Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RETEA fibra optica + Media convertoare + switchuri + etc

Vizitator JaMMie

Postări Recomandate

Vizitator JaMMie

Buna seara ..Dorinta mea e de a face o retea de fibra optica pt vreo 20 camere video (de supraveghere) ..dar nu stiu in detaliu ce anume mi-ar trebui ..Totul incepe dintr-o casuta (serverul) unde am NVR-ul (Network Video Recorder ).. de acolo plec cu fibra optica intr-un punct cam la ..sa zicem 700 metri ..acolo in zona ajunsa m-am gandit ca mi-ar trebui un switch de fibra optica cu 4 porturi de fibra optica:1 port in care intru cu FO din casuta;1 port plec cu alta FO din switch in stanga pt alte camere;1 port plec cu alta FO din switch in dreapta pt alte camereIn zona de centru unde am switchul de FO duc un ftp din switch intr-un switch clasic unde intra toate camerele din zona CENTRUIn zona de stanga intru cu FO intr-un media convertor ..iar din el ies cu un ftp intr-un switch clasic in care intru cu camerele video din zona STANGASi la fel si pentru zona DREAPTA .. acuma intrebarile mele sunt :E bine ce fac?Ce fel de Fo mi-ar trebui pt. aceasta misiune?Ce fel de Switch pt Fo mi-ar trebui?Ce fel de Media Convertoare ar trebui sa cumpar?Am inteles ca trebuiesc conectori fibra --> MC ?Oferta trebuie facuta curand deci as aprecia cat mai multe raspunsuri pana duminica..Sper sa se fi inteles ceea ce ar trebui sa fac si astept raspunsurile voastre !weekend placut

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• oasisone

1

Top autori în acest subiect

structura este relativ simpla pentru asa ceva.

unde se aduna mai multe camere (5-7 camere) se pune un switch, la switch intr-unul dintre porturi se pune si un media convertor pentru UPlink.

sau direct un switch cu port SFP si un modul gbic. (astea deobicei sunt mai bune si dintr-o bucata astfel incat nu mai trebuie multe surse in cutie).

Dupa aceea trebuie si protectie si injectie POE (telealimentare pentru camere) tip PoE Netprotector 4p PoE. De la o astfel de cutie se trage o fibra optica spre NVR. La NVR, ar fi bine sa fie tot un switrch cu mai multe porturi optice sau mai multe media convertoare legate intr-un switch bun.

SAU - mai simplu, dar pe analogic - se merge pe media convertoare CCTV - fibra optica, astea permit 1-16 canale video pe o singura fibra. asa sunt si camerele mai ieftine, si DVR-ul, ca sa nu mai vorbesc de solutia care implica mai putine echipamente.

Link spre comentariu
Vizitator techunity

Buna seara ..Dorinta mea e de a face o retea de fibra optica pt vreo 20 camere video (de supraveghere) ..dar nu stiu in detaliu ce anume mi-ar trebui ..Totul incepe dintr-o casuta (serverul) unde am NVR-ul (Network Video Recorder ).. de acolo plec cu fibra optica intr-un punct cam la ..sa zicem 700 metri ..acolo in zona ajunsa m-am gandit ca mi-ar trebui un switch de fibra optica cu 4 porturi de fibra optica:1 port in care intru cu FO din casuta;1 port plec cu alta FO din switch in stanga pt alte camere;1 port plec cu alta FO din switch in dreapta pt alte camereIn zona de centru unde am switchul de FO duc un ftp din switch intr-un switch clasic unde intra toate camerele din zona CENTRUIn zona de stanga intru cu FO intr-un media convertor ..iar din el ies cu un ftp intr-un switch clasic in care intru cu camerele video din zona STANGASi la fel si pentru zona DREAPTA .. acuma intrebarile mele sunt :E bine ce fac?Ce fel de Fo mi-ar trebui pt. aceasta misiune?Ce fel de Switch pt Fo mi-ar trebui?Ce fel de Media Convertoare ar trebui sa cumpar?Am inteles ca trebuiesc conectori fibra --> MC ?Oferta trebuie facuta curand deci as aprecia cat mai multe raspunsuri pana duminica..Sper sa se fi inteles ceea ce ar trebui sa fac si astept raspunsurile voastre !weekend placut

Mai multe detalii? Distante intre camerele video, camerele sunt IP sa nu, cum alimentati camerele.Va pot proiecta rapid o schema, lucrez in domeniu.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări