shtruckk Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Buna ziua, Detin un sistem home cinema format din : A) receiver : yamaha rx-v471 B) boxe : - 4 x Jamo S406 Standfloor - 1 x Jamo S41 CEN1 - 1 x subwoofer SONY sa-w2500 Specificatii tehnice pentru JAMO S406 : System: 2-way bassreflex Sensitivity (dB - 2,8V / 1m): 90dB Impedance: 6 Ohms Frequency Range: 48-20000Hz PowerLongTerm: 80W PowerShortTerm: 120W Dimensions (H x W x D): 840 x 214 x 235 mm Weight: 9.5 kg Este primul meu sistem hi-fi si daca la inceput am fost multumit de boxele JAMO S406 (eu plecand microlab solo 7c) acuma parca imi doresc mai mult. Precizez de la bun inceput ca sunt un novice in domeniul hi-fi. As dori sa aflu de la cei mai experimentati daca as putea aduce acestor boxe o imbunatatire reala in privinta sunetului si cum. Dupa cate am vazut un coleg de pe forum, ahegyes, a reusit un astfel de proiect : http://www.diy-audio.ro/daytonrsvifaac.html Stiu ca multi o sa-mi spuna sa le vand pe acestea si sa-mi iau ceva mai bun, insa as dori sa vad daca totusi se poate ceva cu aceste boxe. Dupa cate am vazut aceste boxe nu au filtre ci doar un condensator, dupa cum se poate vedea in pozele de mai jos. Astept sfaturi, opinii si totodata critici. Multumesc. Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 NU stiu ce vrei tu sa faci, dar eu am 2 variante pe care le-as face:Prima varianta:- cutia ranforsata mai bine- bagat fonoabsorbat (in caz ca un are deloc)- refacere filtru.A doua Varianta:- cutia ranforsata mai bine- inlocuire difuzore cu altele mai de calitate, modificare cutie pt a acomoda noile difuzoare (daca e cazul se pastreaza TW)- executie filtru cu noile difuzoare. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 - inlocuire difuzore cu altele mai de calitate, modificare cutie pt a acomoda noile difuzoare (daca e cazul se pastreaza TW) nu cred ca este valabil pentru el deoarece ar trebui sa bage mana adanc in buzunar tinand cont ca sunt 4 boxe x 2 difuzoare per boxa (daca pastreaza TW). De facut filtre pentru boxele alea cand nu stii parametrii difuzoarelor iar nu prea se poate. Cauta un user de aici de pe forum care iti poate masura parametrii (si eventual iti face si o schema de filtru). Platesti transportul si masurarea parametrilor, dar "te scoti" ca ai 4 boxe (bine asta cu speranta ca difuzoarele nu sunt chiar foarte proaste). Link spre comentariu
shtruckk Postat Octombrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Buna ziua, Multumesc celor care mi-au raspuns. Dintre cele doua variante expuse de ahegyes aleg varianta cea mai economicoasa si anume cea cu montarea unui filtru nou. Din pacate nu am nici o informatie despre difuzoarele folosite pentru aceste boxe, am incercat sa trimit un mail celor de la jamo romania, solicitatandu-le daca pot sa-mi dea detalii tehnice despre ele, insa pana acuma nu am primit nici un raspuns.Pe net nu am gasit nici o informatie. Cu masurarea parametrilor boxelor, aici in galati chiar nu am nici o sansa, insa ii rog pe cei care mai detin acest model si au posibilitatea, impartim costurile. In legatura cu fonoabsorbantul ce imi recomandati (am vazut ca sunt placi din burete tip cofraj, insa destul de scumpe), as dori ceva mai ieftin si totusi eficient, daca se poate :P. In alta ordine, ahegyes, am vazut un model de boxe bookshelf, destul de interesant : http://www.diy-audio.ro/boxe/commodus-b ... 2-cai.html Imi poti spune cam la ce investitie se ridica un astfel de proiect. Multumesc. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 trimiti degeaba mail la vanzatori...gaseste pe cineva din zona care te poate ajuta cu proiectarea unui filtru de la 0 nu are rost rost sa bagi prea multi bani in ele,prin schimbarea difuzoarelor, pt ca nici cutiile nu sunt f solide si pe deasupra,sansele sa nu trebuiasca sa modifici tamplaria sunt minimeele nu arata f rau,dar au facut economii prea mari unde nu trebuia,avand ca destinatie finala reproducerea coloanelor sonore in sisteme multicanal unde nu sunt aceleasi cerinte ca auditia in stereoca fonoabsorbant gasesti minet(vatelina aia alba) la magazinele de furnituri,supermarketuri de bricolaj etc Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Pai e clar ca optiunea 2-a prezentata de mine este costisitoare si eu zic ca merita facuta in ideea ca se doreste pastrarea aspectului exterior al boxelor. E adevarat ca incintele sunt facute cu economie maxima - dar cutia se poate ranforsa si modifica pe interior in asa fel incat sa faca fata exigentelor audiofile. Pentru prima varianta este evident ca difuzoarele trebuiesc masurate si testate in regim DIY pentru a construi filtrele si pentru a tuna cutia. Boxele Comodus - sunt boxe cu pretentii si au un pret pe masura. Doar cele 4 difuzoare costa undeva in jur de 450euro. La asta se mai adauga filtrele si restul de piese + materiale, manopera pentru executie, una peste alta se ajunge undeva la 7-800 euro, depinde si de pretentiile fiecaruia. Link spre comentariu
shtruckk Postat Octombrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Buna ziua,ahegyes, sa inteleg ca pentru a ranforsa si modifica cutia pe interior imi trebuiesc neaparat parametrii de functionare a difuzoarelor ?CBI, intre minet (vatelina alba) si burete fonoabsorbant sunt diferente mari ca si calitate sau ca si nivel de imbunatatire audio pentru boxe (pentru ca la pret este) ? Link spre comentariu
ahegyes Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Pai depinde cat de radicala e ranforsarea. Daca afecteaza serios volumul incintei - da ai nevoie de parametrii ca sa poti recalcula tuningul la bass-reflex. Dar si daca nu afecteaza serios volumul nu ar strica o verificare. Apoi, evident - pentru filtre oricum trebuiesc intoare pe toate partile difuzoarele alea.Legat de fonoabsorbant - ca sa-ti raspund la intrebare - depinde de aplicatie. In cazul tau eu as pune vatelina alba. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 eu consider ca este mai bun minetul ca buretele(in special pe medii) si nu este mai scump(undeva 7-8 lei mp,iar cu 2 mp ai rezolvat toate boxele)cu parametrii difuzoarelor nu prea mai ai ce face acum ,cutiile sunt facutece ai putea face,dar asta in urma testelor si auditiilor,sa modifici(daca este nevoie) cantitatea si pozitia acestui material fonoabsorbant si eventual lungimea portului) si (tot eventual)1-2 ranforsari .Acestea se pun de obocei cel mai eficient in centrul placilor cu suprafata mare unde amplitudinea vibratiilor este maxima.Dar pt ca incintele nu au pereti cu suprafete libere f mari ,e posibil sa nu coloreze sunetul audibiltoate se fac in acelasi timp cu stabilirea filtruluinici eu nu am avut pe mana asemenea boxe ca sa-ti pot da ceva idei Link spre comentariu
shtruckk Postat Octombrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Buna ziua,Pana la urma, cred ca in final o sa ma rezum doar la izolarea boxelor cu fonoabsorbant (vatelina in cazul meu), deorece parametrii tehnici a difuzoarelor imi este foarte greu sa-i aflu (obtin) daca nu cumva imposibil.In legatura cu izolarea peretilor incintei unei boxe, din cate stiam eu, se izoleaza toti cu exceptia peretelui cu difuzoare.Corectati-ma daca gresec.Cantitatea de fonoabsorbant pentru o incinta, dupa cate am inteles de la CBI se va aprecia in functie de auditie.O alta intrebare, schimbarea acelui condensator cu unul mai performant, ar duce la o imbunatatire a sunetului?Tot ceea ce incerc prin acest post este sa vad daca exista posibilitatea sa obtin o performanta auditiva pentru muzica mai buna,in rest prestatia sistemului la filme este mai mult decat satisfacatoare pentru mine. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 ce ai tu nevoie este raspunsul acelor difuzoare in cutie pt a calcula un filtru,cu parametrii T/S nu (mai) ai ce face-doar schimband acel condensator nu vei obtine imbunatatiri-cu vatelina daca o asezi corespunzator(se poate pune si pe fata si in jumate si oriunde,nu exista reguli stricte,doar unele de bun simt cum ar fi sa pui cu masura, sa nu obturezi portul...) in cel mai bun caz poti scoate coloratia cutiei pe mediile inferioare(sunetul boxy) daca acum este deranjanta Link spre comentariu
LUCI Postat Octombrie 9, 2012 Partajează Postat Octombrie 9, 2012 Solutia pe care eu o vad e sa trimiti prin curier o incinta la CBI sau altcineva care se ocupa cu asa ceva.Sa va intelegeti la pret si sa iti faca un filtru pentru ea.Cand iti ajunge incinta acasa faci auditii comparative si daca iti convine mai mult varianta cu filtru, cel care la facut pe primu mai face 3 bucati identice si le primesti prin posta cu costuri minime de transport.Curieru pentru o incinta nu cred sa sara de 60-80 lei dus intors.Parametri TS nu mai ai nevoie deci doar o masurare a raspunsului(cum sa spus mai sus) si proiectarea filtrului urmat de un eventoal fine tuning. Link spre comentariu
emola Postat Octombrie 9, 2012 Partajează Postat Octombrie 9, 2012 ... daca iti convine mai mult varianta cu filtru ...Diferenta este prea mare cat sa nu puna la indoiala avantajul proiectarii unui filtru fie si pentru aceste difuzoare. ... si nu in ultimul rand a ranforsarilor. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 9, 2012 Partajează Postat Octombrie 9, 2012 cred ca a inteles exact cum sta treaba,dar poate gaseste pe cineva mai aproape de el pt ca este ceva bataie de cap cu trimisul unui asemenea coletintre timp, poate se ofera cineva de la mine din oras sau de la alti colegi care pot efectua un astfel de tunning sa aruncam o privire,in definitiv nu doar in Galati s-au vandut incinte Jamo Link spre comentariu
shtruckk Postat Octombrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2012 Buna ziua,Imi puteti spune mai exact, va rog, ce parametrii doriti sa aflati prin masurarea raspunsului acelor difuzoare in cutie, poate reusesc sa gasesc aceste informatii pe internet.Din manualul acestor boxe am atasat o poza cu cateva specificatii tehnice, poate va sunt de folos.Daca domnul CBI ar avea amabilitatea si disponibilitatea as putea de exemplu sa-i trimit o incinta prin posta romana (au taxe mai mici), insa as vedea acest lucru ca pe o ultima solutie (datorita dimensiunilor, greutatii si totodata riscului de deteriorare). Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum