Vizitator Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 ...Cum as putea "lipi" cele doua bucati de tubulet ? Se poate face un manson dintr-un ac de seringa mai gros, in care sa incerc sa introduc capetele fortat ?Unele INOX-uri se pot cositori. Incearca daca acel tub are aceasta proprietate. Apoi incearca inadirea cu un alt crampei de ac de seringa si cu un manson special facut dintr-o foita de tabla de cupru, sau alt material care se cositoreste. Iti trebuie insa un letcon de putere mare - 200...300 W. Link spre comentariu
norad Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Intai de toate trebuia sa scot bucata de capilar care a ramas blocata in tub.Am incercat cu o penseta si cu un spit, dar se pare ca e ruginita si e prinsa bine.Am tinut tot ansmablul in apa, am incercat si cu feruginol, dar pana in prezent, fara rezultat.Fara bucata care a ramas inauntru nu stiu cat trebuie sa fie lungimea capilarului. Link spre comentariu
radu cnc Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Solutia este confectionarea piesei, iar diferenta dintre diametre, trebuie sa fie de vreo 2 sutimi de mm, adica un ajustaj cu fretare - strangere speciala. Acul de seringa se va raci in congelatorul frigiderului, cu termostatul reglat la frig maxim, iar piesa din alama se va incalzi la rosu, adica la vreo 600...700 de grade Celsius. Dupa aceasta manevra acul trebuie sa intre usor, cu mana. Se vor folosi manusi de protectie.Solutia asta nu va functiona din cauza inertiei termice aproape nule a acului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Daca se incalzeste corpul din alama si se scoate direct de la rece acul, atunci merge. Tehnologia prevede de fapt imersia in azot lichid. Dar pentru un amator,asta nu este decat o utopie. Link spre comentariu
PL500 Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Corpul niplului (stutului, nici nu stiu care termen tehnic s-ar potrivi mai bine) poate fi confectionatsi din materiale plastice (familia poliamidelor) sau textolit (gaurirea niplului si/sau etansarea tubuluicapilar ar fi mai facila).Alta "solutie" (daca permite improvizatia) ar fi inadirea a doua tuburi cu un manson confectionat dintr-o bucatica de varnis termocontractibil. Din cate imi imaginez respectivul nebulizator lucreaza dupa principiul bernoulli, pulverizarea realizandu-se sub actiunea depresiunii realizate de gazul ce curge prin exteriorul capilarului (deci nu e vorba de presiuni de speriat). Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Daca se incalzeste corpul din alama si se scoate direct de la rece acul, atunci merge. Tehnologia prevede de fapt imersia in azot lichid. Dar pentru un amator,asta nu este decat o utopie.La primii mm,acul va ajunge la temperatura corpului,...sigur nu va merge.Diferenta de mase,e prea mare... Link spre comentariu
PL500 Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Scuze, am vrut sa reeditez postul precedent si din greseala am ,,dat" citeaza.Vad ca nu functioneaza stergerea postului.Later edit: in loc de ,,inadirea a doua tuburi cu un manson " am vrut sa spun inadirea capilaruluiexistent cu fragmentul rupt sau altul nou. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Daca se incalzeste corpul din alama si se scoate direct de la rece acul, atunci merge. Tehnologia prevede de fapt imersia in azot lichid. Dar pentru un amator,asta nu este decat o utopie.Poate daca se incearca "injectarea " unei doze de agent de racire prin ac ar ajuta, apa , apa sarata sau mai stiti voi altele mai bune.Grig Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 ......pulverizarea realizandu-se sub actiunea depresiunii realizate de gazul ce curge prin exteriorul capilarului (deci nu e vorba de presiuni de speriat).Nu vreau sa sperii pe cineva ...dar : sunt posesorul unui nebulizator medical Omron (cei care au copii mici stiu despre ce este vorba) La acest nebulizator, dupa un timp de folosire, piesa de plastic care asigura "pulverizare" s-a deformat f.f. putin ( ceva de genul 0,09mm... 0,1mm) suficient cat sa nu mai fie axial ==> consecinta fiind cea ca nu mai functiona deloc....doar aer scotea fara a mai "pulveriza". Am incercat toate metodele ...finalitatea a fost sa cumpar acea piesa ( se gaseste ca piesa de schimb prin farmacii....norocul meu!)PS: imi pare rau ca nu am acum un aparat foto ca sa vedeti despre ce este vorba...poate o sa revin cu proxima ocazie Link spre comentariu
radu cnc Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Ar trebui realizata o schita sa se poata vedea daca este piesa cu gaura sau este o piesa plina, ma refer la piesa de alama.Piesa se poate realiza usor daca se gaureste central cu o gaura mai mare si se practica doua capacele prin care trece acul de 0.7mm, iar capacelele se pot cositori de piesa principala. Link spre comentariu
Dan57 Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Vin cu o "solutie" alternativa dar cu posibilitati de reusita daca:1 Dispozitivul nu lucreaza la temperaturi mari2 Ai posibilitatea sa faci corpul respectivei piese3 Sa faci rost de "acul de siringa"Exista in comertul romanesc o solutie (sub forma unui plastic) care se foloseste la lipirea metalelor. Eu o folosesc la asamblari de piese cu succes daca nu se incalzesc peste 70 grade. Piesele se incalzesc se dau cu respectivul material si se asambleaza inainte de racire, fac izolatia pe care ti-o doresti dintre corpul de alama si acul respectiv. Gaura poate fi si de 1.5 mm fara probleme deoarece solutia acopera gaura si nu esti nevoit sa cauti burghiu de 0.7mm la peste 3mm parte utila. Solutia se numeste "RAPID" si o poti gasi la brico. (nu o luati ca reclama ci ca necesitate). Succes. Link spre comentariu
norad Postat Octombrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Va multumesc pentru raspunsuri. Piesa din alama va fi confectionata de catre un strungar mai priceput. Gaura de 0.7 mm nu va trebui sa fie pe toata lungimea piesei, ci doar pe trei sferturi sau chiar jumatate. In cavitatea ramasa (spre dreapta, adica spre exterior) se aplica o solutie (rasina sau altceva) pentru etansare. Problema grava este cu corpul principal al piesei, de fapt cu bucata de ac ramasa blocata inauntru. Atasez ceva imagini si va explic mai jos: Piesa din alama cu ac, intra prin partea dreapta a piesei din inox. Adancimea pana la care intra se regleaza din filet cu o piulita ce nu apare in poze. In punctul C din schita se afla o placuta triunghiulara din alama prevazuta cu o gaura pentru centrarea acului in duza. Zic ca-i din alama, caci m-am orientat dupa culoare. Ce se afla intre B si C, pot doar sa intuiesc. Presupun ca este un canal conic. Orificiul duzei catre A are 0,8 - 0,9 mm. O bucata de ac a ramas blocata in piesa triughiulara. Catre dreapta, adica catre D din schita este o bucata de cca. 8mm. Intre A si C nu stiu ce este caci s-a incercat impingerea cu un fel de scobitiare folosita de ceasornicari (putzholz). Am tras cu o penseta, am incercat si cu un spit (ce-i drept, fara ridatii in varf), insa, fara rezultat. Mentionez ca am incercat cu acid fosforic, cu feruginol, cu WD-30; acul e blocat bine. In imaginea vazuta dinspre A se observa niste gauri diametral opuse. Se poate roti capul duzei, dar nu se desubrubeaza. Probabil este pentru centrarea duzei. Dati-mi niste idei despre cum as putea extrage acul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 ...Dati-mi niste idei despre cum as putea extrage acul.Foarte probabil nu il vei mai putea recupera. Cauta solutii de inlocuire. Link spre comentariu
norad Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Nu am nevoie sa-l recuperez pentru a-l refolosi.Trebuie doar sa-l scot, dar nu stiu cu ce sa-l prind si sa-l extrag.Si mai trebuie sa stiu si care este lungimea exacta a acestuia. Link spre comentariu
PL500 Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Din pacate dl. @ola_nicolas a spus ca nu mai puteti recupera corpul, nu capilarul.Sincer si eu cred la fel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum