AsterX Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Deschid si eu acest subiect in speranta ca cineva ma va pute ajuta sa duc un proiect la bun sfarsit din cate am vazut nimeni nu a reusit sa rezolve ceva dupa un astfel de subicet.Doresc sa realizez o punte redresoare semicomandata sau comandata cu tiristori in caz ca reusesc sa mai fac rost de 2 tiristori. Momentan dispun de 2 tiristori si 2 diode de putere din care doresc sa realizez puntea redresoare.2 bucati tiristori T955-200-12 NKO (350A 1200V PHASE THIRISTOR);2 diode de putere 500A 1600V;1 BAA145/UAA145;7 condensatori 10.000uf 100V;restul vedem ce mai trebuie.Daca doreste cineva sa se alature pe acelasi principiu e binevenit poate reusim impreuna sa folosim tiristori de putere care unii ii au plini de praf.ATENTIE nu doresc devierea de la subiect.Subiectul sa isi pastreze esenta de(Punte redresoare comandata cu 4 tiristori)sau(Punte redresoare semicomandata 2 tiristori si 2 diode).Este binevenita ori ce schema dupa care ne-am putea inspira.Multumesc!!! Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 http://www.emil.matei.ro/trif1.php Pentru varianta monofazata cred ca e suficient un singur modul cu BAA145,care sa comande doi tiristori plasati in diagonala puntii.Pe cealalta diagonala,doua diode. Si ceva teorie si o schema de principiu http://stud.usv.ro/~cristinam/pagini/l9.htm Link spre comentariu
AsterX Postat Octombrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Pentru varianta monofazica ai putea realiza o schema deoarece nu am lucrat pana acum cu tiristori. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Eu tiristori am mai folosit,n-am folosit niciodata insa un integrat dedicat pentru comanda acestora,gen BAA145.Am o carte care prezinta integratul si aplicatii cu el,sper sa o gasesc.Poate intervine cineva cu mai multa experienta.De exemplu Domnul @em2006,daca ar dori,ar putea da ceva sugestii. Link spre comentariu
dom_88 Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 http://progcode.narod.ru/project/svarka.html Eu am realizat-o pentru un aparat de sudura si merge foarte bine. Sper sa fie de folos. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Interesanta schema;daca n-ar fi cu microC,ar fi super,cel putin din punctul meu de vedere.Oricum comanda tiristorilor e ingenioasa,ar merge folosita si la alte aplicatii. Link spre comentariu
pusu Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Daca ai fi vrut sa faci o punte trifazata semicomandata, aveam disponibil modulul asta viewtopic.php?f=210&t=130181 Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Va recomand, asa cum si mie mi-a fost recomandat de catre DL.EMIL MATEI caruia ii multumesc inca o data pe aceasta cale ,integratul U209B care este destul de ieftin,robust si face acelasi lucru ca batranul UAA145 dar care este mult mai sensibil (am ars o gramada),iar pretul nu este deloc mare .Oricum este bine sa-l contactati va poate da multe informatii utile dansul avand o vasta experienta in acest domeniu.Stima. Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 ...Momentan dispun de 2 tiristori si 2 diode de putere din care doresc sa realizez puntea redresoare.2 bucati tiristori T955-200-12 NKO (350A 1200V PHASE THIRISTOR);2 diode de putere 500A 1600V;...Care va fi sarcina pe care va debita redresorul?Componentele sunt de mare putere, cateva din caracteristicile acestora se pot vedea aici:viewtopic.php?f=14&t=130138&start=15#p1119465De remarcat ca tiristoarele mentionate necesita un curent in grila destul de mare (300mA).In general tiristoarele intra in conductie destul de usor, chiar cu parametri mai slabi ai impulsurilor de comanda, insa, daca nu-s comandate corect, exista riscul deprecierii in timp a dispozitivului (din cauza impulsului prea slab, nu intra in conductie intreaga suprafata a jonctiunii). Link spre comentariu
AsterX Postat Octombrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2012 DL.EMIL MATEI ai putea sa ma ajuti cu realizarea acestui proiect? Deoarece doresc foarte mult sa il duc la bun sfarsit. Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 ...ai putea sa ma ajuti cu realizarea acestui proiect? ...Cu placere, dar pentru asta va trebui sa renunti la stilul din mesajul privat pe care mi l-ai trimis.Si sa nu-mi mai trimiti altul.Posteaza aici intrebarile, de aia e forum, si in limita cunostintelor o sa-ti raspund, iar acolo unde nu stiu, iti voi raspunde cu "Nu stiu".Dar o norma de politete elementara te obliga si pe tine sa faci la fel. Deci astept detalii si raspuns la ce te-am intrebat. Link spre comentariu
AsterX Postat Octombrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Imi cer scuze pentru inconstienta de care am dat dovada.Doresc ca puntea semi controlata pe care as vrea sa o construiesc sa o folosesc la un aparat de sudura care are ca tensiune de iesire 60v si cu care in momentul de fata pot sa sudez cu electrod de 2.25 si 3.25 supertit fara prea multe eforturi. As dori ca, cu acest redresor sa pot suda cu superbaz inox si cupru. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 transformatorul are caracteristica rigida si vrei sa folosesti puntea semicomandata pentru a-i face caracteristica cazatoare(specifica sudurii)?sau traful e deja construit pentru sudura(cu sunt magnetic de exemplu..),asta reiesind din ce-ai spus , iar atunci pentru ce doresti puntea semicomandata?poti folosi doar o simpla punte redresoare,eventual cu ceva drosel de filtraj pe iesire pentru a putea suda in cc.da mai multe detalii si despre traf.... Link spre comentariu
AsterX Postat Octombrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Da am deja traful si as dori sa ii fac o punte redresoare cu un filtraj cu care sa pot suda cu orice tip de electrod.Mai multe specificatii despre transformator nu pot da stiu doar ca primarul e pentru 220v iar secundarul e 60v amperajul nu il stiu deoarece nu am cu ce sa il masor.sunt bune specificatiile?Sau mai precis ce detalii ar trebui sa va dau masuratori sau caracteristici fizice? Link spre comentariu
pusu Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Mai bine pune o poza (sau mai multe) cu traful din care sa se vada clar bobinele Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum