rus_dorin Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Am nevoie de un numar foarte mare de intrari analogice (mai mult de 100) si as vrea sa stiu care ar fi cea mai indicata metoda de extindere: registru deplasare, ADC pe I2C sau alte metode. Bineinteles procesarea datelor(de la senzori ) va fi realizata de un pic. Ms Link spre comentariu
10vid Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Se poate cu multiplexor analogic, de exemplu 74HC4051 care are 8 canale.Daca ai 128 senzori analogici, iti trebuie 16 cipuri dinastea ca sa scoti 16 iesiri analogice, care la randul lor mai intra in 2 cipuri si ies 2 iesiri analogice care intra in 2 intrari ADC la PIC (pentru ca nu merita sa mai irosim inca un cip pentru 2 amarate de intrari ).Oricum astea-s ieftine, cam 0.5 RON. Link spre comentariu
rus_dorin Postat Octombrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Ideea e foarte buna ce ma intreb eu este daca in felul asta o sa pot sa procesez in parte fiecare valoare de la senzori. Link spre comentariu
10vid Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Bineinteles ca da. Fiecare senzor va avea o adresa de la 0 la cati senzori sunt, adresa care va fi trimisa sa zicem de la portul B al PIC-ului ca in imagine, unde am dat un exemplu cu 40 de semzori care vin conectati la intrarile X0-X7 de la cipurile din randul de sus. Link spre comentariu
puiu Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Da, poti sa procesezi fiecare valoare de la senzori, dar pe rand, nu simultan. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 20, 2012 Partajează Postat Octombrie 20, 2012 sau poti folosi CD4067, multiplexor/demultiplexor analogic 16 canale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum