Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare asimetrica

floring_69

Postări Recomandate

Salut!Ma puteti ajuta va rog cu o schema pentru alimentare asimetrica de la un transformator normal.Am un transformator la 220Vc.a. cu 2 iesiri (normal/uzual) care scoate in secundar 12V~Pentru ca sa alimentez un montaj audio cu TDA 2616 am nevoie de (+)12Vcc, (-)12Vcc si firul comun.Exista vreun artificiu care se face pe puntea redresoare ca sa obtin o alimentare asimetrica?Atasez si schema amplificatorului pe care doresc sa-l realizez.Va multumesc.

post-68695-139829503607_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• floring_69

5

• miron1947

4

• cristian_draghiescu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Corect, [attachment=0]TDA2616.JPG[/attachment] dar trebuie adaugati condensatori de iesire.

condensatorii de 680 Mf de pe difuzoare trebuiesc pusi? Daca da la ce tensiune si chiar valoare, 680 este ciudata.
Link spre comentariu

Da, altfel aveti componenta continua pe difuzoare.Puteti utiliza si valori mai mari(ex.1000uF), 680uF este limita inferioara pentru a reda basii neatenuati.Tensiunea de lucru a condensatoarelor de iesire, nu o depaseste pe cea de alimentare, deci pot avea aceiasi tensiune de lucru cu cei de filtraj.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări