Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare placa de baza

andreidaniel

Postări Recomandate

Buna seara! Am si eu aceasta placa de baza P5LD2-X/1333 si zice ca suporta LGA775 si 45nm ca tehnologie.In prezent am un intel pentium 4 la 2,66GHz si FSB533MHz din...2006...Placa e flexibila si zice ca suporta si procesoare dual core dar sa fie tot pe LGA 775.Daca am gasit un Intel Pentium D915 dar e 65nm insa are LGA775 va functiona? Ce inseamna acei nano metri (daca nu zic vreo prostie)?Inca o intrebare referitoare la procesoare acum. DACA placa de baza suporta 32biti,iar procesorul suporta 64biti,il pot monta pe placa si va merge la 32biti sau nu va merge? Dar daca placa suporta 64biti iar procesorul suporta 32biti? Inca ceva..un procesor luat la mana a doua,are ceva? Adica..odata uzat sa mearga mai greu chestii de genu? Cine stie poate i s-a facut turbo sau overclock o vreme,n-am de unde sti...doar astia nu zic lucrurile astea.Mersi fain

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• riderinblack

1

• andreidaniel

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Merge fara probleme.Acei 45-60 nm (nanometri) este o tehnologie de fabricatie a procesorului (nu intru prea mult in detalii), cu cat numarul este mai mic cu atat procesorul este "mai nou" (ca sa ma exprim mai plastic) sau "mai bun" (asta nu e o regula general valabila).Placile care suporta procesoare pe 45 nm suporta fara probleme si pe cele "mai vechi" facute pe 60 nm cu conditia sa fie acelasi socket.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări