Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Tuning" JAMO S406

shtruckk

Postări Recomandate

• Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

10

• shtruckk

10

• spinach

6

• ahegyes

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

in mare,da,cam asta ai nevoie(+ un soft care sa le puna cap la cap)ai vazut si pe site la ahegyes (si el face cam acelasi lucru)te pot ajuta si eu bineinteles,ai mp-ul la dispozitie daca vrei sa recurgi la asa ceva

Imi puteti spune mai exact, va rog, ce parametrii doriti sa aflati prin masurarea raspunsului acelor difuzoare in cutie, poate reusesc sa gasesc aceste informatii pe internet.

intre timp,mai cauta poate gasesti si pe alte forumuri alti entuziasti care au mai incercat asa ceva , macar sa ne dam cu parerea,e bine si asa decat nimic
Link spre comentariu

Buna ziua,Am tot cautat pe ''goagle'' masuratori (teste) despre acest model de boxe, insa in zadar, iar la mine in oras nu am gasit pe nimeni.Asa ca, in cazul in care mai doriti (domnul CBI), va pot trimite prin posta romana (taxe mai mici) o boxa pentru masuratori, cred ca saptamana viitoare as putea pune la posta coletul.Astept raspuns.

Link spre comentariu
Vizitator Paddy

Sper sa nu se supere colegii pe mine, dar nu vad ce se mai poate face pentru o boxa standfloor de aproape 1m inaltime, care are doua woofere si un tweeter, care cantareste 10Kg si care costa 300 RON cu totul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua,Pentru izolarea incintelor cu material fonoabsorbant, dupa cate am vazut, o solutie eficienta si cu un raport bun calitate/pret este vatelina.Insa am o nelamurire/intrebare, daca la incintele bass-reflex,aceasta se aplica doar pe 3 dintre peretii neparaleli, intr-un strat de 3-5cm grosime maxim.Multumesc.

Link spre comentariu

Depinde cum suna. Si depinde cum iti place tie sa sune. Eu as pune si pe 3, si pe 4, si pe 5 fete, si m-as juca la grosime Intotdeauna se testeaza. Mai putin absorbant inseamna mai mult bas, dar atenuarea efectului/sunetului de butoi este mai redusa.Fonoabsorbant se pune obligatoriu in spatele wooferelor - poate fi si strat mai gros, dar trebuie sa ramana 5-8 cm de aer intre spatele wooferului si absorbant.La fel, se lasa minim 7-8 cm intre deschiderea de BR si absorbant.

Link spre comentariu

Buna ziua,

Ca sa nu mai deschid alt topic am pus mai jos un link cu cateva poze cu subwooferul sony sa-w2500 (in special pentru cei care in viitor si-au propus achizitionarea unui astfel de produs, sa stie pe ce da banii).

http://imageshack.us/g/1/9839093/

Detalii tehnice despre model gasiti pe net.

Cine doreste sa-si dea cu parerea despre subwoofer e binevenit.

P.S. - scuzati calitatea pozelor

Link spre comentariu

Am avut si eu un sony w2500 de care am fost destul de multumit. Inainte sa-l cumpar m-am tot uitat pe net sa vad pareri despre el, m-am uitat si pe schema lui...si bineinteles ca nu am gasit multe pareri bune :ras: .Dupa ce l-am cumparat l-am desfacut sa-l curat de praf. Din datele tehnice scrie ca "suge" de la priza 70W care cred ca e un consum mediu pt. ca dupa sectiunea trafului a iesit pe la 150W din cate mai tin minte.Am vazut ca si finalii sunt de 150W iar difuzorul parea cam firav.In princiupiu am fost multumit de subwoofer, eu l-am folosit pt. un sistem audio sa mai imbogatesc frecventele joase si a functionat fara nici o problema.Nu se incalzea tare chiar daca il mai forjam si nu huruia aiurea.

Link spre comentariu

anddy sa stii ca eu am gasit review-uri destul de bune despre el, bineinteles pe site-urile de afara si cred ca este destul de bun pentru pretul care-l dai pe el, pentru o camera de bloc comunist de aprox 18 mp e suficient, dupa cum observ si tu ai fost multumit de el :PStii cumva modelul difuzorului folosit?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu am facut tuning la o pereche de astfel ; dupa tuning [care a durat 2 ani] , tot nu mi-au placut cum se aude si am cumparat o pereche KEF. Acuma ce sa zic , in urma tuningului , se aude mai bine ; tuningul a constat in :-ranforsare cutie care suna a butoi gol-trecere pe sistem bass reflex dual chambre , cu un tub pe fata si unul pe spate-trecerea pe 2.5 cai , cu filtrele adecvate -captusire interioara .Ce limite ar fi ?-driverul de inalte , asa nativ , hirie su nu creste mai mult de 11-12khz-driverele de bass sint brutale , hirie la peste 20w , au un clopot neplacut pe la 60-90 hzIntrebare : de ce 4 buc ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări