Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dece se incalzeste bobina,

devdas_india

Postări Recomandate

salut ,am doua fulrange , cu difuri ew1505, problema ca dupa o ora de ascultat muzica , se incazeste bobina si se simte un mirso, de mitrolac incins, ca amplificare am un mixer amplificat , de 250w pe 8 ohmi, incinta are filtru de bas facut dupa o schema ,de un m eserias , problema este ca diful se incalzeste numai daca il tin pe bass ,adica atunci cand membrana vibreaza , iar cand reduc din bass , nu se mai incalzeste , ce ar putea sa fac casa nu se mai incalzeasca , ,care ar fii cauza , ce trebuie schimbat , si cat de grav este daca se incalzeste,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• devdas_india

4

• mircea888

1

• corneillus

1

• maxente

1

Este normal sa se incalzeasca un pic dar daca miroase a ars nu este bine deloc, esti foarte aproape sa le strici.Mixerul ala probabil ca are vu-metru, urmareste sa nu depasesti nivelul de 0dB, banuiesc ca dai prea tare si distorsioneaza amplificatorul.Filtrul nu are treaba, problema cred ca se datoreaza faptului ca bagi mixerul in clipping

Link spre comentariu
Vizitator phanta

Blue Tech ew 1505,nu stiu ce pretentii ai avea la un astfel de difuzor ptr ca pretul lui spune tot 189,00 ron adica 150 w rms.Amplificatorul tau poate 250w 8 ohmi maxim.Deci daca faci un calul cu ampliful tau ajungi si chiar depasesti puterea maxima a difuzorului sau mai ai o varianta:sa folosesti niste filtre pasive cu protectie(limiteaza semnalul pe difuzor la putere mare)

Link spre comentariu

Blue Tech ew 1505,nu stiu ce pretentii ai avea la un astfel de difuzor ptr ca pretul lui spune tot 189,00 ron adica 150 w rms.Amplificatorul tau poate 250w 8 ohmi maxim.Deci daca faci un calul cu ampliful tau ajungi si chiar depasesti puterea maxima a difuzorului sau mai ai o varianta:sa folosesti niste filtre pasive cu protectie(limiteaza semnalul pe difuzor la putere mare)

ce difuzoare sa pun , dar sa se auda lafel de bine , ma refer la bas si la medii ,si ce filtre sa iau si tot o data ce drivare sa iau , ca sa nu mai am probleme
Link spre comentariu

Este normal sa se incalzeasca un pic dar daca miroase a ars nu este bine deloc, esti foarte aproape sa le strici.Mixerul ala probabil ca are vu-metru, urmareste sa nu depasesti nivelul de 0dB, banuiesc ca dai prea tare si distorsioneaza amplificatorul.Filtrul nu are treaba, problema cred ca se datoreaza faptului ca bagi mixerul in clipping

culoare ledului e portcalie nu rosu , adik la mxim
Link spre comentariu

daca nu ai depasit puterea maxima suportata, ar mai putea fi o cauza, banuiesc ca incintele sunt de tipul bass reflex. probabil nu le-ai acordat la o frecventa optima, ci la o frecventa mai joasa, fapt care face ca excursia membranei sa fie mare, bobina iese din campul magnetic si fiind parcursa de curent se transforma in rezistenta care se incalzeste.

Link spre comentariu

daca nu ai depasit puterea maxima suportata, ar mai putea fi o cauza, banuiesc ca incintele sunt de tipul bass reflex. probabil nu le-ai acordat la o frecventa optima, ci la o frecventa mai joasa, fapt care face ca excursia membranei sa fie mare, bobina iese din campul magnetic si fiind parcursa de curent se transforma in rezistenta care se incalzeste.

da ai dreptate ,cursa membranei e mare , se vede cum se misca
Link spre comentariu

devdas_indiadaca nu stii limba romana sau ti-e lene sa scrii,iti mut topicurile de aiciam obs ca prin toate topicurile procedezi la felte rog putin respect pt ceilalti care isi dau silinta

Link spre comentariu

Dai amplificatorul prea tare si distorsioneaza, de-asta se incing. Eu le incingeam cu t.amp ta-1050, 350w pe canal in 8 ohmi cica, si contrar a ce zic unii priceputi pe aici nu s-au ars. Daca schimbi difuzoarele nu rezolvi nimic, orice difuzor ai pune se va incalzi. Iti trebuie un amplificator mai puternic, pana una alta nu il mai da asa tare. Atat poate el.Faptul ca miroase nu e asa grav, se incalzeste lacul de pe bobina si mai ales ca, probabil, sunt difuzoare relativ noi, miroase. Pana nu iese fum ele nu se ard si nu sunt afectate pe termen lung. Oricum, in momentul cqnd simti miros trebuie dat un pic mai incet.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator Marius Raducanu

salut am si eu o problema am un mixer behringer henyh 1204 si ascultam la casti muzica si am uitat sa inping mufa adaptor de tot si acum imi mirose a ingins toate mufele de intrare iar cea de la boxe intrare se incinge ie posibil sa faca scurt circuit. 

Link spre comentariu

Nu prea am ideie cum pot sa miroase a incins "toate" mufele !?!

Nu cunosc scula dar daca nu ai impins complet jack-ul de casti este posibil ca acesta sa fi tinut in scurt unul din canalele amplificatorului de casti si sa-l fi infierbintat - poate distrus termic ceva componente...

Pina nu-l desfaci nu poti sa tii sigur ce anume miroare a incins dar in nici un caz mufele, pe acolo iese aerul dinauntru si implicit si mirosul.

La iesirea de casti mai functioneaza ambele canale?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări