relucavnic Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Am citit pe un forum ca daca pui un voltmetru si boxa in paraler pe o iesire a statiei de amplificare audio si citesti voltajul la volumul la care incepe sa distorsioneze(sa se auda nasol) boxa si faci urmatorul calcul P=(UxU)/R iti va da puterea statiei. Este adevarat? Link spre comentariu
K1nderu Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 cum sa pui boxa?trebuie rezistenta dummy load,difuzoarele au Z(impedanta) iar aparatul probabil masoara corect pana in 400hz dupa o sa iti indice eronat,asta asa sa-ti faci o idee dar trebuie osciloscop,formula e corecta. Link spre comentariu
relucavnic Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 cum sa pui boxa?trebuie rezistenta dummy load,difuzoarele au Z(impedanta) iar aparatul probabil masoara corect pana in 400hz dupa o sa iti indice eronat,asta asa sa-ti faci o idee dar trebuie osciloscop,formula e corecta.Cineva zicea ca daca exemplul meu am o boxa pe 6 ohm si o leg la statie i paralel cu ea pun un voltmetru dau staia aproape de maxim pana cand incepe sa se auda distorsionat (pe muzica rock pentru ca zicea ca ii tot spectru)si verific tensiunea pe voltmetru (eu am masurat 40 v pe iesire) deci am P = (40x40)/6 asa imi da 266 W. Eu nu cred ca este adevarat. Link spre comentariu
K1nderu Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 aparatul masoara bine pana in pragul de 400 hz dupa afiseaza eronat,cauta un program pe google de frecvente steaza 300hz si vezi ce arata pe aparat,ce tensiuni de alimentare ai la amplificator? Link spre comentariu
relucavnic Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Nu gasesc nicaieri program pentru asa ceva. Link spre comentariu
K1nderu Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 uite aici http://www.bobtech.ro/download/masurare-semnale/20-sine-wave-generator Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Sau studiază ce s-a scris aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=35&t=12331 Link spre comentariu
relucavnic Postat Octombrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2012 La 300hz am 30v aproape de maxim (80% din putere amplificator) si la 100 hz am 25v la 80% din putere amplificator pe o sarcina de 6 ohm asa ca cred ca scoate undeva la 100w. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 În mod normal se testează cu zgomot roz (adică toată banda audio), eventual aproximezi cu 1kHz, va da numai puterea sinus, care e circa 2/3 din cea muzicală. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum