Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traf.redresor fenomen cu puntea redresoare...

Vizitator dxdata

Postări Recomandate

Vizitator dxdata

Salut.Am rebobinat secundarul de pe un traf de redresor antic si de de mult, dupa infasurare am obtinut 12vca ,am legat puntea redresoare , acum urmeaza fenomenul, pe voltmetru imi indica aprox 12vcc, daca scurtcircuitez firele curentul cade la 0v, nici-o scanteie nimic,ar fi trebuit sa imi sara in cap,,,, daca scurtcircuitez firele fara puntea redresoare , face scantei si se incalzesc firele, am postat aici ca nu inteleg ce fenomen se intampla :nas: piesa suspecta ar fi puntea redresoare , am testat 3 antice si de de mult, la fel fenomenu . -pe voltmetru am curent,- in sarcina curentul cade ??? a!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

1

• cristian_draghiescu

1

• str8klaw

1

Top autori în acest subiect

In sarcina scade Tensiunea care se masoara in Volti, si nu Curentul care se masoara in Amperi cele 2 notiuni sunt 2 lucruri diferite, invata sa faci diferenta intre ele. Asadar in sarcina scade tensiunea, cu atat mai mult in scurtcircuit situatie in care tensiunea tinde catre zero si curentul creste mult, la trafurile de retea unde nu exista limitare tinde sa creasca spre infinit, limitarea propriu zisa este cauzata de capabilitatile transformatorului care se va incalzi foarte mult si daca este neprotejat se risca defectarea/arderea sa, daca scurtul apare dupa puntea redresoare evident ca si aceasta se supune unui stres foarte mare si de obicei la scurt repetat si aceasta cedeaza. In cazul tau lipsa acelei scantei poate indica faptul ca puntea redresoare sau este defecta sau este legata gresit, sau secundarul trafului este slab ( sarma subtire ), de mentionat ar fi faptul ca dupa punte nu poti avea aceeasi tensiune ca inaintea ei ( pe iesirea trafului ), cu condensator tensiunea va creste pana la varful sinusoidei, si fara condensator aceasta va scade cu aproximativ caderea de tensiune de pe 2 diode care poate fi pana la 1,4V, tensiune oprita de jonctiunea PN pentru polarizare, insa tensiunea aceasta nu este fixa ci mai degraba dictata de curentul care traverseaza dioda.

Link spre comentariu

piesa suspecta ar fi puntea redresoare , am testat 3 antice si de de mult

Cât de "antice şi de demult" sunt punţile ?Nu cumva sunt punţi redresoare cu seleniu sau chiar cuproxid ?
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări