Luca Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Caut o distributie de linux LiveCD care monteaza automat partitile de Windows (de obicei C si D) si pot muta fisierele dintr-o parte in alta. Vreau ceva cat mai simplu cum este SLAX, slax le monteaza insa nu pot muta dintr-o parte in alta. PS: Imi trebuie pt calculatoarele care au windowsul stricat si au date importante pe partitia C. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Un exemplu ar fi RIP Linux (RIP = Rescue Is Possible). Ocupă mai puţin de 256 MB, cu tot cu interfaţă grafică (XFCE). Dacă nu montează automat, dai click dreapta şi mount, din interfaţă grafică. E bun la recuperări, pentru că are şi scule pentru repartiţionare, backup, etc. De obicei, îl folosesc pentru a face backup după o instalare "pe curat", sau înaintea unor operaţii care au şanse mari să compromită sistemul. După backup, dacă se strică ceva, în 10 minute poţi restaura sistemul exact aşa cum era, indiferent ce Windows sau Linux aveai înainte. Link spre comentariu
Luca Postat Octombrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Mersi, Problema sa rezolvat cu RIPLinux Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Faina sugestia cu RIP Linux, o preiau si eu, pana acum eu foloseam Kiwi Linux 10.8 si pentru PC-urile vechi un Knoppix 3.6.Ambele fac ce se cere mai sus, in plus Kiwi monteaza automat si stickul de internet de la RDS. Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Eu folosesc Ubuntu pentru recuperare/partitionare calculatoare cu windowsul stricat. Link spre comentariu
riderinblack Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 O distributie care nu cere multe resurse si poate face multe chestii interesante este slitaz. Link spre comentariu
Luca Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Mersi, Problema sa rezolvat cu RIPLinux La RIPLinux dupa ce se incarca trebuie sa te loghezi ca root apoi startx ca sa intri in interfata grafica, apoi faci click dreapta si are Mount/Unmount , imeediat dupa acea apare 3 managere de transfer fisiere. Link spre comentariu
Selena Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Nu sunt utilizator curent de linux, vreau totusi sa aduc un omagiu si sa fericesc pe cei care creeaza si utilizeaza asemenea distributii.Cand am salvat o prezentare pe hard disk, nu stiu ce eroare s-a produs, ca imi aparea Folder is Empty, iar la incercarea de deschidere ma anuntau eroarea: ...refers to a location that is unavailable.daca incercam alta manevra, ziceau: Cannot delete (copy etc.) file: Cannot read from the source file or disk.Am incercat stergere cu programele de tip kill folders, insa nu am reusit nimic, imi dadeau aceeasi informatie, cannot read...Foarte stresant sa vad in calculator acel folder, pe care nici macar nu puteam sa-l redenumesc, sa-i zic, de exemplu, Idiot.Atunci mi-am adus aminte de linux: am butat de pe un CD live Knoppix 7 (imi place cum se incarca text cu mici animatii colorate si, apoi, cum vorbeste robotul nemtesc cu tine...). Am montat partitia de pe hard disk, unde era folderul cu pricina. Culmea este ca linux il vedea, l-am deschis, prezentarea era intacta acolo. L-am sters cu un simplu Enter, apoi am revenit la Windows-ul meu - si m-am bucurat ca nu mai vad dosarul, nici macar in cosul de gunoi.Daca doream sa recuperez dosarul si sa-l redenumesc, reuseam cu linux - dar eu nu mai aveam nevoie.Am sters programele kill folders. Cand mai am probleme in Windows, n-am sa mai incerc reparari tot cu Windows, ci cu linux live CD. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum