aTaelectronics Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 Salut toata lumea!Vreau sa intreb in legatura cu raspunsul in frecventa al difuzoarelor (de exemplu la difurile P-audio) in ce conditii sunt masurate, adica pe panou infinit, aer liber sau intr-o incinta de anumit tip si anumit volum, nu de aia, dar cu aceste date introduse intr-un program de simulare(stiti voi care... ) imi iese un rezultat sensibil diferit fata de cel asteptat (mai prost, mai ales in zona de bas), si sa fac simulari cu aceste date incluse sau nu?Am observat ca multe difuri cu spl mare scot valoarea respectiva pe la 200-500 hz, sau chiar mai rau, peste 1000 hz, uneori la 50 hz de exemplu n-au nici macar 90 dB, cu toate ca au spl mentionat la hai sa zicem 600 hz pe la 95-98 dB Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 nu stiu daca e chiar on-topic, dar am si eu o nelamurire similara legata de SPL-ul stipulat in fisa tehnica si SPL-ul pe care mi-l estimeaza BlastBocsul (:yawinkle: ) care e periculos de mic. La un SPL de 93dB softul mi-l calculeaza la vreo 87-90db (variaza de la un difuzor la altul). Aveti idee de ce se intampla asta !? Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 Din cate stiu parca e dat pt panou infinit .Nu vad de ce te-ar interesa pe tine in ce conditii e masurat raspunsul in frecventa , pt ca in programele de simulare introduci doar parametrii T/S si in functie de aia programul iti arata ce raspuns o sa aibe o boxa anume. Raspunsul in frecventa al unui dif pe panou infinit din punctul meu de vedere te ajuta doar sa sa-ti dai seama la modul general la ce e bun dif-ul respectiv (daca urca si coboara mult - bun de full-range,urca mult si coboara putin - satelit , etc) . Cu parametrii T/S introdusi apoi in "simulator" vezi mai precis cum trebuie sa arate boxa.Un dif pus pe un panou infinit o sa aibe un spl destul de mic . Insa cand bagi dif-ul in boxa potrivita , raspunsul la joase este imbunatatit de incinta respectivaaTaelectronics si Andrei.Hrubaru spuneti aprox ce simulari ati facut , ca daca ati simulat pe un panou infinit e normal sa aveti un raspuns asa de prost pe joase. P.S. daca vb prostii cine se pricepe mai mult sa ma corecteze . Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 am simulat un bp de ordinul 4, dar nu e vorba de rezultatele obtinute (la mine ma refer), ci la faptul ca atunci cand completez fisa tehnica a difuzorului cu care vreau sa lucrez, cand introduc SPL-ul la 1 m la 1 W, bulina aferenta se face galbena in loc de verde si daca il las pe el sa calculeze valoarea, are (un buton acolo "Calc" sau "Est" nu mia stiu exact care) in loc de 93 cat introduc eu el mi-l coboara la 87.xx !!!Asta nu inteleg de ce :smt005 Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 Poate e un difuzor care nu e facut sa coboare asa de mult . Despre ce dif e vorba ? Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 Magnat Xpress 10" http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=11419 Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 Eu am simulat doar in winisd (ca blastbocs-ul :smt003 nu-l am) intr-un simplu bass-reflex si pare a fi un difuzoar cu un raspuns f bun la joase. Uite simularea in atachament. Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 eu nu l-am simulat in incinta de genul asta. dar o sa-l simulez acum si-ti spun daca ajung la acelelsi rezultate. brb :rock: Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 cum era de asteptat rezultatele seamana foarte mult. acum spune-mi dupa ce-ti dai seama ca e un difuzor bun sau nu :smt004 , recunosc ca nu stiu :prayer: Link spre comentariu
radue Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 ! panoul infint, din cate stiu eu, se floseste pentru a vedea cat de mult urca in frecventa difuzorul respectiv on-axis, si sub 200 Hz nu este recomandat sa il folosesti, pt ca intr-o alta cutie ( gen bass-reflex sau incint inchisa ) ar avea cu totul alt raspuns...in leagtura cu parametrii difuzorului dat de tine: dupa cum ai observat iti apare o bulina galbena la spl, asta inseamna ca producatorul a aspecificat un spl cu 3-7 % mai mare decat cel calculat de catre program...mie, la versiunea de 12", progamul il calculeaza pe la vre-o 67 dB la 1 W, deci...bulina rosie... Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 pe scurt programul ma avertizeaza ca producatorul a oferit informatii eronate? Link spre comentariu
radue Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 danumai ca sunt unii producatori ( gen P Audio, Selenium ) care dau si un grafic cu raspunsul in frecventa, si atunci nu prea are rost sa te iei dupa spl, pt ca sti cum raspunsul difuzorului... Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 si un grafic ar trebui sa ma faca mai increzator in paramatrii specificati ? la fel de bine si ala poate fi un pic modificat :smt005 Link spre comentariu
radue Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 foarte posibil, dar ideea este ca un grafic este mai bun decat o singura valoare, pt ca la grfic ai mai multe valori, poti sa vezi si cat de mult urca in frecventa si asta te paote ajuta sa stabilesti frecventa la de taiere a filtrului, eventual atenuarile pe care le pui etc.totusi, poate sa fie si acel grafic cosmetizt, dar la fel poate fi si spl-ul al 1 W, deci te lasi pe mana producatorului, sau daca ai echipamentulnecesar iti masori tu parametrii si iti faci tu graficul si tai unde vrei, stiind ca atunci ai graficul si parametrii masurati de tine... Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 eh ... daca as avea, nu as mai intreba intrebari stupide :partyman: ... ca m-as lasa pe mana mea :yawinkle: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum