Vizitator EmanuelC Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Salut,imi cer scuze daca fac un repost pe aceiasi tema, dar am cautat pe forum dupa o solutie pentru problema mea si nefiind asa te bun cunoscator al domeniului nu prea am gasit ce imi trebuia. Asa ca o sa pun intrebarea aici, sper ca cineva sa ma poata ajutaRecent am cumparat o usa de garaj cu automatizare. Dar am descoperit ca am doar curent de 24 v in garaj. curentu vine de la transformatorul de pe scara. alimentarea pentru motorul usii de garaj e la 220. cum pot sa transform curent care il am deja in garaj la 220?exclud deja posibilitatea sa-mi trag cablu din casa pentru ca stau la etaju 4. dobitocii de vecini nu ma lasa sa ma conectez la reteaua comuna de 220 ca le consum prea mult cu un amarat de motoras.Help :)Emanuel Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 În principiu aveţi nevoie de un transformator ridicător, 24 V/220 V.Precizaţi consumul (puterea) instalaţiei dvs. pentru a putea estimadacă puterea transformatorului separator de pe scară este suficientă.Ar fi bine dacă o puteţi afla şi pe aceasta din urmă. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Ar trebui un transformator ridicator , daca tensiunea de 24 V din garaj are destui amperi disponibili ... s-ar putea sa nu , daca a fost gindita sa alimenteze 1-2 becuri , depinde si cit consuma motorul automatizarii ... trebuie facute ceva probe , sau afla exact ce intensitate are in secundar transformatorul ce trimite 24 V in garaj ...P.S. - vad ca a fost recomandata solutia in timp ce scriam ... oricum , la un loc sint destule informatii ajutatoare pentru inceput ! Link spre comentariu
NICA Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 am incercat si eu in boxa blocului sa ridic 24 la 220 dar nu rezista transformatorul .am rezolvat prin montarea unui ups .bateriile ups-lui se incarca de la cei 24 de volti printr-un redresor separat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Si daca se ia tensiunea prin traful de 24v, vecinii nu s-au prins ca tot la consumul colectiv se ajunge? Link spre comentariu
NICA Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 in situatii colective de obicei vecinii se urasc intre ei si nu cred ca Emanuel o sa-i iubeasca pentru ca nu-i dau voie sa-si traga cablu de sus.asa ca daca ar arde un bec de 24 ar fi cam acelasi lucru.plus ca becul s-ar vedea dar ce incuietoare va fi problema cand vor vedea poarta miscandu-se si nu vor intelege cum.... Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Pentru a nu va complica de ce nu montati un contor pasant din instalatia comuna care sa contabilizeze strict consumul usii de garaj si asfel scapati de discutii ,bineinteles dv.sa platiti ceea ce consumati.Stima. Link spre comentariu
TESSLA Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Stiu ca unele trafuri "de subsol" erau destul de fortoase. Asa ca merita sa incerci. Pentru inceput ai putea sa incerci cu un traf coborator, care coboara tensunea de la 220 V, la 24 de volti...sau chiar un pic mai putin de 24 V. Traful il conectezi invers la sursa ta. Adica secundarul trafului il conectezi la 24 de V, iar la capetele primarului ar trebui sa ai in jur de 200 si ceva de volti. Oricum...ar trebui ca acest traf sa fie suficient de puternic ca sa iti sustina consumul usii....si binenteles si traful blocului care livreaza 24 de volti. Link spre comentariu
Avram Ion Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Nu se poate sa umblati in subsolul blocului la tabloul cu transformatorul de 24, si sa trimiteti pe aceleasi cabluri in loc de 24V---> 220V, binenteles fara sa vada cineva. Mutati 2 fire de la traf la retea...binenteles cu masurile de protectie corespunzatoare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Eventual sa mai si puna o mana pe faza,daca tot e acolo Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Astfel de posturi, ca cel al domnului Avram, ar trebui șterse! La fel cum se procedează cu cei care cer informații despre bancomate, sistemele antifurt din magazine, aparate de taxat și alte asemenea.Un vecin de la mine din bloc a procedat exact la fel! Pe lângă că-și încărca bateria de la mașina printr-un stabilizator de tensiune legat la rețeaua de 24V c.a. a subsolului, mai folosea și un trafo pentru a-și alimenta sculele electrice în atelierul improvizat, construit tot în beci. Bineînțeles că la un moment dat casa scării s-a umplut de fum, iar tabloul electric de flăcări!Transformatorul a fost schimbat din fondul de rulment... adică din banii locatarilor; fraierii plătesc mereu.Eu mi-am tras din casă 220 în beci, cu MYYM prin tub izloat, pe masca de la baie (acolo pe unde sunt băgate țevile). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum