Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modem adsl

aTaelectronics

Postări Recomandate

folosesc modem adsl de la clicknet. problema este urmatoarea - se inrterupe foarte des si uneori nu isi revine numai daca ridic receptorul de la tel. si pun inapoi. Este posibil sa fie din cauza telefonului? Cineva mi a zis ca e din cauza ca sunt prea departe de centrala(aproape 2 km) sau din cauza distantei? Telefonul este montat inaintea splitterului adsl dar cu filtru adsl montat inaintea lui (topologia cladirii nu permite sa leg telefonul respectiv dupa splitter)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pisoiu

5

• Ovidanie

4

• aTaelectronics

3

• MifTy

3

Top autori în acest subiect

Inainte de spliter nu mai montezi nimic. Din spliter pe priza pe care e indicat simbolul de telefon poti sa pui orice aparat telefonic(sau combinatii de fax + tel , etc). Dupa spliter de la priza pe care e indicat ADSL pana la modemul ADSL nu trebuie sa ai nici un alt dispozitiv. Succes. Daniel

Link spre comentariu

Ok! Merci mult, atunci ma duc la cumparaturi... (cablu telefonic cc 20 metri... ). Si eu speram ca asta e problema cu toate ca in manualul de utilizare scria ca se poate monta si asa, cu filtrul inclus in pachet

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cateva precizari:-am incercat cu modem usb pe linux si nu merge, in final am pus unul cu ethernet.-montarea altor dispozitive pe traseul pe care circula semnal ADSL strica forma semnalului (vezi linii de transmisie), si duce la deconectari repetate, insa acelasi efect il poate avea si o pereche de fire conectate in gol la un capat, pe traseu. Am patit chestia asta, dupa instalarea modemului, nu mergea, si eram sigur ca nu exista alte aparate pe traseu. Insa in tabloul de distributie am gasit o pereche care era conectata pe linie si ducea la o priza in care nu era legat nimic. Dupa ce am deconectat derivatia, totul a mers ok./pisoiu

Link spre comentariu
Vizitator berti

Si eu am probleme cu deconectarile.... pana saptamana trecuta aveam SpeedTouchMyAss 330(se citesteste 666), se deconecta aiurea-n tramvai, ba mergea bine 2 zile, ba se deconecta din 5 in cinci minute si nu se mai reconecta decat dupa ce-l scoteam din USB (reset), iar in ultima vreme chiar disparea modemu... si nu-l recunstea windowsu decat dupa un restart. Am zis, Hooo... pai asa nu se poate, am stat vreo 3 ani pe DialUpGold la Xnet si veci n-am avut asa probleme, asa ca mi-am luat un modem ADSL 2+ cu router cu 4 porturi inclus cu 130 ron, acum e MULT mai bine... plus ca nu-mi fute nervii cacatu ala de soft de la TouchMyAss...Tot am 2-3 conectari pe zi... am vazut in log-uri. Precizez ca linia mi-e facuta in felu urmator. Matzu de la RTL intra in casa prin pod, am taiat firu in pod, am facut o ramificatie, 1 ramura merge in filtru si la insalatia din casa,iar cealalta ramura merge cu vreo 4 m de cablu in modem. Precizez ca n-am folosit spliteru... oare exista vreo diferenta intre spliter si filtru (baietii de la RTL, zic ca nu) voi ce parere aveti ?P.s. Vand modem Speed Touch 330 posedat, folosit 3 luni, nu mai mult de 4 ore pe zi! Amatorii/exorcizatorii sa zica un pret!

Link spre comentariu

Baietii de la RTL de multe ori nu prea stiu ce vorbesc. Banda de transmisie ADSL se afla deasupra benzii audio, si la frecvente inalte, orice artificii si derivatii afecteaza semnalul. Fa in felul urmator: linia de la RTL bag-o in splitter (inainte de ea nu mai pune absolut nimic, nici macar fire lasate in gol), iesirea de modem du-o direct la modem (nici o alta derivatie), iar de la iesirea pentru telefon fa (aproape) ce vrei, acolo mai poti pune un telefon. Nu garantez ca o sa mearga impecabil, dar ar trebui sa vezi ceva imbunatatiri. La mine s-a simtit./pisoiu

Link spre comentariu

La mine la firma, un coleg a incercat pana s-a plictisit, si nu a reusit. Stiu ca a sapat pe forumuri dupa solutii, dar degeaba. Stiu ca platforma era pe Suse. Din lipsa de timp de experimente, am renuntat la modemul USB si am trecut pe unul cu Ethernet./pisoiu

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. Sa vad daca astia de la Romtelecom vor sa-mi schimbe modem-ul. Daca nu,fac un proxi-server cu Win98 ca pentru asta am licenta, si pun linux pe restul calculatoarelor. Aveti idei mai bune? Ca sincer stau cam morcovit sa nu dea vre-un control peste mine...

Link spre comentariu
Vizitator berti

Pisoiule, o chestie, ia da-te cu parerea...Mie in pod imi intra fir din ala rasaucit de RTL, pe ala am pus un sir de cleme (de ala cu surubele) si mai departe o bucata de vreo 10 cm de cablu mufat cu RJ11, cu care am mers in filtru->telefoane.Din acelasi sir de cleme am mers cu cablu 2*0.5 vreo 4 m pana intr-o priza telefonica->cablu mufat din dotarea modemului->modem.Sper ca m-am facut inteles... :smt003 Acum ce vreau sa intreb... sa folosesc mufe->prize, sau mai bine tai cablu si pun sir de cleme ca si in pod, ca parca ala-i mai sfant... de cositorit nu prea m-as apuca ca nu am curent in zona... da' daca-i musai fac cumva.Multam!

Link spre comentariu
Vizitator berti

Nici nu te duce la RTL, nu vor sa-ti schimbe modemu, acu 2 saptamani am incercat si eu, cel putin aia de la 08008 click, au zis ca nu se poate, in schimb pot sa cumpar unu nou (SpeedTouch) cu 1 port la 2 mil si cu 3 mil cu 4 port-uri+router, am zis PA... :finga:

Aveti idei mai bune?

asa cum am zis mai sus, mi-am luat de la ral.ro ART25GSU cu 130 ron livrat in 24 ore. Cu proxy pe Win98, nu faci nimic...te ca** pe el, mai ales ca-ti cosnuma curent + se blocheaza cand iti mere download-u mai bine. Si de setari sa nu mai povestim.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări