esu Postat Octombrie 9, 2012 Partajează Postat Octombrie 9, 2012 Am cumparat acest invertor de frecventa si solicit o indicatie pentru setarea corecta a valorilor necesare pt alimentarea unui motor 0,550kw Cunosc I motor =2,34A la 3x220v. Va multumesc anticipat Cu stima IOAN Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu
tim_matrix Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Stie cineva cum poate fi testat un invertor de acest gen fara motor in sarcina? Se poate verifica cu un becuri sau ...Am unul si este posibil sa fie defect,nu am lucrat cu asa ceva si nu am motor de proba. Link spre comentariu
bratueduard Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Raspunde doar la/cu sarcina mai mare de 80W.Aveti un manual (foarte consistent si explicit). va rog, nu ma obligati pe mine sa il citesc.In respectivul manual scrie tot. (doar ca trebuie "citit" manualul) Link spre comentariu
tim_matrix Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Multumesc oricum,problema este ca pare un pic complicat. Am gasit un pdf cu schema bloc am conectat alimentare ,un potetiometru de frecventa extern,am conectat in sarcina un motor de la o hota de 200W. Se aprinde display am dar clipeste ledul verde de la RUN de 2ori /cu pauza 1s/ in acelasi timp cu ledul de la tasta ALM. Le iesire nimic oV.... Banuiesc ca ar fi defect finalul de putere care in loc de mosfeturi este un circuit mare pe care nu scrie nimic.Macar de era bubuit dar nu se vede nimic. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Decembrie 5, 2013 Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Motorul de hota e monofazat?Pt ca mie mi se pare ca vad pe eticheta input 1ph output 3ph. Link spre comentariu
cipcirip Postat Decembrie 5, 2013 Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Salut, nu merge cu sarcina monofazata, in mod normal, cand afiseaza ALM, sau ERR, mai afiseaza un nr, ce semnifica exact tipul alarmei/erorii. S`ar putea sa ceara si un strap/PTC pt protectie termica... Link spre comentariu
tim_matrix Postat Decembrie 5, 2013 Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Am incercat cu un motor monofazat . Convertizorul este cu alimentare monofazata dar motorul la iesire este cu 3 fire.Nu am umblat la parametrii sa nu schimb ceva. Deja am vorbit sa cumpar altul nou aproape asemanator la care trebuie din nou setat parametrii motorului (turatie maxima frecventa curent). Asta actiona un motor de la un carusel. Banuiesc ca ar fi defect deoarece nu face nimic si avea pe placa un movistor ars. Pe unde gasesc modul de programare al meniului? Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 5, 2013 Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Am incercat cu un motor monofazat . avea pe placa un movistor ars.Trebuie motor trifazat ca daca nu vede sarcina crede ca motorul este ars si lucreaza protectiile.Ce este "movistor" ca nu am auzit?Programarea este estul de complexa ,cred ca daca cauti gasesti manualul pe net. Link spre comentariu
tim_matrix Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Pana la urma a trebuit sa iau alt inverter aproape similar(nu are frana de urgenta) .Si costa mult in jur de 1500 lei un MX2 de la Omron. Pentru motorul de 1,5KW am luat unul de putere 2,2KW max. Si foarte greu a fost partea de programare cu parametrii si mai cate.....Modelul defect cica este made in Japan. Eroarea defectului Uu1 ALM /spune la pag.280 a pdf-ului ca are tensiune prea mica ,sau ca DC bus a pierdut o faza...?????? A mai reparat cineva asa ceva ,se gaseste final de asa ceva? Vor scoate extraterestrii ceva mai bun si mai usor de programat? Link spre comentariu
marius_3004 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Pai n-ati raspuns la intrebarea :ce e ala movistor?Plus ca nu ne-ati spus daca ati folosit un motor trifazat...Mai ca as baga mana in foc ca nu are convertizorul nimic.(ce ziceti cu faza pierduta poate proveni din faptul ca folosind motor monofazat o faza nu avea consum.) Link spre comentariu
tim_matrix Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 movistor=metal oxid varistor. Alimentarea inverterului este monofazic dar motorul evident este asincron cu trei faze. Evident ca este defect din moment ce am inlocuit inverterul si iaca se invarte caruselul. Link spre comentariu
lyka Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 n-ar fi rau safaceti cunoscute amanunte despre tipul de convertizor schema setari o fotografie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum