Vizitator gabyla Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 buna,am o problema la geamul electric de la sofer la un ford mondeo mk3. precizez ca am modelul cu 4 geamuri electrice, cu comanda si de la mine din portiera, iar pana acum vreo 4-5 zile nu a dat nici un semn de oboseala, a "murit" dintr-o data.cand apas butonul , geamul nu face nimic, motorasul face un fel de carait, iar in usa se aude un zgomot , ca si cand ar cupla/decupla ceva. parca ar fi exact exact acelasi zgomot ca de la inchiderea centralizata (poate chiar are vreo legatura? ).am dat jos motorasul, l-am desfacut bucati, in interior totul este ok, de la carbuni pana la rotor. credeam ca poate patineaza cumva dar dintii aia de plastic, dar nu au nicio problema, la fel si macaraua si cablul, sunt toate ok.crezand totusi ca ar fi motorasul de vina, am achizitionat altul (fucntional), l-am montat, si exact aceeasi treaba , doar acel carait usor si zgomotul de cuplat/decuplat ceva. ce ar putea fi? va rog ajutati-ma , e foarte nasol sa nu poti deschide chiar geamul de la sofer.mersi Link spre comentariu
DavioForce Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 acel zgomot este de la releu....ppoate ai vreo parghie care e blocata....dute la un mecanic ca aici nush cum sa te ajutam... Link spre comentariu
Big Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 ai incercat ca alimentezi motorul cat timp a fost demontat? cand apesi butonul ce tensiune ai pe bornele motorului? Link spre comentariu
Vizitator gabyla Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 ai incercat ca alimentezi motorul cat timp a fost demontat? cand apesi butonul ce tensiune ai pe bornele motorului?da, l-am alimentat si demontat, dar nu merge, am pus alt motoras (functional) care exact la fel face, adica nu merge, doar zgomotele pe care le-am descris mai sus. nu am masurat tensiunea pt ca nu am avut cu ce (maine o sa-mi dea cineva aparatul de masura). mentionez ca celelalte geamuri functioneaza. Link spre comentariu
DavioForce Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 cand vei lua acel aparat de masurat....scoate mufa de la motoras si masoara sa vezi ce tensiune vine pe acele 2 fire cand actionezi butonul.daca nu vine nici o tensiune inseamna ca nu iti mai cupleaza releul. Link spre comentariu
Vizitator gabyla Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 cand vei lua acel aparat de masurat....scoate mufa de la motoras si masoara sa vezi ce tensiune vine pe acele 2 fire cand actionezi butonul.daca nu vine nici o tensiune inseamna ca nu iti mai cupleaza releul.ok, mersi. maine la amiaza o sa fac asta. nu sunt electrician sau mecanic dar cred ca o sa ma descurc... dar daca nu mai cupleaza releul ,de ce functioneaza celelalte geamuri atunci cand le actionez de la butoanele de la mine de pe usa? Link spre comentariu
DavioForce Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 ma gandesc ca fiecare are releul lui....daca nu sigur fiecare are siguranta lui...deci verifica si sigurantele prima data ca poate scapi ff ieftin si fara multa munca. Link spre comentariu
Vizitator gabyla Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 toate sigurantele sunt ok , dar am inteles ca releul ar fi doar unul singur pt toate geamurile, de aceea ma gandesc ca nu ar putea fi el de vina Link spre comentariu
Vizitator gabyla Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 cand vei lua acel aparat de masurat....scoate mufa de la motoras si masoara sa vezi ce tensiune vine pe acele 2 fire cand actionezi butonul.daca nu vine nici o tensiune inseamna ca nu iti mai cupleaza releul.am masurat tensiunea care intra in motoras. alimentarea motorasului se face printr-o mufa cu 6 pini conectati la o placa electronica. (probabil ca are 6 fire si nu 2 pt ca am comanda la toate geamurile si din usa mea, dar nu stiu fiecare fir la ce geam merge) . pe 4 dintre pini e tensiune de 12v indiferent daca apas sau nu butonul, iar pe 2 nu am tensiune deloc indiferent daca apas sau nu butonul. am scos si releul de langa sigurante (care are 4 picioruse numerotate 1,2, 3, 5) si am vazut ca daca-l scot nu mai merg nici geamurile nici stergatoarele de la parbriz si haion... cum masor sa vad daca releul functioneaza ok? exista posibilitatea ca releul sa fie busit si sa dea comanda doar la 3 geamuri si la stergatoare, iar la 1 geam sa nu dea comanda de deschidere?mersi Link spre comentariu
DavioForce Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 releul are decat un contact(deschis-inchis)....deci e bun...acum nush cum vine partea cu cele 6 fire..... Link spre comentariu
Vizitator gabyla Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 releul are decat un contact(deschis-inchis)....deci e bun...acum nush cum vine partea cu cele 6 fire.....deci, motorasul e bun , releul de asemenea, sigurantele si butoanele ok, ce a mai ramas de verificat? Link spre comentariu
DavioForce Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 pai nu prea ai verificat cum terbuie....trebuie sa desfaci usa din dreapta sa indentifici firele principale ale motorasului si dupa ele sa verifici si in partea soferului. Link spre comentariu
Big Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 stiti vorba aia, "o poza face cat o mie de cuvinte" ? o poza de calitate cu modulul cu butoanele de pe usa soferului si placuta electronica in care intra cele 6 fire ar fi foarte utila zic eu. Link spre comentariu
Vizitator gabyla Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 stiti vorba aia, "o poza face cat o mie de cuvinte" ? o poza de calitate cu modulul cu butoanele de pe usa soferului si placuta electronica in care intra cele 6 fire ar fi foarte utila zic eu. In weekend o sa revin cu niste poze. numa' bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum