Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Interfata PIC - CHR-01

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Daca ai tot documentul aferent sensorului ai sa vezi ca dupa cod lui mai apare un grup de 3 cifre ce indica impedanta lui pentru umiditatea de 60%. Singura problema este ca lucreaza in curent alternativ si cred ca accepta doar un 1 volt tensiune pe el. O schema de conectarea lui este redata in materialul anexat cu precizarea ca acel montaj necesar pentru senzorul de umiditate este necesar si pentru a putea conecta senzorul la un PIC pe intrarea analogica.Cu stima,

Link spre comentariu

>Daca ai tot documentul aferent sensorului ai sa vezi ca dupa cod lui mai apare un grup de 3 cifre ce indica impedanta lui pentru umiditatea de 60%. Singura problema este ca lucreaza in curent alternativ si cred ca accepta doar un 1 volt tensiune pe el. Sa traiesti , De avut , am tot documentul dar, e in chineza . Am vazut ceva de 1VAC si 1Khz / 2 Khz . Mai vad ca nu e prea stabil cu temperatura , si ar trebui facute corectii permanente din soft . Cred ca acesta e motivul pentru care ce asociaza cu un termometru ........................................ >O schema de conectarea lui este redata in materialul anexat cu precizarea ca acel montaj necesar pentru senzorul de umiditate este necesar si pentru a putea conecta senzorul la un PIC pe intrarea analogica. Am gasit si eu schema asta dar nu prea se distinge ce scrie ,si nu am inteles mare lucru , iar de marit ...nici atat . Daca ai reusit sa o faci mai inteligibila , mai pune-o inca o data . Cu multumiri ,

Link spre comentariu

Ai dreptate, schema nu este foarte clara din punct de vedere al scrisului pentru valori. Am sa incerc sa fac o simulare a schemei sa vad daca merge. In mod normal trebuie sa fie un generator de unda alternativa inaintea senzorului si un redresor fara prag dupa el pentru a converti informatia din alternativ in continuu (pentru a putea citi informatia cu ajutorul convertorului analogic digital).Normal este ca umiditatea sa varieze in functie de temperatura. Pentru a te pronunta asupra stabilitatii ar trebui sa ai tot un senzor de umiditate la care sa te raportezi.Cu stima,

Link spre comentariu

Modulele sunt asa cum am spus. Din pacate in simulatorul meu am folosit LM324 deoarece nu am avut integratul din schema. Schema merge:primul amplificator operational iti da o referinta egala cu Ual/2 pentru celelalte operationale, al doilea este un oscilator 50-1000Hz (frecventa o stabilesti din raportul rezistentelor de pe reactie si rezistenta r3), al treilea este un redresor fara prag (intre modulul 2 si 3 este senzorul de umiditate) si al patrulea este un amplificator a carei amplificare o controlezi din potentiometru, iar de pe condensatorul final te legi pe o intrare analogica a PIC-ului. Pentru protectia PIC ar trebui sa mai pui un zener pe condesator de 5,1 V. Oricum propun sa faci montajul pe amplificatoare si sa verifici sa nu ai peste 5V pe iesire, inainte de conectarea pinului de la PIC. Cu stima,

Link spre comentariu

Modulele sunt asa cum am spus. Din pacate in simulatorul meu am folosit LM324 deoarece nu am avut integratul din schema. Schema merge:.................................... Cu stima,

Am o rugaminte , daca poti , ori fa niste adnotari pe schema initiala , ca sa inteleg si eu ce scrie , sau fa in creion o alta cu notarile respective . Cu multe multumiri ,
Link spre comentariu

Respectand notatile de pe schema:R1=R2 = 12kC4=1uFR4=R5=4,7k cele care sunt pe reactiile + si - la cel de al doilea operationalR3=47k Legatura de la + la potentialul de referintaVezi daca pana acum ai obtinut ceva care oscileaza si la ce frecventa.Am preferat aceasta metoda deoarece nu am acum scaner langa mine.Cu stima,

Link spre comentariu

..............................Am preferat aceasta metoda deoarece nu am acum scaner langa mine.Cu stima,

Ma gandeam la o editare in document .... Iti multumesc mult pentru amabilitate . Sunt obligat sa las putin deoparte aceasta preocupare . In momentul in care fac urmatoarea " mutare " revin cu noutati sau cu ...intrebari . Cu stima ,
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări