Vizitator MaVinde Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 vreau sa transpun in practica o aplicatie (in scop didactic) formata din: panou fotovoltaic, incarcator solar MPPT, acumulator, consumator de c.c. Sistemul functioneaza la 12V. Acum sunt la etapa de alegere si comandare a echipamentelor. Am rugamintea sa ma lamureasca cineva in urmatoarea situatie: daca am consumator de c.c. de 5W, iar panoul meu furnizeaza 10W la putere maxima, atunci se poate intampla ceva rau cu consumatorul meu (sa se arda de exemplu)? sau controllerul MPPT imi va proteja automat consumatorul ? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 V-aş răspunde tot cu o întrebare.Un bec banal de 60 W de ce credeţi că nu se arde fiindalimentat dintr-o sursă a cărei putere este de ordinul KW,respectiv reţeaua dvs. electrică de acasă ? Link spre comentariu
Vizitator MaVinde Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Am inteles, asa banuiam si eu, insa stiti cum se zice: daca nu stii intreaba, iar daca stii intreaba ca sa fii sigur ca stii bine ce stii. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator MaVinde Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Mai pun o intrebare, recunosc ca sunt incepator si vreau sa invat. Am cumparat panoul (Vmax=18V, Pmax=10W), intrebarea mea e ce se intampla daca se ating din greseala iesirile din panou (plusul si minusul) intre ele? Cat este tensiunea si cat este curentul in acest caz? poate sa dauneze panoului acest lucru? Link spre comentariu
corneillus Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 in mod normal curentul maxim se poate calcula plecand de la parametrii cunoscuti: P=UxI, rezulta ca I=P/U.I=10/18=0,55A cu aproximatie. in cazul de fata nu stiu daca dauneaza un scurtcircuit, dar de cele mai multe ori in majoritatea cazurilor un scurtcircuit e distructiv, deci pe cat posibil incearca sa eviti. Link spre comentariu
Vizitator MaVinde Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Aha, pai daca este scurtcircuit atunci nu cumva tensiunea este tensiunea de mers in gol inscrisa pe fisa tehnica a panoului (V open circuit =21,73 V) iar curentul este curentul de scurtcircuit Isc=0,61 A ? As vrea sa verific aceste date cu multimetrul dar mi-e teama sa nu distrug panoul daca conectez cele doua iesiri (plusul si minusul), nu de alta dar nu vreau sa arunc banii pe fereastra. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Ar fi bine sa cauti si sa citesti cu atentie ce s-a scris aici si nu numai despre panourile solare,mai ales ca esti la inceput de drum Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum