Vizitator viobio Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 De vreo 3 zile ma uit cum ar trebui reglat biasul acela dar tot nu-mi dau seama lucrez la o firma de informatica repar calculatoare cateodata mai schimb si niste condensatoare dar la asa ceva nu ma pricep :( Nu stiu care picior trebuie masurat si la cati volti trebuie sa reglez... Am niste prieteni electronisti dar nici ei nu se baga zice ca ei nu se pricep la lampi...call my 0724156363 Link spre comentariu
baltazar181 Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Am vazut ca ampurile construite de dumneavoastra sant super faine numa ca nu am avut bani pe ele acest amp l-am cumparat cu 500 ron... se si vede diferenta de pret in calitate.. Am sa va sun cand o sa desfac ampul cand imi vine tuburile noi si soclurile de ceramica sa le inlocuiesc fir cu fir sa nu schimb ceva fire intre ele.. daca o sa aveti timp atunci sa-mi explicati ce sa masor... Oricum va multumesc pentru ajutor va salvez numarul si am sa revin cu un telefon la dumneavoasta Stima si Respect! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Am vazut ca ampurile construite de dumneavoastra sant super faine numa ca nu am avut bani pe ele acest amp l-am cumparat cu 500 ron... se si vede diferenta de pret in calitate.. Am sa va sun cand o sa desfac ampul cand imi vine tuburile noi si soclurile de ceramica sa le inlocuiesc fir cu fir sa nu schimb ceva fire intre ele.. daca o sa aveti timp atunci sa-mi explicati ce sa masor... Oricum va multumesc pentru ajutor va salvez numarul si am sa revin cu un telefon la dumneavoasta Stima si Respect!din poze cred ca este un Marshall 2204 sau 2203 http://www.drtube.com/schematics/marshall/2204u.gif Link spre comentariu
baltazar181 Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Asa mi-a zis ca e o copie JCM800.. Link spre comentariu
ggg Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 De vreo 3 zile ma uit cum ar trebui reglat biasul acela dar tot nu-mi dau seamaEste foarte simplu. Conectezi catodul tubului final (pinul 8) printr-o rezistenta de 1 Ohm (ca sa faci calculul cat mai simplu), la circuitul de masa . Dupa aceea masori tensiunea din catod , si socotesti foarte simplu tensiunea din catod / 1(Ohm) => curentul in mA al tubului .Dupa aceea trebuie sa inmultesti aceasta valoare in mA cu tensiunea masurata in anod si vei afla puterea la care lucreaza tubul.Trebuie sa iei foaia de catalog a tubului si sa vezi care este puterea maxim disipata.Nu trebuie sa o depasesti . Trebuie sa te asiguri ca ambele tuburi lucreaza la aceleasi valori de curent ca sa ai un sunet echilibrat ,sa nu produca prea multe distorsiuni si sa asigure si tuburilor un regim optim de functionare.Succes ! Link spre comentariu
baltazar181 Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Am sa-l fac si va anunt de am reusit:) in cateva zile trebuie sa-mi soseasca lampile si soclurile Link spre comentariu
baltazar181 Postat Octombrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Conectezi catodul tubului final (pinul 8) printr-o rezistenta de 1 Ohm (ca sa faci calculul cat mai simplu), la circuitul de masa . Dupa aceea masori tensiunea din catod , si socotesti foarte simplu tensiunea din catod / 1(Ohm) => curentul in mA al tubului .Dar daca conectez catodul la masa cum il mai masor?? Nu anodul trebuie masurat? Link spre comentariu
TESSLA Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Pai masori tensiunea de pe rezistenta de un ohm. Apoi aplici legea lui Ohm si afli intensitatea. Link spre comentariu
ggg Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 Dar daca conectez catodul la masa cum il mai masor?? Nu anodul trebuie masurat?Am impresia ca nedumerirea ta este alta.Sensul curentului in tub este dinspre catod spre anod ,catodul fiind cel care este responsabil de emisia termionica de electroni, de consumul intregului tub .Anodul absoarbe electronii care sunt emisi de catod.Daca un catod nu are emisie, atunci anodul nu are ce electroni sa atraga si implicit nu exista nici transfer de curent. Este firesc sa ne intereseze curentul la catod si nu la anod. Ok, se poate masura si la anod , nu-i problema .Dar cum a spus si Tessla, masurarea tensiunii in catod este o metoda clasica si fara riscuri. Link spre comentariu
baltazar181 Postat Octombrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Da acuma am inteles a fost la mine ieri u var de-al meu e electronist dar niciodata nu a lucrat cu lampi...si el m-a intrebat dar dupa ce mi-a scris domnul Tessla a inteles procedura. Va multumesc! Link spre comentariu
baltazar181 Postat Octombrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Se pot strange cumva soclurile daca se misca lampa in ele??? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Orice lampa se poate misca in soclu dar daca contactele ce string piciorusere sant ferme nu conteaza , eventual la transport este bine de blocat cumva tubul Link spre comentariu
baltazar181 Postat Octombrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2012 problema nu e la transport ci soclurile pe care le am acuma nu strang bine piciorusele si cand e pe cabinet la volum mare se misca lampile si scot un scartait... Acuma am cumparat socluri ceramice sper ca vor fi bune ca sant folosite si cand misc lampa se misca si picioarele soclului Link spre comentariu
baltazar181 Postat Octombrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Rezistenta de cat trebuie sa fie de cati mA. 1ohm Link spre comentariu
mila Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Nenea...I=U/R ...undeU= Tensiunea(in volti)R=Rezistenta(in ohmi)I=Intensitatea Curentului(in amperi)deci daca masori pe o rezistenta de 1Ohm o tensiune de 0.03Volt..............Ps. Rezistentele sunt caracterizate de valoarea rezistentei in Ohmi , KOhm sau MOhm si de puterea disipata in Wati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum