Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect cu IC in capsula TSSOP

gusti

Postări Recomandate

Salut,am o rugaminte. Sunt in situatia de a proiecta si construi un montaj in care trebuie sa folosesc un IC in capsula TSSOP (pinii de doua ori mai apropiati decat la SO). Un cablaj facut prin metode "traditionale " nu se poate face. O solutie ar fi sa gasesc undeva un adaptor de la TSSOP la DIP (cablaj facut industrial), dar nu stiu unde. Daca stie cineva unde as putea gasi sau aveti o alta idee........Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gusti

5

• BRANCA

2

• one

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Este vorba de 16 pini si acest CI nu exista decat in varianta TSSOP sau mai rau DFE (un fel de microBGA). Din fericire sau pacate am ambele variante de capsule dar cea DFE nici nu poate fi vorba a fi lipita in conditii de amator.

de cati pini este vorba ? si nu gasesti versiunea SO ?

Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru

atunci bun venit in club, si eu am aceasi problema, stau cu niste bistabile cu 14 picioruse in sertar de nu stiu cand pentru ca nu am gasit nici o solutie :smt005

Link spre comentariu

O "chestie" care ma intereseaza si pe mine! Cam asa arata adaptoarele pe piata-http://www.epboard.com/eproducts/protoadapter.htm?gclid=CMb_2JqEpYUCFQhSGgod-F9SuQ#SSOPtoDIPAdapter. Preturile sint astronomice pt noi! Cineva pomenea de o firma in Bucuresti care realizeaza cablaje mai ieftin.Stiti pe unde? In principiu s-ar putea face si cu fotorezist dar...

Link spre comentariu

O "chestie" care ma intereseaza si pe mine! Cam asa arata adaptoarele pe piata-http://www.epboard.com/eproducts/protoadapter.htm?gclid=CMb_2JqEpYUCFQhSGgod-F9SuQ#SSOPtoDIPAdapter. Preturile sint astronomice pt noi! Cineva pomenea de o firma in Bucuresti care realizeaza cablaje mai ieftin.Stiti pe unde? In principiu s-ar putea face si cu fotorezist dar...

Link spre comentariu

Cu fotorezist nu stiu daca merge, poate ne ajuta cineva si pe noi ca mare lucru nu e daca stii cum se face si ai ce-ti trebuie. Daca aflati ceva va rog sa-mi spune-ti si mie. Valabil si daca aflu eu ceva...

Link spre comentariu
Vizitator alex

Nu vreau sa ma laud insa eu am reusit sa lipesc un TCN75 in capsula MSOP pe un cablaj facut cu marker-ul de 0.5. Recunosc ca a fost destul de migalos si am avut oarece noroc ca a reusit insa daca zici ca ai mai multe intgrate, poti sacrifica unul pentru un prototip. Eu am lipit TCN-ul cu letconul cu varf ac. Cu statie cu aer cald cred ca e chiar simplu de lipit, pe un cablaj lucrat ingrijit in zona TSSOP-ului

Link spre comentariu

Multumesc pentru mesaj si poza. La TSSOP pad-ul este de 0.45mm max iar distanta dintre terminale este de 0.2mm. Din ce descrii tu e cam greu sa faci asta acasa home mede. Nu cred ce-mi iese cu toate ca am facut cred ca zeci de cablaje prin cam toate metodele posibile (mai putin foto). Cu PnP din ce am incercat sigur nu iese. Tot mai caut adaptori TSSOP la DIP16 poate cine stie.....De lipit nu este o problema, le voi lipi intr-un service GSM ca aia au tot ce le trebuie.

Nu vreau sa ma laud insa eu am reusit sa lipesc un TCN75 in capsula MSOP pe un cablaj facut cu marker-ul de 0.5. Recunosc ca a fost destul de migalos si am avut oarece noroc ca a reusit insa daca zici ca ai mai multe intgrate, poti sacrifica unul pentru un prototip. Eu am lipit TCN-ul cu letconul cu varf ac. Cu statie cu aer cald cred ca e chiar simplu de lipit, pe un cablaj lucrat ingrijit in zona TSSOP-ului

Link spre comentariu
Vizitator Emanuel

Eu fac in mod curent cablaje la care am circuite cu distanta dintre centrul pinilor de 0.5mm, distanta dintre extremitati de 0.2mm si latimea padurilor de 0.3mm.

Folosesc folii PnP.

Puteti vedea aici cam ce iese:

http://hal.cs.tuiasi.ro/~estingu/cipuri/

Lipirea circuitului o fac cu un letcon de 18W cu virful de 1mm.

Secretul este folosirea sacizului dizovat in alcool izopropilic de oricite ori se face vreo lipitura. Pun fludor pe virful letconului si apoi tinindu-l aproape paralel cu rindul de pini ma plimb cu el facind contact simultan pe pini si pe paduri. Sacizul face ca fludorul sa adere la pini si sa nu faca (prea) multe scurturi. Acestea se elimina cu un cablu de cupru litat inmuiat in saciz, care este incalzit cu letconul in timp ce atinge fludorul ce trebuie indepartat.

Link spre comentariu
Vizitator dj_radu

se poate face prin motoda foto iar de lipit nu e o problema . face cineva pe aici prin metoda foto , trasee de 0.1 mm , iar de lipit , mai intai stanezi padurile si dupa aia doar pui compunenta si incalzesti pinii .

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru cele spuse si pozele puse. Am sa incerc sa fac cu PnP sa vedem daca iese ceva (nu am folie dar am sa incerc cu ceva inlocuitor sa vad daca merge). Problema mea este cablajul si nu lipirea.

se poate face prin motoda foto iar de lipit nu e o problema . face cineva pe aici prin metoda foto , trasee de 0.1 mm , iar de lipit , mai intai stanezi padurile si dupa aia doar pui compunenta si incalzesti pinii .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări