxima nici cand dimmerul e dat la luminozitate maxima. mai tot timpul cred ca dimmerul va sta undeva la 75% din luminozitate, altfel e oarecum deranjant, lumina e prea puternica. in concluzie ledurile vor fi alimentate mult sub limita maxima. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Foarte frumos lucrat @big. Ce putere au ledurile care leai folosit? Iar tabla de aluminiun ce dimensiune are? Cat de mult se incalzeste?Eu deja am inceput sa procur tabla de aluminiu pentru proiectul meu.Problema este ca am in plan sa ma mut si as vrea sa fac acest proiect in noua casa, nu in actuala, deci poate va dura ceva timp pana voi reveni si eu cu poze cu acest proiect foarte misto. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 La final ieseprecum cea de pe Youtube (cu exceptia mobilierului ) . Vad ca folosesti leduri alb-rece ,acum nu-mi dau seama cat de mare e diferenta intre poza si realitate -aparatele digitale foto denatureaza nuantele tot timpul .Daca zugravesti pereti intr-o culoare calda obti o iluminare perfecta si lumina tot alb-rece ramane .Cilibiu , 3 leduri sant greu de racit ,mai bine pune unul mai tare care merge la un curent mai mic (sau aceelasi) ;oricum cu cat curentul e mai mic cu ata randamentul ledului e mai mare adica din energia electrica primita transforma o cantitate mai mare in lumina si una mai mica in caldura. In plus creste si viata ledurilor . In concluzie e mai avantajos sa subcurentezi ledurile . Placutele de aluminiu trebuie sa fie distantate de biscuite ,aerul sa circule si sub ele . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum