Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programatoare LVP pentru PIC

MifTy

Postări Recomandate

... după ceva contre cu Liviu M, mi-am dat seama că... discutăm p-aici doar de programatoare HVP.

toate sunt așa: jdm-urile, siprogul, RCD-ul, inclusiv pickit2 și 3... toate au MCLR de 11,5 - 13,5 volți, nici una nu se alimentează doar la 5 volți...

singura schemă LVP, după știința mea e ART2003, dar ăla a fost de la bun conceput ca ”one time programmer”... și dacă nu puneți configul picului să folosească LVP, nu merge...

de amorul artei, propun să adunăm aici câteva scheme de programatoare PIC pe LVP...

ăsta ar fi primul: http://products.foxdelta.com/art2003.htm

nu mai pun jpg-ul cu schema, o găsiți acolo, și e și aici: viewtopic.php?f=11&t=130140&start=0#p1115814

teoretic, se poate folosi și cu o alimentare exterioară de 3,3 - 5 volți, folosind un comutator cu tranzistoare, care să aplice tensiunea de alimentare când trebuie... și de asemenea, se pot scoate semnalele la o mufă ICSP, astfel încât să poată fi programate și alte PIC-e care suportă LVP...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

2

• MifTy

2

• Rabulea Sergiu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Si programatoarele picKit2 si 3 si din cate stiu si ICD2 suporta LVP.Problema la PIC-uri este ca nu le poti programa LVP decat daca programezi dinainte HVP registrii de configurare ca sa activezi LVP.

Link spre comentariu

@Liviu M: corect!!! :rade: chestia e că mi-am dat seama brusc de treaba asta cu LVP/HVP la picuri...la atmeluri e ”pe dos”: majoritatea programatoarelor home-made, și o bună parte din cele comerciale sunt LVP, iar HVP-urile le numeri pe degetele unei singure mâini: STK-urile, der hammer-ul și factory defaulter-ul lui Manekinnen, care tot un HVP pe baza codului din STK este...revenind la oile noastre, se pare că ART2003 e cam singurul programator LVP pentru pic-uri...despre pickit și icd nu amintesc, pentru purul și simplul motiv că ele suportă ambele moduri... cu condiția ca și target-ul să suporte programarea prin LVP.și cum activarea LVP ”din fabrică” e ”default” doar recent...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări