Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 Salut,Hai sa ne imaginam ca sunt un amator, un necunoscator in materie de incinte si tot ce presupune constructia lor (hai ca nu e greu :finga: ) si sa zicem ca as vrea sa-mi construiesc o incinta, da ... chiar as vrea!!! :smt006 Si acum partea mai solicitanta :yawinkle: : ce as dori eu e sa punem la punct un mic tutorial legat de selectia de materiale de constructie, metode, scule s.a.m.d. pentru omul de rand, amator de produse D.I.Y.Cine imi da o mana de ajutor ? :partyman: Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 Parerea mea este ca omul de rand..care nu are treaba cu asa ceva si vrea sa faca ceva...poate pur si simplu sa ia 6 bucati de pal le imbina intre ele face cutiia...a pus difuzorul si gata boxa...pt un om care vrea sa faca ceva frumos..ma refer la design iti trebuie scule ...o freza, bormasina,un disc circular sau fierastrau pendular,surubelnitze si alte chesti minore....oricum daca vrei safaci ceva misto ai nevoie si de bani sa iei sculele astea sau in cel mai bun caz sa le ai tu deja Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 un ferastrau pendular,surubelnite,bormasina si markere se presupune ca are toata lumea, altfel cauti un prieten care are Ya winklesdar nelamuririle apar atunci cand nu stii ce materiale sa folosesti, cu ce sa le imbini, cu ce sa-l vopsesti, carpetezi si asa mai departe. Material SelectionFiberboard is the best material to use for the walls of your enclosure, since its high density minimizes panel vibrations and results in a more efficient enclosure. Don't confuse fiberboard with particle board. Although particle board is similar in appearance to fiberboard, its tensile properties make it unfit for the car environment: Extreme temperature variations and humidity can cause particle board to chip, split, or warp.Plywood is a viable option if fiberboard is not readily available. (Fiberboard is not always available in lumber yards.) Plywood is not as dense as fiberboard, but it has the distinct advantage of weighing only half as much. If you choose a laminated wood, make sure it's free of defects; imperfections in lamination can cause your enclosure to buzz or rattle. As for thickness, 5/8-inch will suffice for enclosures with internal volumes of 2 cubic feet or less; for larger boxes, use 3/4-inch material.To join the pieces of your enclosure together, your best bet is to use screws. Nails work, of course, but they can loosen over time ? especially if you're building a removable enclosure that will be subject to some abuse. Other materials you'll need include carpenter's glue, silicone sealant, spray adhesive, and various finishing materials (discussed below).cam asta as vrea sa aud, cine ce foloseste, de unde le procura, cat costa si cat de multumit de ele este.O lista cu link-uri cu informatii on-topic:http://www.termpro.com/articles/buildbox.htmlhttp://www.mtxaudio.com/caraudio/educat ... uction.cfm << foarte bun Link spre comentariu
bad_boyfl Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 o intrebare daca permiteti....aveti proiectul si va referiti numai la partea practica de realizarea propriu-zisa a incintelor sau faceti referiri si la alegerea difuzoarelor in functie de aplicatii....proiectarea incintelor.. Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 pai ... m-am cam pus in pielea caracterului si am uitat de partea proiectarii (am sarit-o :smt004 ) dar asta nu inseamna ca nu vrem sa stim. orice informatie legata de selectia difuzoarelor in functie de incinte, aria de aplicabilitate e mai mult decat bine venita. un alt site interesant si care abordeaza multe teme, printre care si interpretarea graficelor este acesta http://www.bcae1.com/spboxnew2.htm Link spre comentariu
vikingul38 Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 sau mai bine o interpretare a graficelor din winsid.....ce e spl-ul, gainul,etc....m-am jucat si eu cu parametrii unui dif in acest program...dar la interpretare... :rolleyes: sunt diferente ,,vizibile'' zic eu intre diferite tipuri de incinta (inchis,br,bp)constructia in sine...n-ar fi asa grea....imbinarea unei cutii...plasare difuzor...tub reflex...material fonoabsorbant...cred ca totu-i la alegerea tipului de incintasi respectarea vomuluilui (litrajul)..corectati-ma va rog.... :rock: Link spre comentariu
vikingul38 Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 de exemplu spunet-mi ce vrea sa spuna proiectul asta...da stiu ca e un ,,chinez'' dar principiul conteaza.....sa invatam ceva... :supz:???nu pot sa atasez un notepad....??? Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 partea cu interpretatul graficelor nici eu nu o stapanesc si ar fi bine daca cineva ne-ar explica pe indelete dupa ce sa ne uitam, ce sa cautam la un difuzor bun. dar nici partea de constructie nu trebuie neglijata. un proiect bun necesita si materialele corespunzatoare. Link spre comentariu
bad_boyfl Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 chiar ca ar bine daca ne-ar invata cineva cum sa interpretam graficele, nu toti stapanim engleza la un nivel asa inalt incat sa putem studia diferite materiale pe internet...sa putem folosi difuzoarele la capacitatea lor... din fericire sunt cativa membi care am vazut ca stapanesc foarte bine aceasta "arta" si ii rugam sa ne invete si pe noi cate ceva...va multumim :smt001 Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 @bad_boyfl ai citit paginile din linkurile de mai sus ? poate materialul de acolo mai face putina lumina, la mine a facut :supz: , dar tot nu stiu tot :finga: Link spre comentariu
andreime Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 cine vrea sa faca boxe trebuie sa puna mana sa citesca muuulta documentatie din domeniu si apoi sa se lase:) sau... sa stie ce are de facut!!! nu numai tamplarie... Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 si cine se rezuma doar la tamplarie andrei ? tocmai asta incercam sa facem aici, sa atingem toate aspectele constructiei de incinte home-made, care dupa parerea mea au toate sansele sa ofere performante sporite fata de cele cumparate de-a gata. parerea mea. tu te-ai lasat !? Link spre comentariu
radue Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 uitati un link cu ceva documentatie http://www.jblpro.com/pages/tech_lib.htm recomand pdf-urile nr 3 si 4 de acolo PS: Trebuie sa stiti si ceva matematica si fizica... Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 intr-adevar material foarte bun :rock: am ce citi in noaptea asta, pe langa helpul micutz de la BlastBucsa :weedman: Link spre comentariu
radue Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 uite un link spre ceva documentatie http://forum.poweraudio.ro/viewforum.php?f=21 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum