Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Marire impedanta subwoofer masina

Vizitator siriu

Postări Recomandate

Salut la toata lumea, am primit cadou de curand un subwoofer de masina, este vorba de un subwoofer kicker CVT10, care are 2 ohmi. Doresc sa il pun pe amplificatorul deja existent pe masina care are stie decat 4 ohmi in bridge. Mentionez ca am desfacut difuzorul din cutie si are numai 2 conectori pe el, deducand eu ca are 1 singura bobina de 2 ohmi (il aveti in link-ul de mai jos). Ce pot sa ii fac pentru a-l aduce pe la 4 ohmi? multumesc

http://www.crutchfield.ca/ProductDetail ... 206TCVT102

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LUCI

2

• corneillus

2

• CBI

1

• maxente

1

Top autori în acest subiect

nu prea ai ce-i face sa il aduci la 4 ohmi... poate poti incerca cu o rezistenta in serie de 2 ohmi, bobinata, de putere mare dar nu prea e bine deoarece impedanta difuzorului variaza functie de frcventa si posibil sa iti afecteze intr-o oarecare masura si raspunsul in vrecventa. incearca varianta asta, vezi cum se aude si urmareste totodata si temperatura finalilor amplificatorului (radiatorului).

Link spre comentariu

faci o rezistenta din nichelina sau ceva asemanator. la curentul care e prin circuit iti trebuie o sarma destul de groasa si ca sa aiba minim 2 ohmi va iesi o bobina imensa, banuiesc ca de cateva kg bune. e si scump cuprul si afecreaza mai mult ca rezistenta raspunsul in frecventa. sau poti increca cu rezistente de putere in paralel. de ex daca pui sa zic 10 rezistente de 22 ohmi in paralel la 17w, ai o rezistenta echivalenta de 2,2 ohmi la 170 w...

Link spre comentariu

nu ai ce faceschimba ori boxa ori amplificatoruluita de variantele cu introducerea in serie a unor consumatori sau foloseste temporar doar un canal al amplificatorului,pt ca daca stie in punte 4 ohmi,e posibil sa stie si 2r normalasta este

Link spre comentariu

Mai bine schimba amplificatorul, se aude foarte frumos acel woofer, eu il am pe fratis-o ala mai mare CV12, dar l-am ascultat si pe acela pe care il ai tuAmbele sunt in compresie, nu ocupa mult loc in portbagaj, iar basul nu este manelistic, nu uruie, este foarte conturat

Link spre comentariu

Schimba amplificatorul ia tot ceva kicker monobloc din seria ZX de ex ZX250.1 alea merg stabil in 2 ohm.Seria de subwoofere compacte de la kicker suna forte bine,fara sunetcutios fara nimic.Bass rotund si curat.In schimb suna putin mai incet decat variantele Bassreflex( ceea ce e si normal).

Link spre comentariu
Vizitator siriu

stiti ce se intampla ... eu pe amplificatorul acela amplific boxele de pe fata si subwooferul, este un amplificator in 4 canale. 2 canale sunt pentru boxele fata iar din celelalte 2 se poate face bridge dar numai in 4 ohmi. Acum l-am legat normal la o iesire din cele 2 ramase, ca fiecare iesire in parte stie 2 ohmi, dar bridge minim 4. Eu mai am un amplificator Pyle PLA 2220 care e in 2 canale dar conceput sa mearga in bridge, are vreo 2200w (cica... dar nu are atat..). Cred ca o sa le vand pe ambele si caut ceva sa ma ajute la setup-ul meu

Link spre comentariu

si eu zic ca e o solutie ok transformatorul, chiar usor de facut as zice, pe niste tole de calitate sectiune vre-o 8 cm patrati cca 80 spire primar sarma 0,8 si 40spire secundar sarma de 1 ... 1,1, sau mai simpu un traf pe tole 6 cm patrati si 100 spire de 1 mm cu priza mediana.transformatorul e bun si ca protectie in caz de pleaca finalii

Link spre comentariu
Vizitator siriu

nu vreau sa va suparati pe mine, dar ma pricep la electronica putin spre deloc, pot sa cumpar de undeva transformatorul despre care vorbiti ? ca de facut .... va multumesc mult pentru raspunsuri

Link spre comentariu

Cea mai simpla si ieftina solutie este un autotransformator coborator cu raportul 10/7. Sectiunea miezului si grosimea sarmei rezulta mai mici. Se calculeaza ca un autotransformator de retea si se dubleaza numarul spirelor (pentru frecvente mai mici de 50 Hz). Poate fi facut de orice meserias, iar materialul tolelor nu are importanta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări