cristeama Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 va salut, am o problema ce ma tot deranjaza , la interval de citeva zile tot imi cade sistemul de operare xp si iar trebuie sa-l reincarc si ma ajut de o discheta care nici ea cred nu contine toate fiserele de care are nevoie hdd-ul ca sa booteze, cind cade sistemul imi spune ca este lipsa fisere de configurare sistem 32, va rog ajutati-ma cum sa fac sa nu mai tot cada sistemul la citeva zile , placa de baza este : 760GX-M2 Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Va salut ! Pe ce port este bagat hdd-ul,adica pe portul 1,2,3,4 ???Astept !!! Link spre comentariu
cristeama Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 dle. florin, placa de baza admite 2 intrari sata, con1, con2, hdd-ul este pe con1, Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Daca este pe con1 hdd-ul,atunci este fff bine. Dar cu un alt hdd-u ati incercat,pentru ca sa-r putea sa fie hdd-ul cu mici probleme. :daMai am inca o intrebare la dvs,intrebarea este : daca ati incercat si cu un alt cablu de date sata ???Astept !! Link spre comentariu
cristeama Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 da dle. florin, cu hdd pe ide functioneaza f. bine, cred ca placa de baza fiind depasita, nu are drivere de sata sa le recunoasca pe toate, la mine este un seagate de 250GB tot vechi (5-6 ani), sistemul xp nu contine fisere sa recunoasca hdd-ul si de-asta treboie sa-i bag discheta auxiliara pe care o cere la bootare cind incarca fiserele raid sata, pe sistem operare win7 incarca pina la capat ,deci are toate fiserele necesare dar nu ma pot cupla la net. caci nu-mi vede portul de ethernet (nu are driverul de PPPoE)/ sis900pci-fast ethernet adapter, deci cea mai buna solutie este daca ma puteti ajuta ,cineva care are, continut de fisiere de recunoastere hdd-uri sata pe care sa-l pot pune pe o discheta, ce parere aveti ! Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Pai nu aveti cd-u/dvd-u original cu driverele placi de baza,dar cu wind........xp sp3 ati incercat ???Astept !! Link spre comentariu
cristeama Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 ba da dle. florin, dar inca de la inceput am avut probleme cu incarcatul sistemului pe sata cu care a fost dotata unitatea, cred ca in configuratia in care a fost utilata placa de baza au fost oaresce incompatibilitati, unitatea o am de 6ani cred, acum vreo 3 ani am pus un hdd pe ide(vechi) si am bootat sistemul pe el urmind sa lucrez efectiv de pe sata, hdd pe ide m-a tinut pina acum 1 luna iar de atunci iar am numai probleme, de fapt am descarcat pe discheta continutul de drivere de sata si ide de pe cd-ul placii de baza si cam asa doar imi permite ca sistemul sa recunoasca hdd-ul sata , in cea ce priveste daca am incercat cu xp sp3, da am incercat si la fel, a si mai imi dadea un mesaj cind nu recunostea hdd-ul, lipsa fiser: propperty.dll Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Da,da adevarul este ca placile de baza ECS-URILE sunt cam slabute calitativ,merg ff bine mai mult pe porturile ide de cat pe sata.Am avut si eu cateva placi din acestea la reparat si sunt fff slabute calitativ asa cum am mai zis,dar dvs dc nu ati luat tot un hdd-ul pe porturi ide???Cred ca placile acestea are porturile sata primele modele de sata,adica sata1,daca nu gresesc,iar hdd-urile acum sunt tipuri mai noi,cum ar fi sata 2-3 . Dar apropo in bios nu aveti pe undeva vreo setare ca sa nu il mai vada ca pe un sata,adica sa-l vada ca pe un hdd-u ide ???Astept un raspuns la ultima intrebare !!! Link spre comentariu
cristeama Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 draga florin, bineinteles ca am dorit sa ramin la ide, dar un hdd. bun la un pret convenabil nu am gasit, toate scumpe, slabe( capacitate - viteza) si vechi, iar in bios am setari separate ide si sata, daca disable pe rind, tot pe rind nu le vede, deci singura posib. este ambele able Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Incercati sa intrati in BIOS sa dezactivati AHCI mode, in acest mod porturile SATA vor fi "vazute" ca fiind IDE si nu mai este nevoie de driver/discheta pentru instalarea windows xp. Link spre comentariu
cristeama Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 dragilor, nu am nici o functie AHCI de controlat in bios, va rog cautati pe google placa de baza 760GX-M2 si veti vedea in ecranele pozate ca functii in bios ca nu apare nici o AHCI mode. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Buna seara ! O sa caut eu manualul de utilizare (user manual ) al placi de baza si o sa-l studiez eu putin sa vad daca are sau nu are aceasta setare AHCI mode in bios . O seara buna va doresc ! Link spre comentariu
cristeama Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 multumesc dle. florin, o seara fumoasa !, stima Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Am revenit din nou cu o informatie ! Uitati-va la setarea aceasta din imangine atasata de mine mai jos si vedeti cum este setat hdd-ul.Uitati v-am atasat si manualul de utilizare ca poate mai aveti nevoie de el .Succes !!! O seara buna va doresc ! Link spre comentariu
cristeama Postat Octombrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2012 dle. florin, am cam lipsit caci iar am avut probleme cu sistemul xp sp3, ce voiam sa va spun, in bios nu am la caracteristici de instalare cea ce mi-ati postat dvs., ci enable/disable , cea ce face sa-mi recunoasca sau nu hdd-ul sata sau orice am pe port de sata, n-am facut nimic, dar ,ce ziceti, cum se face update de bios sau de fapt ar trebui upgrade ?, stima Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum