Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aflare putere statie

relucavnic

Postări Recomandate

Am citit pe un forum ca daca pui un voltmetru si boxa in paraler pe o iesire a statiei de amplificare audio si citesti voltajul la volumul la care incepe sa distorsioneze(sa se auda nasol) boxa si faci urmatorul calcul P=(UxU)/R iti va da puterea statiei. Este adevarat?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• relucavnic

4

• K1nderu

3

• zal

2

Top autori în acest subiect

cum sa pui boxa?trebuie rezistenta dummy load,difuzoarele au Z(impedanta) iar aparatul probabil masoara corect pana in 400hz dupa o sa iti indice eronat,asta asa sa-ti faci o idee dar trebuie osciloscop,formula e corecta.

Link spre comentariu

cum sa pui boxa?trebuie rezistenta dummy load,difuzoarele au Z(impedanta) iar aparatul probabil masoara corect pana in 400hz dupa o sa iti indice eronat,asta asa sa-ti faci o idee dar trebuie osciloscop,formula e corecta.

Cineva zicea ca daca exemplul meu am o boxa pe 6 ohm si o leg la statie i paralel cu ea pun un voltmetru dau staia aproape de maxim pana cand incepe sa se auda distorsionat (pe muzica rock pentru ca zicea ca ii tot spectru)si verific tensiunea pe voltmetru (eu am masurat 40 v pe iesire) deci am P = (40x40)/6 asa imi da 266 W. Eu nu cred ca este adevarat.
Link spre comentariu

aparatul masoara bine pana in pragul de 400 hz dupa afiseaza eronat,cauta un program pe google de frecvente steaza 300hz si vezi ce arata pe aparat,ce tensiuni de alimentare ai la amplificator?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări